Pazar, Nisan 20, 2008

Serkan Şahin terfileri yorumluyor

YAZI: SERKAN ŞAHİN
Gene geldi çattı 3.Lig’e terfi maçları. Öncelikle şunu söyleyeyim bu sene tahmin yapmak geçen seneden daha zor. Geçen sene çıkan 6 takımın en az 4 tanesini herkes banko yazmıştı zaten. Bu senede tahminlerimizi yaptık. İyi olan kazansın.

1.Bölge A Grubu(Kocaeli): İstanbul şampiyonu Büyükçekmecespor’un ve geçen sene yarı finalde elenen Tuzlaspor’un ağır bastığı bir grup. Bursa’da A grubunu kapatan Mudanya Burgaz geçen seneden daha tecrübeli bu sefer, Geçen seneki yarı final tecrübelerisiyle Tuzlaspor ağır basıyor.

Favori: Tuzlaspor, Plase: Mudanya Burgazspor, Sürpriz: Büyükçekmecespor, Bomba: Çorlu Sanayispor

1.Bölge B Grubu(Yalova): Geçen sene çoğu kişinin favorisi olan Hadımköyspor, gene geçtiğimiz yıl yarı finalde Körfez’e elenen Erdek ve İlyas Tüfekçi’yi başa getirdikten sonra artan performansıyla Bandırmaspor’un öne çıktığı bir grup. Kafkasspor da grubun iyi takımlarından ama grubu kapamaları zor gözüküyor.

Favori: Bandırmaspor, Plase: Hadımköyspor, Sürpriz: Erdek Belediyespor, Bomba: İnegöl Kafkasspor

1.Bölge C Grubu(Bursa): Sağlam gruplardan birisi Bursa grubu. İstanbul’un en sağlam takımlarından Ümraniyespor ile Kocaeli şampiyonu Derince Belediyespor kozlarını paylaşacak. Sakarya takımı Karasuspor ile Küçükpazarspor da bu takımları zorlayacak takımlar.

Favori: Ümraniyespor, Plase: Derince Belediyespor, Sürpriz: Karasuspor, Bomba: Küçükpazarspor

1.Bölge D Grubu(İstanbul): Ayvalıkgücü Belediyespor ile Bursa Zaferspor grupta favori. Çerkezköy ve Köseköy Belediyespor’unda güçlü ekipler olduğunu not düşmeli. Zeytinli Belediyespor’da iyi takım ama terfi tecrübeleri yok. Suadiye Belediyespor geçen seneden iyi değil ama her zaman ciddiye alınması gereken bir takımdır.

Favori: Ayvalıkgücü, Plase: Zaferspor, Sürpriz: Çerkezköy Bld, Bomba: Köseköy Belediyespor

2.Bölge A Grubu(Balıkesir): Dengeli bir grup, Balıkesir grubu. Ayazağa ve Bayrampaşa’nın yanı sıra Manisa ekipleri ile Sökespor iddalı bu grupta. Sökespor’un hazırlık maçlarında bana umut vermediğini not düşeyim.

Favori: Ayazağaspor, Plase: Salihli Belediyespor, Sürpriz: Bayrampaşaspor, Bomba: Alaşehir Belediyespor

2.Bölge B Grubu(Eskişehir): Yılların Bakırköyspor’u, terfilerin İzmirli gediklileri Ödemiş Belediyespor ve Yeni Menemen Belediyespor’u, Manisa’nın 3. ligde yıllarca top koşturmuş Somaspor’u ile geçen sene yenilgisiz Antalya şampiyonu Manavgat’ı eleyerek bizi ters köşeye yatıran Ören Belediyespor’un içinde olduğu bana göre 23 Nisan’da başlayan grupların en çekişmelisi. Bakırköyspor çoğu kişinin favorisi fakat ben Ödemiş ile Menemen’i daha şanslı görüyorum. İzmirliler zor maçlara daha çok alışıklar.

Favori: Ödemiş Belediyespor, Plase: Yeni Menemen Belediyespor, Sürpriz: Bakırköyspor, Bomba: Somaspor

2.Bölge C Grubu(Kütahya): 2.Bölge’nin en çekişmeli grubu. Geçen sene finalde Kütahya temsilcisi Tavşanlı Linyitspor’a elenen Beylikdüzü elbette grubun en önemli takımlarından. 100 yıllık çınar Vefaspor; gene geçen sene finalde Torbalıspor’a kaybeden Çiğli Belediyespor, Göztepe’nin bulunduğu İzmir B grubunu şampiyon bitiren Urlaspor ve sağlam bir takım olan Bigaspor’un bulunduğu grup. Aslında bu grubu belirleyecek temel faktör kura olucak. Herkes Beylikdüzü diyecektir; fakat benim içimden Urla geçiyor.

Favori: Urla Gençlik, Plase: Beylikdüzüspor, Sürpriz: Vefaspor, Bomba: Çiğli Belediyespor

2.Bölge D Grubu(Manisa): Gönül isterdi ki sadece bu gruba değil 2.Bölge’ye gözüm kapalı Göztepe yazayım. Ama Göztepe’nin ligdeki performansı açıkcası bana özellikle final grubu için umut vermedi. Önemli olan başlangıç değil sonuç diyelim en iyisi biz. Bu grupta hiçbir takım Göztepe ayarında değil Ulucak ile Konakspor zorlayabilir Göztepe’yi. Kuşadasıspor da maziyi arayanlardan.

Favori: Göztepe, Plase: Ulucak Belediyespor, Sürpriz: Konakspor, Bomba: Kuşadasıspor

3.Bölge A Grubu(Samsun): Sürekli 3.lige takım çıkaran Trabzon bu özelliğine geçen sene ara vermişti. Bu sene takım çıkartamayacak olsalar bile Samsun grubunu kapamaları çok yüksek ihtimal. Geçen sene uzatmalarda Bafra Belediyespor’a kaybeden Yalıspor ile bu senenin Trabzon şampiyonu Beşikdüzü tartışmasız favori.

Favori: Beşikdüzüspor, Plase:Yalıspor, Sürpriz: Zonguldak Belediyespor, Bomba: Görelespor

3. Bölge B Grubu(Tokat): Denk takımların mücadele edeceği bir grup. Kesin tahmin etmek zor. Rize’den Çaykurspor ile Sivas Belediyespor ve terfi tecrübesi ile Yomraspor bir adım önde.

Favori: Yomraspor, Plase: Çaykurspor, Sürpriz: Sivas Belediyespor, Bomba: Ordu İl Özel İdare

3.Bölge C Grubu(Ankara): Geçen sene Ankara grubunu değil İstanbul grubunu seçen Düzcespor bir bakıma kendi kendisi çıkmayı zora sokmuştu. Ankara’dan kurtuluşları yok anlaşılan. Zonguldak şampiyonu Ereğli Belediyespor onların en ciddi rakibi olucak. Atakum Belediyespor’da sürpriz peşinde koşacaktır.

Favori: Düzcespor, Plase: Ereğli Belediyespor, Sürpriz: Atakum Belediyespor, Bomba: Sivas İl Özel İdare

3.Bölge D Grubu(Samsun): Çarşambaspor rahatlıkla çıkabileceği bir gruba düştü; özellikle Trabzon takımlarının olmaması büyük avantaj onlar için. Acarspor ve Erzurum BŞB’de şansı olan ekiplerden. Ama çok büyük bir sürpriz olmazsa Çarşamba kapar bu grubu.

Favori: Çarşambaspor, Plase: Erzurum BŞB, Sürpriz: Acarspor, Bomba: Arhavispor

4.Bölge A Grubu(Konya): Terfilerin olmazsa olmaz takımlarından Pursaklar elbette favori. Geçen sene namağlup geldiği terfilerden ilk maçta evine dönen Manavgat Belediyespor bu sefer terfilere daha zor geldi; belki ayakların yere basmasına yardımcı olmuştur bu. Mersin şampiyonu Toroslar Belediyespor da yabana atılmayacak ekiplerden.

Favori :Pursaklar Belediyespor, Plase: Manavgat Belediyespor, Sürpriz: Toroslar Belediyespor, Bomba: Çubukspor

4. Bölge B Grubu(Mersin): Keçiören Belediyespor geçen sene Ankara şampiyonu olarak terfilere katıldı 2. maçta geri döndü; bu sene de bu grubu aşmaları pek kolay gözükmüyor. Ben Jandarmagücü’nün gruptan çıkacağını düşünüyorum; Ankara’da uzun süre önde götürdüler; bu grup onların çıkması için ideal. Nevşehir’in Narspor’u bu sene daha tecrübeli; kolay teslim olmayacaklardır onlarda. Bu takımlara Organize Sanayispor ile Yeni Niğdespor da katılabilir. Ama onların şansı daha düşük.

Favori: Jandarmagücü, Plase: Keçiören Belediyespor, Sürpriz: Narspor, Bomba: Yeni Niğdespor

4.Bölge C Grubu(Nevşehir): Bir zamanların efsane takımı Eskişehir Demirspor; Eskişehir ligindeki performansıyla favori . Antalya şampiyonu Konyaaltı Belediyespor onu zorlayacak takımların başında geliyor. Geçen sene Afyon’daki çıkışıyla dikkatten kaçmayan Emirdağspor belki bir sürprize imza atabilir.

Favori: Eskişehir Demirspor, Plase: Konyaaltı Belediyespor, Sürpriz: Karatay Bld, Bomba: Emirdağspor

4.Bölge D Grubu(Antalya): Terfilerin ölüm grubu. Herkes Sincan diyor ama benim favorim Eğirdir. Sincan geçen sene ligi altında bitirmiş olan Kazan’a elenmişti; ki ilk turda Anamurspor’u penaltılarla geçebilmişti. Eğirdir’in ayakları bu sefer yere basıyor. Kayseri şampiyonu Pansu; kaç senedir final grubuna kalıyor. Grup zor ama onlarında şansları yüksek. Konya şampiyonu Beyşehir Belediyespor’da yabana atılmayacak ekiplerden; ama bu zor gruptan çıkmak onlar için hiçte kolay olmayacak. Odunpazarı Belediyespor başka bir grupta olsaydı şans verilebilirdi, iyi bir kurayla onlarda grup finali oynayabilir.

Favori: Eğirdir Belediyespor, Plase: Sincan Belediyespor, Sürpriz: Pansu Şekerspor, Bomba:Beyşehir Bld

5.Bölge A Grubu(Diyarbakır): 8 farklı ilin 8 şampiyonunun boy göstereceği bir grup. Hakkari ekibi Yüksekova Belediyespor diğer takımlara göre bir adım önde. Güç dengelerinin çok yakın olduğu grup sürprizlere açık.

Favori: Yüksekova Belediyespor, Plase: Iğdırspor, Sürpriz: Kurtalanspor, Bomba: Silopispor 1973

5.Bölge B Grubu(Adana): Doğu’nun en zor grubu; favorim Elazığ Belediyespor. Ferhuş ve Bağlar Vuralspor geçen sene 3.lige çok yaklaşmışlardı, Osmaniye temsilcisi Önderspor bence bu grupta sürpriz yapacak. Şehitkamil Belediyespor’da şansı olan ekiplerden.

Favori: Elazığ Belediyespor, Plase: Ferhuş Karacasu Bld, Sürpriz: Bağlar Vuralspor, Bomba: Önderspor

5.Bölge C Grubu(Kahramanmaraş): Şanlıurfa temsilcisi Siverek favori. Hatay şampiyonu Payas, Mardin temsilcisi Kızıltepe Eğitim onun en büyük rakipleri olacak.

Favori: Siverek Belediyespor, Plase: Payas Belediyespor, Sürpriz: Kızıltepe Eğitim, Bomba: Nizip Belediyespor

5.Bölge D Grubu(Şanlıurfa): Doğu grubuna düşen Kozan Belediyespor için çok büyük bir fırsat var önünde; geçen sene İç Anadolu grubunda son 4’e kalan ekip Doğu Grubu’nda en azından aynı başarıyı gösterecektir. Diyarbakır, Malatya, Bingöl ve Tunceli şampiyonlarıda iddialı. Ama geçen sene hem Ankara şampiyonu Keçiören’i, hem de Pursaklar’ı elemeyi başarmış Adana şampiyonu için fazla söze gerek yok.
Favori: Kozan Belediyespor, Plase: KH Ayspor, Sürpriz: 1932 Malatyagücü, Bomba: Tunceli Polisgücü

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu sene çok zor geçecek bnm görüşüm istanbul takımları bnce favori izmir değil herkes nedense abartıyor şu izmir takımlarını neyse görcez yakında...

Adsız dedi ki...

2.bölge d gurubu (manisa) takımları cok zorlu göztepeninde oldugu grup ama o grupta göztepeye pek sans tanımıyorum cünkü liginden namalup gruplara katılan konakspor iyi takım izledim yetenekli cocuklar var cok kosuyolar bu grubun favorisi konakspor

Ataşehir Arenaspor zorlu mücadeleye hazır

İstanbul 2. Amatör Lig 17. Grup'ta lider Ataşehir Arenaspor bugün sahasında takipçisi Valide Tayfunspor'u konuk edecek.