Cuma, Haziran 24, 2011

Köşe: İstanbul’u artık söz sahibi edelim



Yıllardır İstanbul Amatörleri sahipsiz ve yapayalnız mücadelelerini sürdürüyorlar. Bu sahipsizliğe hatta ilgisizliğe rağmen bu sezon İstanbul Amatör liginden üç takımı Spor Toto 3. Lig'e çıkarmayı başarmış bulunuyoruz. Eğer Amatör takımlarımıza gerekli ilgi ve alaka gösterilseydi, geçtiğimiz dönemlerde de bu başarı tekrarlanmış ve Türkiye Sporunun metropolü olarak gösterilen bu güzide ilde bugün bakıldığında profesyonel anlamda birçok takımın olduğunu gözlemlemiş olurduk. 

Şimdi bu yazı da nereden çıktı diye soranınız mutlaka olacaktır. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) seçimlerine çok az bir zaman kala ortalık adeta bir yangın yerine dönmüş vaziyette. Tabii bu benim gözlemlerim ve benim düşüncelerim sadece. Belki de bazı kişiler için bu ortam güllük gülistanlık gibi olabilir ama maalesef bu öyle değil bunu herkes yakından takip ediyor mutlaka. 

İstanbul’da Amatör Spor Kulüplerinin de içerisinde bulunduğu bu yangını acaba seçim günü kim söndürecek merakla beklemeye çekilmiş vaziyetteyiz. Burada spor kulüplerimize büyük görevler düşüyor. Sağduyulu, takım tutar gibi adam tutmamayı, bu işi en iyi kim yapabilecek onun yanında olmayı ve Ankara’da "biz de varız" diyebilecek bir adayı seçmek kadar doğal bir hareket göremiyorum. Birçoğunuz karar verme aşamasında sıkıntılar çekiyorsunuz ve bu sıkıntılarınızı çok iyi biliyorum fakat dik durun ve adayınızı kendiniz getirin ve o güzel insan kimse sandıktan onu çıkarın da İstanbul artık kurtulsun. 

Düşmez ve Yücel bir araya gelmeli
Şimdi gündemde bugün Ali Düşmez ve Sait Yücel var öyle değil mi? Bu iki güzel insanın yıllardır birlikte çalıştığını hepimiz biliyoruz bunda hemfikir miyiz? Burası da doğru. Burada adayın kim olması gerektiğini bu iki değerli insan belirleyebilir mi? Bence hayır. Bugün ne olmalı biliyor musunuz, Düşmez ve Yücel, bir araya gelip güzel bir ortam yapmalı ve İstanbul Amatörlerinin durumunu masaya yatırmalı, hatta gerekli çözüme ulaşılması için gerekli siyasi güçlerini kullanmalıdırlar. Zaten sporumuzun içerisinde siyaset kol gezmiyor mu?. Bırakın bari olayları ve sorunları siyasi yollarla çözmeye çalışsınlar. Biz ne kadar dersek diyelim burada siyaset yok diye fakat buna kim inanacak onu da bilemiyorum. Bence artık sen, ben olayına bir son verilmeli ve kulüplerimizin bir sahibi olmalı. 

Bugün İstanbul futboluna yön veren bir kurum var o da İstanbul İl Futbol Temsilciliği öyle değil mi?, İl Temsilciliği görevini, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu da görevlerini yapsa bu kulüpler rahat etmez mi? Tabii ki eder ama buna sanki müsaade edilmiyormuş gibi bir izlenim yaratılıyor. Aklıselim kişiler olarak seçim günü gereğini yapacaktır ve bu koltuğa kim layıksa onu getireceklerdir. Şu andan itibaren herkes bu karmaşalığın bir kenarından tutmalı ve İstanbul’u da Ankara’da söz sahibi haline getirmelidirler. Buradan şöyle bir anket yapabilirmiyiz: Ali Düşmez mi?, Sait Yücel mi? Ne dersiniz. Hadi o zaman sizlerden bununla ilgili beklentilerimiz olacak bakalım erken seçimi kim kazanacak Yücel mi, Düşmez mi?, yoksa başka bir aday mı?, herkese kolay gelsin.

YAZI: İBRAHİM KESKİN

5 yorum:

Adsız dedi ki...

açıkçası ikisi de değil başka bir aday olmalı

Adsız dedi ki...

yok kardeşim ikisi bir araya gelmez.üçüncü aday kendi çıkacak ve ikisinin listesinden olan kişilerden biri tabiki cesareti varsa,ikisindede bu işi çok daha iyi yapacak insanlar var tabiki.sabırsızlıkla bekliyoruz.anket olarakta üçün cü adayı düşünüyoruz.

Adsız dedi ki...

en çok kulübü olan istanbul konfederasyonda temsil edilmiyor bunun suçlusu ali düşmez ve sayit yüceldir.arkadaşlar vicdanınıza sorarak hareket edin.

Adsız dedi ki...

ikisine de sonuna kadar hayır.üçüncü bir aday.haaaa üçüncü aday olmazsa sait yücel.

Adsız dedi ki...

3. Aday Sebahattin Keskin'dir. İBB Spor Kulubü Yonetim Kurulu Üyesi.

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...