Cumartesi, Ocak 24, 2009

Köşe Yazısı: Haksız bir uygulama


YAZI: ECEVİT ÖZDEMİR
Sezon başındaki kura çekimine amatör futbola merakımdan dolayı gitmiştim ve orada bulunmuştum. Orada yapılan konuşmaları can kulağı ile dinledim ve sayın Yemen Ekşioğlu orada kesinlikle bir karar alındığını ve bu sezon Süper Amatör'de hiç bir maçın toprak sahada oynanmayacağını söyledi. Ben de aynen bu görüşe katıldım ve mutlu oldum.

Fakat sezon başlarken programa baktığımda, Mimarsinan Belediyespor takımının maçının Mimarsinan Stadı'na verildiğini görünce ilk önce şaşırdım ve daha sonra 'heralde uygun bir stat bulunamamıştır' diye düşünüp o konuyu geçtim. Oynanan maç sonucunda da Mimarsinan Bld ve Beşyüzevler takımlarının 0-0 beraberlikle sahadan ayrıldıklarını gördüm.

İkinci hafta ise Kulaksız Okspor maçının yine bir toprak saha olan Kulaksız Stadı'nda oynanacağını görünce ufak bir araştırma yaptım ve Kulaksız takımının "Biz kesinlikle kendi stadımızda oynamak istiyoruz. Mimarsinan Belediyespor o statta oynarsa biz de kendi stadımızda oynarız" dediğini öğrendim. Daha sonra hem Okspor hem de Mimarsinan iç saha maçlarını toprakta oynamaya başladı.

Mimarsinan Belediyespor ligdeki kötü gidişinin üzerine bir de Ortaköy maçında olay çıkardığından ceza aldı ve geçen haftaki Vefa maçını Avcılar Stadı'nda oynadı. Bu, Vefa takımının şansıydı çünkü en önemli rakipleri Beştüzevler, Mimarsinan Stadı'ndan beraberlikle ayrılırken Avcılar Belediyespor ise ikinci yarıda çok zorlanıp güçlükle galip geldi. Vefa için sorun olacak bir maç rahatça oynanamadı bile zira Mimarsinan sahadan çekildi. Bu hafta yine Mimarsinan cezasından dolayı Avcılar'da oynuyor.

Kulaksız Okspor kanadına gelince, herşeyin değişmiş olduğunu görüyoruz, şu anda 2 takım düştü ve düşen 3. takım oynanacak maçlardan sonra belli olacak:

Kulaksız Ok -24 puan
Ortaköy -23 puan
Kocasinan -22 puan
İncirli -21 puan
Cankurtaran -20 puan

Bitime 3 maç kala tablo böyle ve işin garip noktası ise Okspor'un kendi sahasında son oynadığı Avcılar Belediyespor maçında, Mimarsinan-Ortaköy maçındaki olayların kat ve kat fazlası çıkmış olmasına rağmen ceza almadı. Ben de maçı şahsen takip ettim. Yaklaşık 500 kişi maç başlamadan Avcılar takımına ağızlarından gelen ne küfür varsa etti, maç içerisinde sahaya bira şişeleri, rakı şişeleri, taş (kaya da diyebiliriz) atıldı, sahaya atlayan taraftarlardan dolayı 15 dakika maça ara verildi ve karşılaşmadan sonra Avcılar takımı orada 30 dakika mahsur kaldı, emniyet kuvvetlerinin havaya ateş açması sonucunda E-5'e kadar eskort eşliğinde gidildi. Otobüslerinin kırık camları ve darbe almış kaportasıyla beraber Sarı-Siyahlılar resmen canlarını zor kurtardılar.

Bu bütün olaylar olurken de temsilciler ve gözlemciler oradaydı (benim de şahsen tanıdığım temsilcilerdi). Elbette önemli olan hakem raporları, demek ki yansımamış.
Biz olaylara dönersek; Bize söylenen, ilk maçtaki Avcılar tutumundan dolayı bu nefret varmış fakat Kulaksız takımı kendi taraftarını resmen kullanmıştır. Neden derseniz... Avcılar Stadı'nda saha içerisinde her zaman normal olan münakaşalar dışında sadece taraftarlar tarafından bir davul tokmağı sahaya gelişigüzel olarak atılmıştır. Okspor futbolcularının kendi aralarındaki kavga harici tek bir kavga çıkmamıştır ama maçtan sonra bazı kişiler Kulaksız'da bir Avcılar düşmanlığı yarattı. O stada o gün gelenlerin ne yaptıklarından bile haberleri yoktu, "Avcılar bize şöyle yaptı böyle yaptı" diye kulaktan dolma bilgilerle gereksiz bir nefretin piyonu oldular. Zaten Yerel Futbol Sitesi'nde maçla ilgili yorumlarda da maçtaki olaylar ev sahibi taraftarlarca kabul edilmekte, bunun bir 'intikam' olduğunun altı çizilmektedir.

Bu hafta program açıklandığında çok şaşırdım. Kulaksız Okspor-Anadolu Hisarı maçı Kulaksız Ok Stadı'nda... Gerçekten çok ilginç. Hadi Avcılar' a yapılanları görmezden geldiniz, bu karara kümede kalma savaşı veren diğer takımlara büyük haksızlık.
Feriköyspor-Büyükçekmece maçında ufak bir olay çıktı ve Kırmızı-Beyazlılar sürgün edildi. Uzak statlara erken saatlerde maç verdildi.

Amatör futbolumuzu yönetenlerin bu konularda daha hassas olmalarını beklemek biraz hakkımız diye düşünüyorum. Acaba Kulaksız Okspor'un, Kasımpaşa'nın bir takımı olmasının bu kararlarda etkisi var mıdır?

Cankurtaran, İncirli, Kocasinan ve Ortaköy takımları... Sizler sessiz kalmayın bu duruma. Herkes emek harcıyor, zaman harcıyor. Beşyüzevler'in günahı neydi sezonun ilk maçını Mimarsinan'da 2. amatör maçlarının bile oynanmayacağı statta oynamaya? O maç olmasaydı belki de bu hafta Yeşil-Beyazlılar Avcılar'ın 2 puan önünde olacaktı.

Futbol İl Temsilcimiz Sayın Yemen Ekşioğlu bu camiada herkesin saygı duyduğu bir isim. Kendisinin bu haksızlıklara pabuç bırakmayacağını düşünüyorum.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşım çok güzel yazmışsın gerçekten ellerine sağlık.Ancak ben şahsen bu haksızlıkların devam edeceğine inanıyorum Y.Ekşioğlu bu konularda hiç birşey yapmıyor nedense bu ligde mimli takımlar var daima olay çıkartan bu işin içinde olan herkes bunları biliyor İFA,CANKURTARAN gibi peki ne oldu onlara hiç illa kan dökülecek sonra tedbir alınacak herhalde cezalar birkaç futbolcuyla sınırlı kalıyor neden bu klüplere caydırıcı cezalar verlmiyor ya da verilemiyor burada İSTFİT bence zan altındadır.Saygı ve sevgilerimle

Adsız dedi ki...

yıllardır futbol oynuyorum prof oynadım macımı yoneten en iyi hakemdı adı kadir resımdekı yan hakem yerı kesınlıkle amator macları değil... mac içinde konustuk super bı hakem

Adsız dedi ki...

walla sessız kalmayın derken napalım onu sölememişsiniz...kimse istemez toprakta oynamayı ama yapıcak bşi yok..awcılar macı için olay cıktı demıssınız walla bizde gıtttık okspora adam gbi efendi efendi karsıladılar guzel bi şekıldede yolladılar..awcılardaki içerdeki 1 2 tane mikser war önce onları ayıklasınlar..pislik yaparlarsa öyle olur..

Adsız dedi ki...

KOCASİNAN SAHASINI UNUTTUNUZ ORASI DA TOPRAK VE MAHALLE MAÇLARININ YAPILABİLECEĞİ BİR SAHA SÜPER AMATÖRE YAKIŞIYOR MU__

Adsız dedi ki...

ecevit bey bu konuyu gündeme getirdiğiniz için çok teşekkürler. ancak mevcut yapıda bu işlerin düzelmesinin mümkün olmadığı bir gerçek.istanbulda amatör sporun bölünmüşlüğünün bir an önce ortadan kalkması gerekli.birde futbolu temsil edenler kulüpcülük gömleğini çıkartması gerekiyor.orada görev yapanların bazıları hala kulüp yöneticisi zihniyeti hal böyle olunca durum ortada

Adsız dedi ki...

BEN VEFATARAFTARI OLARAK ŞİDDETİ HİÇBİR ŞEKİLDE ONAYLAMIYORUM ANCAK OKSPORLA ORADA OYNAYIP 3-2 KAZANDIĞIMIZ MAÇTAN SONRA OKSPORLULAR BİZİ ALKIŞLARLA UĞURLADI BUNU DA UNUTMAYALIM

Adsız dedi ki...

Bence buradaki olay sizi alkışlar ile uğurlaması değil, olayı yapıp ceza almaması

Adsız dedi ki...

KOCASİNAN SAHASI TOPRAK BİŞEY DEMİYORUZ SENE YABILACAK, OKSPOR BİZİDE ÇOK İYİ KARŞILADI HATTA TRÜBÜNDE SOHBET MUHABBET HERŞEY VARDI ÇEKİRDEK FISTIK VS VS BİLE VERDİ TRÜBÜNDEKİ KULAKSIZ MAHALLESİNDEKİ GENÇLER GALİBA SİNİRLERİ AVCILARAYDI.

KOCASİNANLI

Adsız dedi ki...

sevgili arkadaşım vefa için sorun olacaktı yazmışsın demek bildiğin birşeyler var! ayrıca vefa o yazdığın sahalardada çıktı puan aldı puan kaybetti!adil olan şimdi bunları gündeme getirmek değil yani maçlar oynanmadan gerekli mercilere baskı yapmak!! NEDENSE 500 EVLERİN KAYBETTİĞİ PUANLARI HESAPLAYIP YORUM YAPMIŞSIN PEK ADİL OLMAMIŞ!!!!!!!!!!

Adsız dedi ki...

feriköy-b.çekmece maçında hakeme saldırıldı, hakem dakikalarca baygın kaldı, yardımcıları ve görevlilerin kollarında şok geçirmiş bir durumda soyunma odasına götürüldü ve maç yarıda kaldı. şimdi bu olayı " feriköy-b.çekmece maçında ufak bir olay oldu..." diye yazan kişi ya maçı seyretmemiştir ya da vicdan sahibi değildir.
ayrıca yazının esas konusu olan toprak sahalarla ilgili olarak,
ikinci yarıda kaynarca ve albayrak takımlarının toprak sahada oynadıklarını da belirteyim.

Adsız dedi ki...

yazarken ir tek kulaksızı örnek vermeyin siz ifa maçına gittiniz mi acaba orada nasıl taş attıklarına şahit oldunuz mu yazarken adil olun herşeyi yazın önce kulaksızın ceza alması sorun demişsin peki cankurtaran -VEFA maçında olanlar neydi neden onlar ceza almadı onu da yaz o zaman tartışalım önce adil olun

Adsız dedi ki...

ben bu sitenın uzun suredır takıpcısıyım ve k.okspor taraftarıyım arkadasların dedıklerı gıbı neden dıger takımlar degılde awcılar bu tepkılerın nedenı??efendı olan her yerde kazanır..turk futbolu ne zman adıl yonetıldıkı?
sessız kalınmayacak bır durum yook bence...bız kendı sahamızda fark yedıgımz takımları bıle alkıslarla yollamıs koklu bı kulubuz..dıl uzatmayın sakın...

Adsız dedi ki...

sevgili ecevit kardeşim eger paran coksa okspora suni cim saha yaptır bak kartdeşim bu sitede kimseye yalakalık yapma avcılar maçında orda oldugu söylüyorsun ama yalan söylüyorsun ordaki bütün olayları avcılar otobüs şöförü başlatmıştır sakın birdaha bilip bilmeden kimseye yalakalık yapma eger yüregin varsa senle bu konuyu her yerde tartışırız

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.