Çarşamba, Ocak 28, 2009

Karacakılavuzspor'dan altın vuruş

Tekirdağ 1. Amatör Küme’de Karacakılavuzspor zorlu Çerkezmüsellimspor deplasmanında tek golle galip gelerek şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj elde etti.
Oldukça rüzgarlı bir havada iki takım da topu kontrol etmekte zorluk çekti.
Maçın 10. dakikasında sağ taraftan yapılan ortaya arka direkte Soner düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi: 0-1

Golden sonra Çerkezmüselimli oyuncular oldukça sert oynamaya başladılar. Maçın orta hakemi Deniz Gültekin de seyircinin etkisi altında kalarak faulleri ve 2. sarı kartları görmemeye başladı. 20. dakikada sol taraftan Çerkezmüsellim kontratakla iyi geldi. Niyazi’nin kaleci Hakan’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda Hakan zamanında müdahale ederek yüzde yüzlük golü önledi.
Maçın 30. dakikasında orta sahadan Engin’in attığı ara pası ile ceza sahası içinde Mümin kaleci’yi de çalımladı son anda kalecinin müdahalesi ile yerde kaldı. Orta hakem Deniz Gültekin bu sefer Mümin’e, kendisini aldatmaya yönelik hareketten dolayı sarı kartını gösterdi.
40’ta Özcan’ın 18 üzerinden vurduğu top kalecinin kucağında kaldı. İlk yarı 1-0 sona erdi.

Maçın 2. yarısında yine Çerkezmüsellimsporlu oyuncuların sert futbolu vardı. 55. dakikada Orta hakem Deniz Gültekin 18 üstünde Sinan’ın yakın mesafeden eline gelen topta serbest vuruşa hükmetti. Serbest vuruşta top barajdan geri geldi. 60. dakikada bu sefer kaptan Aziz’in yaptığı harekete yine serbest vuruş verdi. Bu sefer Çerkezmüsellimli oyuncunun vuruşu direğin dibinden auta çıktı.

Maçın 75. dakikasında amatör kümelerde karşılaşılan klasik manzara yine karşımıza çıktı. Bu sefer Sabri Çerkezmüselimli oyuncunun kasti faul sonrası Sabri acı içinde kıvranırken hakem Deniz Gültekin sağlık görevlilerini sahaya davet etti.
Sedye olmadığı için olaya Çerkezmüselimli Sabri’yi tabiri caizse ‘karga tulumba’ tutarak sahanın kenarına attılar. Daha sonraki dakikalar başka gol getirmezken maç da ilk yarıda atılan tek golle 1-0 Karacakılavuzspor’un üstünlüğü ile sona erdi.


Erdinç Helvacı :Çerkezmüsellim’e Yakışmadı
Karşılaşma sonrası bir açıklama yapan Karacakılavuzspor Teknik Direktörü Erdinç Helvacı, “Bu sezon oynadığımız maçlarda şu ana kadar kırmızı kart görmedik. Oyuncularımızı her maça çıkarken gerek hakeme gerekse rakip takım oyuncularına saygılı olmaları konusunda defalarca uyarıyoruz. Yalnız bu hafta Çerkezmüsellim’de canımız zor kurtardık. Maçı kazanmaktan daha çok oyuncularımızın sakatlanmadan maçı tamamlamalarına sevindik. Bizi daha da çok üzen hakemin de olaylara seyirci kalması oldu. Devre arasında oyuncularımıza kendilerini kasti tekmelerden korumalarını ve rakibe uymamalarını istedik çünkü her hafta sonu amatör liglerde bir sürü istenmeyen olayları duyuyoruz ve bizde bu olayların tarafı olmamak için gayret gösteriyoruz. Eğer biz de Çerkezmüsellimli oyunculara uysak maçın sonunda ne olaylar olacağını düşünmek bile istemiyoruz. Bizi üzen konu bir amatör oyuncu neden karşısındaki rakibe kasıtlı tekme atar onun ayağını kırmak ister? En önemlisi hakemler neden olaylara seyirci kalır? Bizler saha içinde hakemlere güvenemesek kime güveneceğiz? Adı üzerinde amatör futbol, amaç profesyonel liglere birkaç tane yetenekli arkadaşımız çıkarmak” dedi.

Çerkezmüsellimspor’un yaptıklarını tasvip etmelerinin mümkün olmadığının altını çizen genç teknik adam sözlerine şöyle devam etti: “Çerkezmüsellim tamamen rakibi sahada dövmek yıldırmak istiyor, bunlar ayıp şeyler. Bu hafta deplasmana gelen kendi seyircimizden ve Çerkezmüselimli taraftarlardan futbol adına birşey izlettiremediğimiz için özür diliyoruz. Ama bizde önce sporcu arkadaşlarımızın sağlıklarını düşünmek zorundayız. İnşallah maçın orta hakemi Deniz Gültekin’e de bu haftaki maç acı bir tecrübe olmuştur. Seyirciler de hem yerde rakip oyunculara ve hakeme küfür ediyor ama oyuncular da seyirciye uyduğu zaman iş iyice çığırından çıkıyor. İnşallah bundan sonraki haftalarda bizim bu hafta Çerkezmüsellim’de
karşılaştığımız olaylara bundan sonra orada hiç bir takım rastlamaz.”

Takım olarak oynadıkları son 5 maçtan gol yemeden ayrıldıklarının altını çizen Helvacı, “Bu bizim açımızdan olumlu bir gelişme. Kalan 4 maçımızda da aynı ciddiyet ve
rakibe saygı göstererek oynayarak Süper Amatör’e çıkmak istiyoruz. Şimdi hafta arasında 100. Yıl maçı bizim açımızdan ve rakibimiz açısından son derece önemli çünkü her iki takım da alacağı 3 puanla, kalan 3 maç için büyük avantaj elde edecek. Biz yine aynı ciddiyetle oynayarak 3 puanın sahibi olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Leventspor büyük avantaj yakaladı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman A Grubu'nda Leventspor Kavacıkspor'u 2-1 yenerek BAL'a yükselme yolunda çok önemli bir avantaj...