Pazartesi, Haziran 13, 2016

2 maçta 6 penaltı kurtardı, takımını Türkiye şampiyonu yaptı


Antalya DSİ Spor , U14 Kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Ama öyle rakipleri geride bırakarak bu kupaya uzandı ki, taraflı tarafsız herkesin beğenisini ve takdirini kazandı. Çünkü her eleme kademesinde Türkiye’nin altyapılarda isim yapmış ,Türkiye Şampiyonaları’nın ilk dört basamağında daima isimleri olan ,artık buraların demirbaşı olmuş; Bursa Arabayatağıspor ,Samsun Kadıköyspor, İstanbul Bağlarbaşı, İstanbul Damlaspor  takımları ile karşılaşıp ,hepsini saf dışı bırakırken, yanına finalde bir de profesyonel Amed Sportif eklenince, akıtılan terlerin, kazanılan bu kupanın ne kadar hak edilmişliğininin de kanıtlamış oldu.


Yeşil-Beyazlılar birinci kademede Muğla’da, B Grubu’nda Denizli Acıpayam’ı 5-0,İzmir Pınargücü’nü de 1-0 yenerek grup finaline kaldı. Grup finalinde Aydın takımı İbram Gülümser Genç Efe Spor’u 4-1 yenerek ikinci kademe için çekilen kurada Manisa Grup Merkezi’ne geçti. Burada Bursa Arabayatağı ile İstanbul Damlaspor gibi altyapıları çok güçlü iki takımın olduğu gruba düşen DSİ Spor, ilk maçta Arabayatağı ile 1-1 berabere kaldı.İkinci maçta güzel bir oyunla İstanbul Damlaspor’u 1-0 ile geçen yeşil-beyazlılar grup finalinde bir başka İstanbul takımı Seyrantepe Ofspor ile karşılaştı. Akhisar Belediye Şehir Stadyumu’nda  4 Haziran günü karşılaşan DSİ, ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattı. Seyrantepe Ofspor ilk yarı bir penaltı  da kaçırdı. İkinci devre rakibine üstünlüğünü kabul ettiren DSİ Spor,attığı iki golle maçtan 2-1 galip ayrılarak adını dörtlü finale yazdırdı.

Kaleci Remzi Duran, iki maçta toplam 6 penaltı kurtardı!
12 Mayıs’ta 62 İlden 104 takımın katılmasıyla başlayan Türkiye Şampiyonası Final Müsabakaları, Hatay’da yapıldı. İkinci kademe maçları sonunda  grup merkezlerinde birinci olan dört takım 10 ve 11 Haziran’da Türkiye  Şampiyonu olmak için varlarını yoklarını  ortaya koydular. Altyapı liglerinin kalburüstü takımları Samsun Kadıköyspor ve İstanbul Bağlarbaşıspor ile Diyarbakır Amed Sportif final grubuna kalan diğer takımlardı. Takımlara bakınca belki de 'en zayıf halka' olarak görünen Antalya DSİ Spor, kalecisi Remzi Duran’ın mükemmel oyunuyla kupaya uzandı. Penaltılara giden yar final ve final maçlarında toplam  altı penaltı kurtaran Remzi Duran, finallere damgasını vurdu desek yeridir. 

Çekilen kura sonucunda İstanbul Bağlarbaşı ile eşleşen DSİ, normal süresi 2-2 biten maçta penaltılarla rakibini 3-2 mağlup etti. Kaleci Remzi Duran, seri penaltı atışlarında 3 penaltı kurtararak takımını finale taşıdı. Samsun Kadıköyspor’u 1-0 ile geçen Amed Sportif’in finalde Antalya DSİ Spor’un rakibi oldu. Bu maç da normal süresi 1-1 bitti.Seri penaltılarda Kaleci Remzi Duran bu maçta da kalesinde devleşerek, önceki maçta olduğu gibi  3 penaltı atışını  daha çıkardı. Maçı penaltılarla 4-2 alan Antalya DSİ Spor böylece Türkiye Şampiyonu oldu. Böylece geçen sene başka bir Antalya takımı olan Özerspor’dan sonra U14 Kategorisi’nde kupa tekrar Antalya’ya gitmiş oldu. Samsun Kadıköyspor'u 3-1 yenen Bağlarbaşıspor ise şampiyonayı üçüncü sırada tamamladı.Samsun Kadıköyspor ise geçen sene üçüncü olduğu bu kategoride bu sene de dördüncülükle yetindi.

Süleyman Koltan, Ramazan Erol ve Görkem Öncü hocalarımızın çalıştırdığı Antalya DSİ Spor,böylece geçen sene U15 Kategorisinde yaşadığı Türkiye ikinciliğinden sonra bu sene de U14 Takımı ile Türkiye Şampiyonluğu yaşadı.

HABER: ARİF DOĞAN


Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...