Pazartesi, Haziran 27, 2011

Hasan Doğan Stadında futboldan başka herşey var.2-2

ZEYTİNBURNU HÜRRİYET : 2 HAZNEDAR: 2

İstanbul 2. Amatör Lig 8.Grup'ta zirve yarışında bulunan Zeytinburnu Hürriyet ile Haznedarspor takımları Zeytinburnu Hasan Doğan Stadı'nda karşı karşıya geldi. Oldukça sıcak havada, yüksek tempoda geçen maç 2-2 tamamlanırken; maç sonu olaylar mücadeleye gölge düşürdü.

Maça hızlı başlayan konuk ekip Haznedar henüz 3.dakikada öne geçti. Sol kanattan Emre'nin ortasına arka direkte iyi yükselen Yücel'in kafa vuruşu skoru 0-1'e getirdi. Golden sonra hız kesmeyen konuk ekip Soner ile gole çok yaklaştı. Bu oyuncunun ceza sahasında müsait pozisyonda kafa vuruşu üstten auta çıktı.

Bir türlü organize olamayan ev sahibi ekip bireysel yetenekleri iyi olan oyuncuları ile pozisyon bulmaya çalıştı. Sağ kanatta Barış ve orta alanda Ozan Şala ile Ozan Aydın ikilisini iyi durduran konuk ekip ilk yarım saate yeterince etkiliydi. Ev sahibi ekip en tehlikeli atağını 32.dakikada buldu. Ozan Şala kıvrak hareketlerle ceza sahası ön çizgisine kadar girdi, uzak direğe vuruşu direğin yanından auta çıktı.

Bu dakikada tribünde bulunan taraftarlar arasında kısa süreli bir tartışma çıktı. Haznedar kalecisi Uğur polislerle laf dalaşına girerek, tribündeki olayları gösterdi. Tam bu esnada gelişen ev sahibi ekipte defansın arkasına atılan topa iyi hareketlenen Mustafa kaleci Uğur'u geçtiği anda Uğur'un müdahalesi ile yerde kaldı. Maçın orta hakemi Gökhan Enes tartışmasız beyaz noktayı gösterdi ve Uğur'a sarı kartını çıkardı. Topun başına geçen Ozan Şala top ile kaleciyi ayrı köşelere göndererek skoru 1-1'e getirdi.

Ev sahibi ekip golden sonra öne geçmek için baskıyı arttırdı. Sağ çaprazdan Barış'ın vuruşu direkten döndü, dönen topa Ozan Şala vurdu, kaleci Uğur uçarak topa sahip oldu. İlkyarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya ev sahibi ekip hızlı başladı. Ancak kaleci Uğur'u geçemedi. 48.dakikada ceza sahası sağ çaprazından Ozan Şala'nın sert vuruşunu Uğur kornere çeldi. 62.dakikada sağ kanattan Ozan Şala'nın ortasına iyi yükselen Osman kafa vuruşu ile skoru 2-1'e getirdi.


64.dakikada konuk ekipte Yücel burnuna aldığı darbe ile saha kenarına geldi, burnuna tampon yapılan oyuncu oyuna devam etti. Geriye düşen konuk ekip gol için baskısını arttırmaya çalışırken, defansında açıklar verdi. 67.dakikada Ozan Şala kaleci Uğur'u geçip ortaladı, top Mustafa'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşu üstten auta çıktı. 76.dakikada bu kez Ozan Aydın altı pastan vurdu, günün başarılı ismi Uğur topu kornere çeldi.


İkinci yarı pozisyon bulmakta zorlanan konuk ekip maçın 88.dakikasında oyuna geri döndü. Tüm hatlarıyla rakip kalede gol arayan ev sahibi ekip sağlı sollu ortalarla beraberlik golü aradı. Maçın uzatma dakikaları büyük heyecan içinde geçti.

4 dakika gösterilen uzatma dakikalarının ikinci uzatma dakikasında kullanılan
korner atışına Haznedar kalecisi Uğur'da  geldi. Tüm oyuncuların Zeytinburnu Hürriyet ceza sahasında toplandığı pozisyonda, yapılan ortaya Haznedar kalecisi Uğur elle müdahale ederek topu arkaya aşırttı, top daha sonra Zeytinburnu Hürriyetspor'lu oyuncuların eline çarptı. Her iki takım oyuncuları bu pozisyonda hakeme elle oynama yönünde itirazda bulundu. Bu pozisyonda kaleci Samet ile Ekrem arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Devam eden pozisyonda maçın hakemi faule hükmetti. Ceza sahasında oluşan  karambolde Samet topu elinden kaçırınca, Levent önüne gelen fırsatı kaçırmadı ve kafa ile topu ağlara gönderdi 2-2 . Bu pozisyonda hakeme itiraz eden Bülent ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Golden sonra ortalık karıştı
Büyük sevinç yaşayan konuk ekip oyuncuları sevinmeye devam ederken, Z.Hürriyetspor'dan Osman, Ekrem'e saldırdı. Bu iki oyuncu arasında arbede devam ederken diğer oyuncularda kavgaya dahil oldu. Olayların başlaması ile birlikte maçın hakemi maçı bitirdi. Z.Hürriyet teknik sorumlusu İsa Yıldız'ın Haznedar  oyuncusu Yahya'ya kafa atmasıyla büyüyen olaylarda, emniyet güçlerinin de ağır davranması eklenince tartışmalar büyüdü.


Saha komiserleri Fahri Aşıcı ve Gökhan Ünal olaylara hemen müdahalede bulundu.Z.Hürriyet yöneticileri ile Ömer hocanın araya girmesi ve Haznedar teknik sorumlusu Taşdan hocanın oyuncularını büyük bir özveriyle sakinleştirmesi sonucu olaylar yatıştı.

Maçın sonunda Z.Hürriyetspor'da Bülent ile gol olduğunda formasını çıkaran Faysal ikinci sarı karttan, Osman ise direk kırmızı kartla cezalandırılırken, konuk ekipte Ekrem direk kırmızı, Kerim ise gol sonrası formasını çıkarttığı ikinci sarıdan kırmızı kartla cezalandırıldı.


90.dakika boyunca başarılı maç çıkaran hakemler maç sonunda her iki ekibin yöneticileri tarafından tebrik edildi. Yaşanan el pozisyonunu hakemin görmesinin çok zor olduğu görüşünde olan izleyenlere hak vermek gerekir. Bizler bile pozisyona çok yakın olmamıza rağmen tam olarak pozisyonu çözmemiz maç sonunda olayları yaşayanlara sorarak gerçekleşti.



Stad: Zeytinburnu Hasan Doğan Stadı
Hakemler: Gökhan Esen-Bülent Eraykutlu-Hakan Akkaynak
Z.Hürriyet: Samet-Hasan-Bülent-Faysal-Osman-Berat(Mert)-Barış-Ozan Aydın-Mustafa(Erdi)-Ozan Şala-Emrah(Murat)
Teknik Sorumlu: İsa Yıldız
Haznedar: Uğur-Yahya-Ali-Oğuz-Ramazan(Kerim)-Ekrem-Yücel(Yunus)-Muhammet-Soner-Emre(Ümit)-Levent
Teknik Sorumlu: Taşdan Görler
Goller: Ozan Şala-Osman Z.Hürriyet / Yücel-Levent Haznedar
Kırmız Kartlar: Bülent-Faysal-Osman Z.Hürriyet/ Kerim-Ekrem Haznedar


HABER VE FOTO: ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.