Çarşamba, Ocak 28, 2009

'Bir daha GOP'da liseler turnuvası yok'!

HABER-FOTO: EROL EFTEKİN
Gaziosmanpaşa’da düzenlenen Liselerarası Futbol Turnuvası sona ererken, centilmenlik dışı davranışlarından dolayı Öğrenci ve öğretmenlere sitemkar konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu “Ben görev yaptığım müddetçe Gaziosmanpaşa’da liselerarası futbol müsabakası yapılmayacak” şeklinde konuştu
Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, Türk Kızılay Derneği Ali Külünk Tıp Merkezi ve Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaklaşa düzenlediği ‘Yaşam Boyu Spor Projesi’ kapsamında 2008-2009 Eğitim ve öğretim yılında Kros, Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Masa Tenisi, Karate, Tekvando, Atletizm, Yürüyüş, Satranç, Badminton, Halk Oyunları, Mini Voleybol, Güreş, Bando, (Öğretmenler) Futbol, Voleybol, Masa Tenisi olmak üzere İlçe genelinde 19 branş ve 20 kategoride ‘Kızılay Olimpiyatları’ adı altında yapılan müsabakalar devam ederken, Liselerarası genç erkekler futbol müsabakaları Plevne Lisesi’nin şampiyonluğu ile sona erdi. İkinci Fahrettin Özüdoğru Ticaret Meslek Lisesi, üçüncü Kadri Yörükoğlu Lisesi ve en centilmen takım ise Küçükköy İmam Hatip lisesi oldu.

Yıldıztabya Stadı’nda oynanan karşılaşmanın finalinde Plevne Lisesi, Fahrettin Özüdoğru Ticaret Meslek Lisesi’ni Emre (2), Sezer, Ömer ve Hakan’ın attığı gollerle 5-1 yenerken Fahrettin Özüdoğru Tic. Mes. Lisesi’nin tek golü ise Salih’ten geldi. Bu arada Karşılaşmanın ikinci yarısında her iki takımdan birer oyuncu kırmız kart görünce takımlar müsabakayı 10’ar kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Müsabakaların bitiminde kupa ve madalya törenine geçirdi. Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu Liselerarası futbol müsabakasında centilmenlik dışı davranışlarından dolayı Öğrenci ve öğretmenlere sitem kar konuşarak şunları söyledi: “İlçe Milli Eğitim Müdürümüz niye böyle bir karar verdi diye şöyle bir düşünün. Ulu Önder Atatürk ne demiş; ‘Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklı Olanını’. Biz sizlerin kaynaşmasını ve anlaşmasını sağlamak amacı ile bu müsabakaları yaptırıyoruz. Ancak siz ne yapıyorsunuz. Aynı ilçede Okuyan öğrenciler olarak birbirinize düşmanca muamele ederek sanki burada Kurtuluş Savaşı yapıyorsunuz. Saha içersinde itişip kakışmalar sonunda kırmızı kartlar tribünlerde küfürler, birbirinize yumurta atmalar… Böyle bir şey var mı? Yani kazandınız da ne oldu, boyunuz mu uzadı? Kaybettiğinizde ise ne oldu dünyanın sonumu geldi?”

“Öğrenci zeki olur, akıllı olur, ahlaklı olur, çevik olur. Ancak ben sizden bu centilmenliği göremedim” diyen Hacıoğlu, “Bu da beni fazlası ile üzdü. Bende 12 yıl lisanslı futbol oynadım. Ancak hiç bir zaman saha içinde ve dışında centilmenlikten ödün vermedim. 5 yıl Plevne Lisesi’nde görev yaptın ve şu anda ise 6 yıldır Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktayım. Bu zamana kadar liseler arası Futbol müsabakaları hariç hiçbir branşta böyle bir sıkıntı yaşanmadı. O Zaman bu sıkıntıyı ortadan kardırmak gerek. Sizler zaten kulüplerde oynuyorsunuz, bundan sonra futbol oynamayı kulüplerinizde sürdürürsünüz. Minik, yıldız, kız futbol müsabakaları devam edecek ancak ben görev yaptığım müddetçe Gaziosmanpaşa’da liselerarası futbol müsabakası yapılmayacak. Ancak benim yerime gelen arkadaşım yeniden başlatır o ayrı bir olay” şeklinde konuştu.


Üçüncü olan Kadri Yörükoğlu Lisesi

En centilen takım Küçükköy İma Hatip Lisesi

2 yorum:

Dalin dedi ki...

Kanayan parmağı kesmeyi tercih etmişler. Kaybeden futbolumuz oldu böylece,

Adsız dedi ki...

bu ilçe milli eğitim müdürünü tebrik ediyorum artık bu müsabakalarda lisansı olmayan oyuncular oyatılarak herkesin spor yapması sağlanmalıdır. beden öğretmenleri biraz da okullarda çalışsınlar

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.