Salı, Nisan 22, 2008

Yeldeğirmeni farklı kazandı


YELDEĞİRMENİSPOR: 4 KINALIADASPOR: 0

İstanbul 2. Amatör Küme 20. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Yeldeğirmenispor, sahasıda konuk ettiği Kınalıada’yı 4-0’lık net bir skor ile geçmesini bildi. Kadıköy ekibi puanını 18’e çıkartıp puan sıralamasında üçüncü basamağa yükseldi. Ligin ilk yarısında iki ekip arasında oynanan karşılaşma 2-2 berabere sonuçlanmıştı.
Şampiyonluk yolunda artık puan kaybına tahammülü olmayan Yeldeğirmeni, hafta içinde bunun bilincinde Tamer Gürsan yönetiminde Kınalıada maçına tüm ciddiyeti ve disipliniyle hazırlandı. Yenisahra Stadı’ndaki maçın başından ilk yarının bitiş düdüğüne kadar istekli, arzulu ve maçı kazanmak isteyen taraf Yeldeğirmeni’ydi. Bordo-Beyazlılar bir çok net gol pozisyonuna girmesine karşın bunların hiç birinden yaralanamadı, Kınalıada ise elinden geldiğince ataklara direnmeye çalışıyordu ve bunda da ilk yarı büyük ölçüde başarılı oldu. Ancak herkes ilk yarı golsüz bitecek derken sahneye tecrübeli Samet çıktı ve 44. dakikada Yeldeğirmeni’nin 1-0 öne geçmesini sağlayan golü filelere gönderdi. İlk yarı bu skor ile 1-0 sonuçlandı.
İkinci yarıya ev sahibi ekip ilk yarıya oranla daha hızlı başladı. Ancak 2. gol bir türlü gelmiyordu. Dakikalar 50’yi gösterirken Yel değirmeni Teknik Direktörü Tamer Gürsan önce Muhammet-Cihan, daha sonra 60’da ise Ümit-Öztürk ve 75’te Samet-Gökmen değişikliklerine gitti. Bu hamlelerden sonra Kınalıada’yı sahasına iyice hapseden Yeldeğirmeni aradığı gole 77’de kavuştu. Ceza sahası içine kadar topu çok iyi getiren Cem Ur, Selahattin’e adeta ‘al da at’ dedi ve Selahattin de bu güzel pası olumlu kullandı: 2-0.

Bu golden sonra maç Kınalıada ceza sahasında oynandı. Dakikalar 82’yi gösterirken oyuna sonradan giren Öztürk, sağ taraftaki Burak’a çok akıllı ve şık bir ara pası attı. Bu pası ceza sahası çizgisine kadar inip Selahattin’in önüne yuvarlayan Burak, Selahattin’e kendisinin ikinci, takımının 3. golünü filelerle buluşturmasını sağladı. Dakikalar 89’u gösterirken tecrübeli Öztürk güzel bir ara pasla Selahattin’i iyi gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Selahattin skoru belirledi: 4-0

Gruptaki diğer sonuçlar:
Ömerlispor - Tekelspor: 1-4
Feneryoluspor - Ümraniye Doğuşspor: 3-2
Selamsızspor - İcadiyespor: 0-5

Lider İcadiye'nin 22, Tekel'in 19, Yeldeğirmeni'nin 18 puanı bulunuyor. Bitime 5 hafta var.

Hiç yorum yok:

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.