Salı, Nisan 29, 2008

Tuzlaspor Kaptanı Tuncer ile çok özel


Geçen sezon 3. Lig'in kapısından dönen Tuzlaspor bu sezon hedefine yine emin adımlarla ilerliyor. Mavi-Beyazlılar, Kocaeli'de yapılan ilk kademe maçlarında sırasıyla Yalova Altınova Belediyespor, Çorlu Sanayispor ve Mudanya Burgazspor'u elerken, en çok dikkat çeken oyunculardan biri kaptan Tuncer Haksal'dı. Uzun yıllar profesyonel futbol oynayan Tuncer, saha içinde takımı bir maestro gibi yönetirken, saha dışında da genç bir takım olan Tuzlaspor'da futbolculara ağabeylik yapıyor.
Tecrübeli oyuncu ile Yerel Futbol Sitesi olarak bir söyleşi yaptık ve kariyerini, başarılarını, gelecekle ilgili planlarını konuştuk.

SÖYLEŞİ: AHMET YÜCER

TUNCER SENİ BİRAZ TANIYALIM BİZE KENDİNDEN BİRAZ BAHSEDER MİSİN?
Ben 1973 İsviçre doğumluyum. Evli ve bir kız çocuk babasıyım. Kendimi bildim bileli futbolun içindeyim. 1984'te tuttuğum takım olan Fenerbahçe'de futbola başladım ve bu yaşıma kadar aktif futbol hayatımı sürdürmekteyim.

HANGİ TAKIMLARDA OYNADIN VE EN BÜYÜK BAŞARINI HANGİ TAKIMDA YAŞADIN?
Fenerbahçe, Yeldeğirmeni, Beylerbeyi, Özsahrayıcedid,Ümraniye, Sapanca, Erzincanspor, Osmaniye, tekrar Ümraniye ve Tuzlaspor takımlarında oynadım. Beylerbeyi ve Sapanca'da 3. ligde şampiyon olup 2. lige çıkmamız, Erzincanspor'u ise devre arası 11 puanda alıp ligde bırakmamız çok büyük başarılardı. Ama en büyük başarıyı, siz de takdir edersiniz ki, amatörden 3. lige çıkmak olarak değerlendireceğim. O da Özsahrayıcedid ve Ümraniye'yi üst üste iki sene 3. Lig'e çıkarmamızdı. Bunlae en büyük başarılar olarak anılarımda yer alacak. Tabi buna üçüncüyü de, yani Tuzlaspor'u da eklemek istiyorum.

AMATÖRE NASIL DÖNDÜN? PROFESYONELLİĞİ ARIYOR MUSUN?
Amatöre dönmem, eski kulübüm ve de muhitim olan Ümraniyespor'un teklifiyle gerçekleşti. Ben 2. Lig ekiplerinden Osmaniyespor'la devre arası kampındayken bana ihtiyaçları oldugunu söylediler. Ben de ailemle beraber olmayı istediğimden bu transfere yeşil ışık yaktım. Tabii ki tekrar profesyonel olup oynamak isterim ama her şeyin hayırlısı... Mühim olan istenilen, sevilen yerde oynamak ve kıymet bilinmek.

TUZLASPOR OLARAK LİGDE NASIL BİR SEZON GEÇİRDİNİZ?
Sezon başında çok genç takım kuruldu. Geçen seneden birkaç oyuncu kalmıştı, tamamen yeni bir takım ve yeni hocayla yola çıkılmıştı. Kafalarda tabii ki soru işaretleriyle dolu bir durum vardı ama bunun yanında sistemi ve tesisleriyle futbola bakışıyla ve de imkanlarıyla çok iyi bir Tuzlaspor Kulübü vardı. Herşey böyle başladı, sezon zorlu başladı kolay bitti. Ve terfi maçlarına katılırken artık bir takım olmuştuk.
ÇOK GENÇ BİR KADRONUZ VAR, ARASIRA BUNUN DEZAVANTAJLARINI YAŞIYOR MUSUNUZ?
Başlarda oldu tabiki. Arkadaşlarımızın çoğu daha yeni genç takımda oynamış futbolculardı, tecrübesizlerdi ama bunun yanında ahlaklı, yetenekli ve hedefleri olan oyunculardı. Bizim de tecrübelerimizle beraber bu dezavantajı avantaja çevirmeyi başardık. Artık oynarken zevk alan, birbiri için savaşan bir ekip olduk.
BU BAŞARIYI BEKLİYOR MUYDUNUZ?
Eğer inanmazsanız başaramazsınız. Tabii ki bekliyorduk çünkü inanmıştık. Birbirimizi buna zorladık. Hem bireysel hem de kulüp bazında hedefleri olan bir yerdeydik, bunun farkındaydık.

TAKIM İÇİNDEKİ HAVA NASIL ŞU AN?
Takım gayet iyi durumda. Çocuklar çok mutlular ve de kendilerine olan güvenleri oldukça fazla. İsmail arkadaşımız da kalan maçlarımızda bizle beraber olacak, olması da çok önemli. Stressiz bir takımız, doğru ve çok çalışıyoruz. Her geçen maç daha da iyi oynuyoruz. Sabırsızlıkla önümüzdeki maçları bekliyoruz.
TAKIM VE TEKNİK HEYETLE İLGİLİ NELER SÖYLEYEBİLİRSİN?
Takımımız gençlerden kurulu olduğu için önümüzdeki maçları hayatlarının değişmesi açısından hedef maç olarak görüyolar. Bu bizim en büyük avantajımız. Stresden uzak, yürekli, inançlı, koşan bir ekibiz. Teknik heyet için de aynı şeyler geçerli. Çok çalışkan, bütün vaktini takım için harcayan inançlı hocalarımızla beraber çalışıyoruz.
ŞAMPİYON OLUP 3. LİG'E ÇIKABİLME ŞANSINIZ SENCE NE KADAR?
Her takımın olduğu gibi bizim de o kadar şansımız var. Ama bizim avantajımız genç ve başarıya muhtaç bir ekip olmamız ve de burayı basamak gören birbirlerini seven savaşan bir yapımızın olması. Bizim en büyük silahımız bu... Ama her şey nasip, Allah'ın bize verdiğine razıyız, hakkımızda hayırlısını istiyoruz.
YENİ SEZONDA TRANSFER GÖRÜNÜYOR MU, YOKSA TUZLA GEMİSİNDE KAPTANLIĞA DEVAM MI?
Bu konuyla ilgili şimdiden bir şey söylemek çok zor, hakkımda hayırlısı olmasını isterim. Beni isteyen, seven, hedefi ve imkanları olan bir yerde çalışmak isterim. Çünkü ben futbolu ve işimi çok severek yapan biriyim ve de bu işten ailemi geçindiriyorum. Şu an sadece Tuzlaspor var ve şampiyonluğa kilitlenmiş durumdayım.
SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİĞİN BİŞEYLER VAR MI?
Sizlere davetiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Bizi izlemeye ve takip etmeye devam edin.

Hiç yorum yok:

Galataspor Bölgesel Amatör Lig'de

İstanbul SAL Klasman A Grubu lideri Galata Spor Kulübü bugün takipçisi Küçükçekmece İdman Yurdu'nu 3-1 yenerek tarihinde ilk kez BAL'...