Salı, Ocak 20, 2015

BAL’DA 9-10-11 GRUPLARDA 14. HAFTANIN ARDINDAN

Bölgesel Amatör liglerde ikinci devrenin ilk  maçları bu hafta sonu oynanan maçlar ile tamamlandı. Oynanan maçlar ( 9.10.11. gruplar) sonunda deplasman takımlarının daha başarılı oldukları görüldü.


Üç grupta oynanan 20 maçın 11 ini deplasman takımları kazanırken ev sahibi takımlar ise ancak 5 maçı kazanabildi. 4 maç ise berabere bitti. Gruplara kısaca göz atacak olursak;

9.Grup: Bu grupta oynana 7 maçın 6 sı galibiyet ile biterken bir maçta berabere bitti. 6 galibiyetin 2 sini ev sahibi takımlar kazanırken 4 ünü deplasman takımları kazandı. Bu grupta toplamda 11 gol atıldı. Grup lideri Elmasbahçeler deplasmanda İnegöl Gençler Gücünü  ilk yarıda Sinan ve Ömer’in attığı goller ile 2-0 yenerek liderliğin devam ettirdi. Ligin iddialı takımlarından İfaspor Sultanbeyli deplasmanında Okay ve Hilmicanın  ikinci yarıda attığı goller ile 2-0 galip gelerek liderlik yarışını devam ettirdi. Yenibosna ise müsabakanın sonlarında bulduğu gol ile alt sıralardaki Modafen’ i 1-0 yendi. Orta sıralarda mücadele eden Leventspor deplasmanda karşılaştığı Çayırovası ile 0-0 berabere kalarak puanları paylaştılar. İlk maçta berabere bitmişti. Aynı ilçenin takımları olan Gebze ile Gebze Orhan arasında oynanan maçın ilk yarısının sonlarına doğru Ercan’ın attığı gol ile Gebzespor 1-0 kazanarak lider Elmasbahçeleri takibe devam dedi. Mudanya kendi evinde karşılaştığı Kestel Belediye karşısında ilk yarıda Ramazanın attığı gol ile önde kapattığı maçı, Kestel belediyeden Fatih ve Emrah’ın (2) attığı goller ile 3-1 kaybetti. Altınova Belediye kendi evinde karşılaştığı Bozüyük Vitraspor'u Uche'nin ilk yarının sonunda attığı gol ile 1-0 yendi. Bozüyük Vitradan Gökhan, müsabakanın son yirmi dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı.


10. Grup: Bu grupta oynana 7 maçın 5  i galibiyet ile biterken 2 side berabere bitti.  5 galibiyetin birini ev sahibi takım kazanırken diğer 4 maçı ise deplasman takımları kazandı. Toplamda 16 gol atıldı. Geçen hafta Kaynaşlı stadının karla kaplı olmasından, temizlense bile zeminin bozulup müsabaka oynanmasının zor olacağı düşüncesi ile Akçakocada oynanan Beyköy Belediye ile grubun lideri Kütahyaspor arasındaki  maçtan gol sesi çıkmadı.(0-0). Böylece Kütahyaspor iki puan kaybederek rakipleri ile arasındaki puan farkıda kapanmış oldu.  Grubun iddialı takımlarından Düzcespor konuk olduğu Dumlupınar Üniversitesi takımını, bir çok gol pozisyonlarını cömertçe harcadığı maçtan Ali’ nin attığı gol ile1-0 galip geldi. Kütahya’nın berabere kalması ile aradaki puan farkını bire indirdi. Grubun diğer iddialı takımlarından olan Karasu ise kendi sahasında Çıksalını konuk ettiği maçta, maçın sonlarına doğru Semihin golüne engel olamayınca müsabakadan 1-0 mağlup ayrıldı. Karasudan Uğur kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi. Sultangazi çıktığı Eskişehir Sağlık deplasmanından Serdal, Mehmet ve Ömer Faruk’un iki golü ile 4-0 galip ayrıldı. Dikiltaş kendi evinde son sıradaki Kıbrısçığı misafir ettiği maçta Emre ve Furkan’ın golleri ile 3-0 yendi. Serdivan Arifiye Kalycı takımını Necmi Onur ve Uğurun golleri ile 3-0 yendi. Avcılar Belediye ise Eskişehir Demirspor ile evinde 2-2 berabere kaldı. 

11.Grup: Bu grupta oynana 6 maçın 5 i  galibiyetle biterken 1 i de beraber  bitti. 5 galibiyetin 2 sini ev sahibi takımlar kazanırken 3 ünüde deplasman takımları kazandı. Toplamda ise 12 gol atıldı. Grubun lideri Çengelköy kendi evinde karşılaştığı Erokspora maçın başında Ali Yavuzun attığı gol ile 1-0 mağlup oldu. Bu karşılaşmada Erok’ tan İdris Çengelköy’den ise Sezer kırmızı kart görerek takımlarını on kişi bıraktılar. Kocaeli çıktığı Anafartalar deplasmanından Burak Süleyman, Burak Özbakır ve Sefa’ nın golleri ile 3-0 galip geldi. Kocaeli’nden Rıfat maçın sonlarına doğru seyircilere küfür ettiği için kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. Haftanın önemli maçında Büyükçekmece evinde Arnavutköy Belediyeyi ağırladı. Arnavutköy Belediye Cem’ in kırmızı kart gördüğü maçı, Mehmet Resul’ un maçın başlarında attığı gol ile 1-0 kazandı. Müsabakada zaman zaman gergin anlar yaşandı. Alt sıralarda mücadele eden Çınarlı ile Edirne Gençlik arasında oynana müsabakada Çınarlı ilk yarıda Yunus ve Ozanın attığı goller ile 2-1 galip ayrıldı. Edirne Gençliğin tek golü ise maçın sonlarında penaltıdan Tugaydan geldi. İki Zonguldak takımı olan Kozlu Belediye ile Karadeniz Ereğli arasında oynanan maçta Kozlu Belediyeden  Yasin’in ve Karadeniz Ereğli’den Ali’ nin ilk yarıda attığı goller ile 1-1 berabere bitti. Ergene Velimeşe ikinci yarıda İsa ve Selim'in attığı gollerle Babaeskiyi 2-0 yendi.Bu grupta Tekirdağspor haftayı bay olarak geçirdi.



YAZI : YUNUS EMRE

Hiç yorum yok:

Bellis Cup'ta şampiyon ZBC Büyükçekmece

Antalya’da MasterEurolig tarafından düzenlenen Bellis Cup Veteranlar Futbol Turnuvası'nda şampiyon, Büyükçekmece temsilcisi ZBC Büyükçek...