Çarşamba, Nisan 23, 2008

Çanakkale'de muhteşem derbi


HASTANE BAYIRISPOR: 4 LAPSEKİSPOR: 3

HABER: EMİN KURT
Çanakkale 1. Amatör kümede oynanan derbi maç; tüm futbolseverlerin nefesini kesti. Hastane Bayırıspor ile Lapsekispor arasında oynanan mücadele son yıllarda oynanan maçların üzerinde heyecan ve anı bırakırken ev sahibi ekip sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Ev sahibi ekip Hastane Bayırıspor ilk yarıya başlayan ekip oldu. Maçın en başında oyunu kontrol altına alıp rakip kaleyi baskı altına alan Hastane Bayırı daha 8. dakikada Erman Erte'nin ortasına enfes kafa yükselen Semih'in golüyle 1-0 öne geçti. Oyunda rahatlayan ev sahibi Lapsekispor'a baskısını iyice hissettirdi. Soldan gelişen ani kontra atağında Erman Ejder'in ortasına Birkan Arslan gelişine vurdu top direğin yanından auta gitti. Maçın 17. dakikasında yine aynı yerden Erman Erte'nin güzel ortasına yine Semih kafa koyarak takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti. 2 - 0.
Bu golün üzerinden fazla geçmeden 22. dakikada Serdar'ın ara pasını iyi değerlendiren Semih takımına üçüncü golünü kazandırmış oldu 3-0. Hastane Bayırıspor rehavete kapılınca kalesinde ataklar görmeye başladı. Bunlardan birinde sol çizgiden Cahit'in ortasına ayak koyan Metin, Lapsekispor'a ilk golünü kazandırdı: 3 - 1. Yenen golden sonra Lapseki kalesine yüklenen Hastane Bayırı'nda orta sahada kazandığı topu direk kaleye şut çeken Ceyhun, kalecinin güçlükle çıkardı dönen topu Birkan Arslan tamamlamak istediyse de kaleci müthiş refleksle topu tekrar çıkartarak takımının dördüncü golü yemesine engel oldu. Devrenin sonuna doğru her iki takım da ataklar yapsada ilk yarıya başka gol sığdıramadılar ve ilk yarıda 3 - 1 sona ermiş oldu.

İkinci yarıya 3-1 'in verdiği rahatlıkla sahaya çıkan ev sahibi kontrollü oynamaya başladı. Karşılıklı ataklar sonuç vermedi. Maçın 63. dakikasında Saadettin'in ara pasına Ahmet koştu Kaleci Uğur tehlikeyi sezemeyince Ahmet topu Uğur'dan sökerek takımının ikinci golünü attı: 3-2. Bu golle şoka giren ev sahibi ekip bocalamaya başladı ikinci yarı sahada başka bir Lapseki vardı sanki. Geliştirdikleri ataklarla Hastane Bayırı'nı zor durumda bıraktılar. Nitekim bunlardan birinde soldan iyi bindiren Cahit, yaptığı ortaya Ahmet ayak koyunca skoru bir anda eşitlemiş oldu 3-3.
Hastane Bayırı'nda art arda yenilen iki golden sonra duruma el atan Hastane Bayırıspor Teknik Direktör Fadıl Kurt oyuna Levent, Ali ve Özgür'ü alarak maça canlılık getirmiş oldu. Özellikle Özgür'ün soldan geliştirdiği ataklar Lapseki kalesinde tehlike yaşattı. Bu ataklara güçlükle karşılık koyan Lapsekispor hem ataklarını arttırmak hem de kalesini korumak isteyince açıklar vermeye başladı, bu fırsatı iyi değerlendiren ev sahibi 83. dakikada öne geçti. Atılan uzun topu ayağına indiren Birkan Arslan soldan vurduğu şutla topu adeta doksana göndererek takımını Lapseki karşısında öne geçirerek durumu 4-3' e getirdi.
Lapsekispor rakip kaleye ataklarını sıklaştırsada Hastane Bayırı defansı gole izin vermedi. Maçta başka gol olmayınca haftanın derbisini Hastane Bayırı kazanmış oldu 4 - 3.
Bu maç son senelerde yaşanan müthiş maçlar listesine girerek, tüm futbol severleri bol gollü zevkli bir maç izletmiş oldular. Bu skorla Hastane Bayırıspor Şampiyonluk yolunda büyük bir engeli daha geçerek avantaj yakalmış oldu. Lapsekispor ise alınan bu mağlubiyetle şampiyonluk yarışında yara alarak Lider Hastane Bayırı'nında 6 puan gerisine düştü.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.