Pazar, Nisan 27, 2008

Daha 'Azim'li olan İst. Bafraspor'du!

İSTANBUL BAFRASPOR: 11 AZİMSPOR: 0

İstanbul 2. Amatör Küme 5. Grup'ta İstanbul Bafraspor, Kanarya Azimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek lider Özfatih'in ardından takibini sürdürdü.
İstanbul Bafraspor, Bayrampaşa Belediye Stadı'nda oynanan maça kalede Mehmet Karataş 2-Latif 3-Şahin 4-Şeref 5-Ayhan 6-Veysel 7-Serkan 8-Sinan 9-Birol Özen 10-Ertuğrul 11-Remzi onbiriyle başladı.

Maça etkili başlayan evsahibi ist.bafraspor'un daha ilk dakikalardaki üstün futbolu göze battı. Maçın tamamen Bafraspor kontrolünde geçti. Beklenen gole evsahibi ekip 31. dakikada Remzi'yle kavuştu. Azimspor kalecisinin kısa düşen aut atışını iyi takip eden Remzi, şık bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0.
33. dakikadada ceza sahasının dışından gelen topla buluşan Serkan, Azimspor savunmasının ofsayt diye durakladığı anda topu ikinci defa Küçükçekmece temsilcisinin ağlarıyla buluşturdu: 2-0. Golden iki dakika sonra Bafraspor takımının son haftalardaki formda ismi Birol Özen maçtaki üçüncü golü attı: 3-0. İlk yarının sonları yaklaşırken maçın 44. dakikasında orta sahadan aldığı topla hareketlenen Ertuğrul'un yaklaşık 35 metreden sert şutu ağlarla buluşunca İstanbul Bafraspor soyunma odasına dört farkla gitmiş oldu: 4-0.

İkinci yarıyada hızlı başlayan Bayrampaşa temsilcisinde 47. dakikada sahneye tekrar Birol Özen çıktı. Sağ tarafa atılan topu iyi takip eden Birol, kalecinin üstünden topu ağlarla buluşturdu: 5-0. Oyuna 55. dakikada genç takımın golcü oyuncularından Aykut ve Kadir Sancak'ın dahil olmasıyla Bafraspor'un oyundaki hızı daha da arttı. 60. dakikada Kadir sol taraftan taşıdığı topu Aykut'la buluşturdu, bu oyuncu da farkı altıya çıkardı: 6-0.
Günün başarılı isimlerinden Serkan, 62. dakikada Azimspor'un ileriye çıktığı anlarda yakalamış olduğu kontratağı golle sonuçlandırdı: 7-0.
66.dakikada Bafraspor'un kazanmış olduğu korner atışında ileriye çıkan tecrübeli kaptan Ayhan Ceylan iyi yükselip topu kafayla sekizinci defa ağlarla buluşturdu: 8-0.
70.dakikada Uğur da oyuna dahil oldu. Tecrübeli forvet, ileriye atılan toplarda genç oyuncular Aykut ve Kadir Sancak'la iyi organize olunca Azimspor savunması daha çok hata yapmaya başladı. Nitekim Bafraspor'un her atağında Kırmızı-Siyahlı konuk ekip ciddi hatalar yaptı.
Maçın 74. dakikasında genç forvet Aykut önüne atılan topu rakipten şık bir biçimde kurtararak Azimspor ağlarını tekrar havalandırdı: 9-0.
İst. Bafraspor genç takımının iki etkili forvetinin hücuma çıktığı an yaptıkları ikiye birde Kadir ceza sahası içerisinde topu Aykut'la buluşturdu. Bu oyuncu 76. dakikada kendisinin üç, takımının 10. golünü attı: 10-0.
Günün başarılı genç futbolcusu Kadir Sancak perdeyi kapatan isimdi. Kadir kendi çabalarıyla ceza sahasına girdi, düşürülmeye çalışılmasına rağmen ayakta kalmasını bildi ve Azimspor'un üç savunma oyuncusunu oyundan düşürerek 82. dakikada topu ağlarla buluşturdu: 11-0.
Maç bu skorla sona erdi.
Azimspor farklı yenilmesine karşın 90 dakika centilmence mücadele verdi.


Maçı değerlendiren İstanbul Bafraspor Teknik Direktörü Mustafa Ünal, "kendi sahamızda, seyircimiz önünde oynadığımız maçı kolay kazandık. Futbolcularım zirvedeki takibimizi sonuna dek sürdüreceğimiz mesajını aldıkları skorlarla vermiştir. Tabi bunun yanında bizi sevindiren, genç oyuncularım form durumu. Bu hafta genç takımımızın 'bay' olması nedeniyle gerek maçın başında ilk 11'de oyuna sürdüğüö gerekse sonradan oyuna kattığım genç futbolcularımın etkili futbolları skora yansıdı. Daha ligin bitimine dört hafta olmasına rağmen genç oyuncularımıza teklifler yağmaktadır. Bizler de bu teklifleri en iyi şekilde değerlendireceğiz. Onları daha iyi imkanları olan büyük takımlarımızda görmek bizlere onur verir" dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı, 2. Amatör Küme'deki 172 takım arasında en golcü ekip olduklarını, bunun da kendilerine memnuniyet verdiğini söyledi. Ünal ayrıca, "Bizim maçtan sonraki Gürzafer-Taşköprü karşılaşmasında Taşkörüspor'un fair play pankartıyla çıkması beni gururlandırdı. İşte, amatör camiasında bu güzellikleri daha da yaygınlaştıralım ve uygulayalım" ifadelerini kullandı.

Bu grupta günün diğer maçları şöyle:

Öz Fatih - Büyükdere: 4-2

İzzetpaşa - Alucra Doludere: 7-0

Bağcılar Kartal - Çatalzeytin: 3-1

10. hafta sonunda Özfatih'in 28, İstanbul Bafra'nın 23, İzzetpaşa'nın 20 puanı bulunuyor.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...