Salı, Nisan 01, 2008

Ödemiş, Alaşehir'den galibiyetle döndü


Terfi maçlarına hazırlanan iki ekibin mücadelesinde Ödemiş bulduğu tek golle maçı kazanmasını bildi…
ALAŞEHİR BLD.SPOR: 0 ÖDEMİŞ BLD.SPOR: 1

HABER-FOTO: BAŞAR UÇAR
3. lige terfi maçlarına hazırlanan Ödemiş Belediyepor, Manisa’yı terfilerde temsil edecek olan Alaşehir Belediyepor ile Alaşehir’de karşılaştı. Maç boyunca daha üstün bir futbol ortaya koyan Ödemiş Bld. Spor, Ömer Pehlivan’ın attığı muhteşem frikik golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Maça Hüseyin, Turgay, Ervis, Erol, Oktay, Mahmut, Ercan, Yusuf, Zafer, Ömer, Ersin onbiri ile başlayan Ödemiş Bld. Spor 6 oyuncuğu değişikliği yaparak; Turgay’ın yerine Barış’ı, Erol’un yerine Hüseyin Kaçar’ı, Mahmut’un yerine Umur’u, Ercan’ın yerine Fatih’i, Yusuf’un yerine Necip’i ve Zafer’in yerine de Osman Gülcü’yü oyuna dahil etti. Maç öncesi gayet dostane görüntüler sergilenirken maç için bazı ufak gerginlikler yaşandı.


Maça daha etkili başlayan taraf Alaşehir Bld. Spor’du. Saha ve rüzgâr avantajına sahip olan Sarı-Siyahlılar daha çok yüklendi. İlk 15 dakika sonunda Ödemiş bu baskıyı kırdı ve rakip kalede daha çok etkili olmaya başladı. İlk yarının sonlarına doğru kırmızı-lacivertliler net gol fırsatlarından faydalanamıyorlardı. 44. dakikada yaklaşık kaleye 25 metre uzaklıktan bir serbest vuruş kazanan Ödemiş bu fırsatı Ömer ile değerlendirdi. Topu gerisine gelen Ömer Pehlivan mükemmel bir vuruşla topu kalecinin uzanamayacağı sağ üst köşesine zımbaladı. Alaşehir tribünleri mükemmel golü alkışlarken bu gol ile Ödemiş Bld. Spor ilk 45 dakika sonunda soyunma odasına 0-1 önde gitti.
İkinci yarıda genç oyuncularının da performansını görmek isteyen Ödemiş Bld. Teknik Direktörü Mahmut Arslan arka arkaya yaptığı değişikliklerle takımı gençleştirdi. İkinci yarının ortalarına doğru golü bulmak isteyen Alaşehirli futbolcular daha hırslı bir şekilde yüklenmeye başladılar. Orta sahada yapılan faul sonrası sinirler bir anda gerildi ve tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşmeden tatlıya bağlandı.

İkinci yarıda yapılan değişikliklerle sahada daha tecrübeli bir Alaşehir vardı. Bu yüzden gol arayan taraf sarı-siyah-beyazlılardı. Ödemiş bulduğu kontrataklarla zaman zaman tehlike yaratıyordu. Maçın son saniyelerine doğru dostluk maçının dostça bitmesini isteyen Alaşehir Bld. Spor takımı altıpas içinden inanılmaz goller kaçırdı. Son saniyelerdeki çaba Alaşehir’e yetmeyince gülen taraf Ödemiş oldu. Maç sonunda da dostluk görüntüleri bozulmadı.
Alaşehirliler misafirperverliklerini bir kez daha göstererek Ödemiş kafilesine meşhur Alaşehir pidesinden ikram ederek Alaşehir’den uğurladılar.


Maç sonunda görüşlerini aldığımız Ödemiş Belediyespor teknik sorumlusu Mahmut Arslan; “Bizim adımıza verimli bir karşılaşma oldu. Hatalarımızı, eksik yanlarımızı gördük. Gelecek hafta bir hazırlık karşılaşması daha yapacağız. Daha çok çalışarak Ödemiş’i 3.lige kavuşturacağız ayrıca gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Alaşehirli arkadaşlara da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Alaşehir sahasının futbol oynamaya gayet elverişli olması maçın zevkini artıran bir diğer unsurdu. Maç öncesi ilçede yapılan anonslarla halk maça davet edildi. Havanın soğuk ve rüzgârlı olmasına rağmen yine de Alaşehirliler maça ilgi gösterdiler.
Hız kesmeden hazırlanmaya devam edecek olan Ödemiş Bld. bu hafta sonu Balıkesir Süper Amatör Ligi’ni 2.sırada bitiren ve Balıkesir’i terfilerde temsil edecek olan Zeytinli Belediyespor’la Edremit’te karşılaşacak.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona erdi..