Pazartesi, Haziran 06, 2011

Ferahevlerspor bir önemli engeli daha aştı


FERAHEVLERSPOR: 3 GÜNGÖREN DOĞUŞSPOR: 2
İstanbul 2. Amatör Lig 9. Grup’ta namağlup lider durumda bulunan Ferahevlerspor, oldukça zorlandığı maçta Güngören Doğuşspor’u 3-2 mağlup etti ve haftayı mutlu kapattı.

Maçın ilk 10 dakikasında üst üste ataklar geliştiren ve pozisyonlar bulan ev sahibi ekip, 6. dakikada Onur’ın arka direkteki kafasıyla 1-0 öne geçti. Konuk Güngören temsilcisi yavaş yavaş oyuna ortak olurken, 18. dakikada eşitliği sağladı: Köşe vuruşunda arka direkte Yusuf topu içeri çevirdi, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı meşin yuvarlağa sahip olan Resul sert bir vuruşla skora denge getirdi: 1-1

Sessizliği Metin bozdu
Bu gol sonrası oyun ortada geçerken iki ekip de gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Sessizliği bozan Ferahevlersporlu Metin oldu. Köşe vuruşunda iyi yükselen Metin takımını 2-1 öne geçirdi ve devre bu skorla tamamlandı.

Güngören Doğuşspor ikinci yarıya iyi başlayan ekipti. 47. dakikada savunmanın arkasına atılan topta Ferdi kaleci Mevlüt’ü de geçerek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-2.

Ferahevler çok zorlandı
Bu golle küçük çaplı bir şok yaşayan Ferahevlerspor hücumda organize olmakta oldukça zorlandı. Yeşil-Beyazlılar’da orta saha ve kanat oyuncuları ortalarını ileri uçtaki arkadaşlarıyla topu buluşturamadılar. Sarıyer ekibi, başta Metin olmak üzere 3-4 oyuncusunun bireysel yetenekleriyle sonuca gitmeye çalışır bir takım görüntüsü verdi. Bununla birlikte Sarıyer temsilcisinin duran toplardaki becerisi tartışılmazdı. Karşılaşmada Ferahevler’in toplam 3 topu direkten döndü. Bunların ikisi, orta-şut karışımı vuruşların doğrudan kaleye gitmesiyle yaşanırken, biri de köşe vuruşu sonrası geldi. Özellikle 68. dakikadaki köşe vuruşu organizasyonuna değinmek gerek, bu pozisyonda Ferahevlerspor’un iki topu çizgiden çevrildi, bir top direkten döndü.

Hırslı ve istekli bir oyun sergileyen Güngören Doğuşspor öncelikle rakibin oyununu bozmaya çalışırken, topu ileri uçtaki hızlı oyuncularıyla buluşturmaya çalıştı. Özellikle Burak Ferahevler savunmasını rahatsız eden isimdi.

Ersin'le yeniden 'doğuş'
Maçın 78. dakikasında Güngören Doğuşspor’dan Recep İnan ceza sahası içinde rakibini düşürünce hakem Bülent Göreli tereddütsüz penaltı noktasını işaret etti. Doğuşsporlular bu pozisyona uzun süre itiraz ederken, topun başına geçen Ersin son derece soğukkanlı bir vuruşla Ferahevlerspor’u öne geçirdi.

Son bölümde Güngören Doğuşspor atakları vardı ancak Sarı-Siyahlılar’ın ortaları kaleci Mevlüt’ün ellerinde eridi. 90+1’de Doğuşspor gole çok yaklaştı ancak yakın mesafeden topu auta attılar. Karşılaşma 3-2 sona ererken çok zorlu bir engeli aşan Ferahevlersporlu futbolcular büyük sevinç yaşadı. Güngören Doğuşspor cephesindeyse hakem triosuna tepki vardı.

STAT: Bahçeköy Orman Fakültesi
HAKEMLER: Bülent Göreli, Uğur Akalp, Burak Badem
FERAHEVLERSPOR: Mevlüt, Yusuf, Ferdi, Gökhan, Metin, İsa (Veysel 75), Nevzat (Ersin 67), Oğuz, Serkan, Emre Baloğlu, Onur
TEKNİK DİREKTÖR: Oktay Ocak
GÜNGÖREN DOĞUŞSPOR: Recep Kaya, Samet (Uğur 16), Selçuk, Muhammet (Sinan 85), Seçkin, Doğukan, Burak, Recep İnan, Resul, Yusuf (Mesut 73), Ferdi
TEKNİK DİREKTÖR: Rıfat Şengün
GOLLER: Onur (11), Metin (35), Ersin (78 pen) / Resul (18), Ferdi (47)

HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

1308 Osmaneli Belediyespor'da hakeme büyük tepki

Bilecik 1. Amatör Lig'de bugün oynanan ve 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlanan  1308 Osmaneli Belediyespor-Bozüyük Vitraspor maçı s...