Pazar, Ocak 11, 2009

Feriköy'e Kaynarca darbesi

FERİKÖYSPOR: 1 KAYNARCASPOR: 2

HABER: EDİP BEKİROĞLU
İstanbul Süper Amatör Küme 4. Grup’ta lider Feriköyspor, cezası nedeniyle Üsküdar Spor Akademisi Stadı’nda oynadığı maçta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Kaynarcaspor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın 10.45 gibi erken bir saatte olması ve soğuk havaya rağmen 300 kadar Feriköylü taraftar statta yerlerini alırken maçı da yaklaşık 500 kadar futbolsever takip etti. İlk yarsı golsüz biten karşılaşmanın 60. dakikasında Kaynarcaspor öne geçti. 62. dakikada Uğur soldan yapılan ortayı sert bir voleyle tamamlayarak Feriköy’ü beraberliğe taşıdı. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada Kaynarcaspor, birazda şansın yardımıyla, defansa çarpan topun Feriköy kalecisi Hakan’ı yanıltması 2-1 öne geçti ve altın değerinde 3 puan aldı.

Tribünlerden notlar;
* Feriköylülerin geleneksel olarak İstiklal Marşı’nı söylemesi, bölücü terör örgütü ve İsrail tezahüratlar yapması günün güzelliklerindendi.
* Kaynarca yedek kulübesinin ve Kaynarca taraftarlarının attıkları her golden sonra Feriköy tribünlerine el hareketleri yapmaları umarız maçın gözlemcisinin gözünden kaçmamıştır. Tüm camialardan spor ahlakına uygun hareketleri bekliyoruz.
* Maç sırasında önce Feriköylülere hakaret edip hareketlenme olduğunda sahaya atlayıp polise sığınan Kaynarca taraftarları, kırmızı-beyazlı trübünlerde günün espri konusuydu.

* Emniyet güçleri maçta biber gazı kullandı. Bunun nedeni de polisin, sarı-yeşil kaşkollarla stada giren yaklaşık 15 kişilik bir grubu “Feriköylüler içki içmeyin” şeklinde uyarması ve akabinde gelişen olaylar. Bu da artık tribünlere eğitimli Avrupa tarzı spor polislerinin gelmeye başlamasının zamanının geldiğinin göstergelerindendi. (Foto'da, polisin sıktığı biber gazından etkilenen taraftarlar görülüyor)

Sultangazi ve Dikilitaş play-off oynayacak

İstanbul SAL Klasman'da normal sezon sona erdi.