Cuma, Ocak 30, 2015

YENİ BİR VİZYON, YENİ BİR BAKIŞ AÇISI

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç’un geçtiğimiz sene göreve başlaması ile birlikte en çok önem verdiği konulardan biri İl Müdürlüğü Basın Servisi oldu. Yapılan faaliyetlerin, projelerin gerçekleştirilmesi kadar, gençlere ulaştırılması ve bilinçlendirilmesinin sağlanmasının önemine her fırsatta vurgu yapan İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, “Sizler sporun dışa açılan penceresisiniz” dediği, Basın Servisine oldukça önem veriyor. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basın sorumlusu Barbaros Aday ile yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilmesi düşünülen hedefler hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 


İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basın sorumlusu Barbaros Aday kurumu ve yaptıkları çalışmalar hakkında yaptığı açıklamalarında; “İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın İbrahim İlhami Koç’un geçtiğimiz sene göreve başlaması ile birlikte büyük bir ivme kazanan İstanbul’daki sportif faaliyetler, yapılan tesisleşme ve mevcut tesislerde sürdürülen iyileştirme çabaları ile İstanbul’da büyük bir sportif yapılanma başlamış oldu. Basın servisi olarak önemli bir görev üstlenmiş bulunmaktayız. Hedef kitlemiz gençler ve İstanbul’da gerçekleştirilen tüm sportif ve gençlik faaliyetlerini, gençlerimize, ulaştırmak asli görevimiz. Sadece İstanbul ile de sınırlı kalmıyoruz. Ulusal ve uluslararası turnuva ve şampiyonaları da yakından izleyerek ay-yıldızlı bayrağın temsil edildiği her platformda gelişen güncel gelişmeleri gençlerimizle paylaşmanın mutluluğu yaşıyoruz. 



“28 BRANŞTA 1 MİLYON 250 BİN GENCE ULAŞTIK”
Geçtiğimiz yaz sezonunda her yıl düzenli olarak organize edilen Yaz Spor Okullarını gerçekleştirdik. İstanbul genelinde 24 ilçede faaliyet gösteren Yaz Spor Okullarımız, 28 farklı branşta verilen eğitimlerle birlikte 05-18 yaş grubu çocuk ve gencimiz sporla buluşmanın heyecanını yaşadılar. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlere yönelik başlattığı İl Spor Merkezleri uygulamasıyla ise bu yıl 1 milyon 211 bin 728 çocuk ve gence ulaşılarak önemli bir rekora imza atıldı.  İstanbul olarak 174 bin 863 sporcu ile zirvenin ilk sırasındaydık.

“ÇOCUKLAR SPORLA GELECEĞİNE KOŞUYOR”
Yine İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç’un öncülüğünde İstanbul Kalkınma Ajansı destekli ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde hayata geçirilen “Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor” projemiz var. Bu projede İstanbul’da 39 ilçedeki toplam 1379 okulda  toplam 41.370 çocukla buluşacak projede 10 yaş grubu çocuklarımız projenin temel noktasını oluşturuyor. Bu projede gerçekleştirilmek istenen amaç sporu; olabildiğince alt yaş gruplarına yayarak, çocuklarımızın sporla tanışması ve spora ulaşmaları için bir köprü kurulmasına yardımcı olmak. Projede 1200 öğretmen aktif olarak görev yaparken, ders saati haftada 1 saat olarak gerçekleştirilecek. Eğitim modülünün içeriğini ise öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerine katkı sağlanması ile öğrencilere fiziksel etkinliklerin oyun ve spor yoluyla öğretilmesi oluşturuyor.



“TESİSLERİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
İstanbul genelinde yapımı devam eden tesisler için çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Hem Anadolu Yakası hem de Avrupa Yakası olarak yapımı devam eden tesislerimiz ile birlikte daha modern ve sporcularımızın sağlıklı şartlarda spor yapabilmeleri için İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç yoğun bir şekilde çaba sarf ediyor. Tabi bunun yanında mevcut tesislerimiz için de iyileştirme çalışmaları sürüyor. Tüm çalışmalar gençlik ve spor adına. Gelecekte de yeni şampiyonlar çıkarabilmek adına. Ay-Yıldızlı bayrağımızı tüm şampiyonalarda göndere çektirebilmek adına.

“2014 YILI BİZİM İÇİN VERİMLİ GEÇTİ”
Gençler bizim ortak paydamız. Onların en güzel bir şekilde yetiştirilmeleri bizler için önemli. Gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, sporu bir yaşam kültürü haline getiren, sporcu olmasalar bile fiziksel ve mental olarak sağlıklı gelişimleri açısından sporun içinde olan bir nesil inşa etmeye çalışıyoruz. Bizlerde İl Müdürümüz Sayın İbrahim İlhami Koç öncülüğünde gerekli hassasiyeti göstererek çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2014 Yılı bizim açımızdan oldukça verimli geçti diyebiliriz. Sporun her dalına yönelik yaptığımız haberlerle Basın Servisimize farklı bir anlayış getirdiğimizi düşünüyorum. Kurumsal sosyal medya hesaplarımızdaki takipçi sayımızdaki artış bunun en önemli göstergesi olsa gerek. Bir yıl gibi bir zamanda %600-700 gibi bir artış sağladık. Gençlerimizin ilgisi bizleri de oldukça olumlu yönde etkiliyor.

“SİNAN BÜYÜKPARMAKSIZ SİLİVRİ İÇİN BİR KAZANÇTIR”
Silivri gerek spor gerekse sosyo-kültürel faaliyetler ve gerçekleştirilen projelerle birlikte örnek ilçelerimizden birisi. Tabi bunun en önemli Mimarı değerli Müdürüm Sayın Sinan Büyükparmaksız. Sinan Müdürüm Silivri için, yoğun çaba sarf eden sportif olduğu kadar gençlik projelerine büyük önem veren, gerçekleştirdiği seminer ve konferanslar ile birlikte gençlerimizin bilimin ve ilmin ışığında aydınlanması için gecesini-gündüzüne katan çok değerli ve örnek alınması gereken bir insan. Kan bağışı kampanyası, Bağımlılığa karşı sosyal gençlik projesi ve daha niceleri. Hepsi takdire şayan projelerdi ve Sn. Sinan Büyükparmaksız’ı bir kez daha sizlerin aracılığıyla yürekten kutluyorum.

Son olarak D. Eisenhower’ın bir sözünü sizlere aktarmak istiyorum. Büyük Başarılar Büyük Tutkuların Sonuçlarıdır! Bizde içimizdeki spor ve gençlik tutkusu ile bu yola çıktık. Aynı azim ve kararlılıkla da bu yolda hizmetkâr olmaya devam edeceğiz” dedi.

   
HABER: ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.