Cumartesi, Mart 14, 2009

Yeşilpınarspor'un çıkışı sürüyor

TAŞOLUKSPOR: 1 YEŞİLPINARSPOR: 3

HABER-FOTO: ÖNER YIĞRIK
İstanbul 2. Amatör Küme 14. Grup’ta, 6. hafta mücadelesinde Yeşilpınarspor deplasmanda karşılaştığı Gaziosmanpaşa temsilcisi Taşolukspor'u farklı mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı ve üst sıralara doğru tırmanmaya başladı.

Hadımköy Sahası’nda oynanan maçta havanın soğuk ve rüzgarlı olmasına rağmen az sayıda Yeşilpınar taraftarı takımını bu zorlu deplasmanda yalnız bırakmadı. Maçın başlama düdüğüyle birlikte Yeşilpınarspor, Taşoluk kalesinde pozisyon bulmakta zorlanmadı. Bunda, Taşoluk savunmasının ağır oyunculardan kurulu olmasının payı büyüktü. 10. dakikada Yeşilpınarspor'dan Onur’un Taşoluk savunmasının arkasına attığı pasta Tarık yerden bir plase vuruşla topu kalecinin solunda ağlara gönderdi: 0-1.

13'te ani gelişen Taşoluk atağında Yeşilpınarspor takımı atağı ceza sahası dışında faulle kesti. Serbest vuruşu kullanan Taşoluk'un 7 numaralı oyuncusu Emin yerden sert bir şekilde vurdu ve top ağlara gitti ve bu gol maça dengeyi getirdi: 1-1
Golde Yeşilpınar defans oyuncuları barajı yanlış kurarken kaleci Adem kontrpiyede kaldı ve tecrübeli eldivenin bakışları arasında top ağlara gitti.

Yeşilpınarspor yediği golün şokunu atlatmak için rakip kalede pozisyonlar bulmaya çalıştı. Tarık çizgiye kadar inip kale önünde boş bulunan Suphi'ye pasını çıkardı. Ancak Suphi boş pozisyonda topu kaleye gönderemedi. Yeşilpınar bir gol pozıyonundan yararlanamamış oldu. Daha sonra Erdem'in üç Taşoluklu oyuncudan sıyrılıp ceza sahası çizgisinden yaptığı ortaya Tarık gelişine güzel vurdu. Topu Taşoluk kalecisi parmaklarının ucuyla önledi. Sol çaprazdan Erdem'in yaptığı ortaya öncelikle Suphi altı pastan dokunamadı. Topa yetişen Özgür’ün vuruşundaysa top zeminin azizliğine uğrayıp üstten auta çıktı. Yeşilpınar oyuncuları son vuruşlarda biraz aceleci davrandıkları için fırsatlardan yararlanmadılar.
38’de Onur ile Erdem'in duvar pasıyla gelişen atakta Erdem’in ceza sahası içine ortaladığı topu Suphi arkadan gelen Tarık'a çıkardı. Tarık’ın sert vuruşuyla top bir kez daha Taşoluk ağlarına gitti ve ilk yarının skoru belli oldu: 1-2.

Yeşilpınarspor oyuna ikinci yarıda giren Harun ve Mustafa ile ataklarını sıklaştırdı fakat yakalanan net pozisyonlardan yararlanmadı. Taşoluk’un 78'de kazandığı korner atışında Yeşilpınarspor kalecisi Adem’in elinden kaçırdığı top kaleye doğru yöneldi. Herkes ‘gol oldu’ derken meşin yuvarlak Taşoluk savunmasından bir oyuncuya çarpıp auta gitti ve Gaziosmanpaşa temsilcisi önemli bir fırsattan faydalanamadı.
Daha sonra Taşoluk savunması ani gelişen Yeşilpınar kontratağını orta sahada karşılayınca, Tarık güzel bir ara pasıyla Erdem'i kaçırdı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Erdem, kalecinin üstünden plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-3.

Maç da 3-1 Yeşilpınar’ın üstünlüğüyle sona erdi.

Bu arada, iki takımın formaları aynı olduğu için Taşolukspor, tesislerin sahibi Hadımköyspor’un turuncu formalarını giyerek sahaya çıktı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yesılpınar yuru yuru arkandayız sensın bu sene sanpıyon yesıl beyazım benm ıns bu cıkıs surer basarılar ,,,

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.