Salı, Haziran 28, 2011

Hayırlı uğurlu olsun ama kazanan spor olsun!

30 Haziran 2011 Perşembe günü tabiri caizse dananın kuyruğu kopuyor. Beklenilenin aksine bir durum olmayacak gibi gözüküyor. Beklenilenin aksinden kastım her zaman olduğu gibi İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) seçimleri ilk oturumda Başkanını seçecek ve yoluna devam edecek. Cümle futbol aydınlarına hayırlı olsun tekrardan.
Hemen her ortamda birlik ve beraberlik çağrısında bulundum durdum. Şimdi de aynı çağrıda bulunuyorum. Bu yapılacak olan seçimlerde İstanbul Amatör Futbolu’nun kaderi belli olacak. Geleceği güvence altına alınacak ya da geleceği kararacak. Bilemem. Düşüncem odur ki kaçınılmaz olan sonda ne bir küskünlük ne bir kavga gürültü olmasın. Tüm Türkiye’ye gösterelim İstanbul’un büyüklüğünü.
Kaçınılmaz dedik ya kim kazanacak kim kaybedecek. Her iki aday arasında seçim yapamayan kulüplerimiz olacaktır mutlaka. Ne olursa olsun bu seçimlerde asla ve katta kazanan siyaset olmasın.
İki adayımız var. Gönül isterdi ki daha çok aday olsun. Tüm Kulüplerimiz kutuplaşmadan diledikleri adayları seçebilsin. İşte gönül isterdi ki… Yine gönül isterdi ki, her aday bu seçimlerde propagandalarını iyi yapsın, bu da olmadı. Ali Düşmez’e ve Sait Yücel’e dilediğim zaman telefondan ulaşabildim. Bu benim için olumlu bir yaklaşım iki aday için. Gel gelelim, Ali Düşmez ile yan yana gelme imkânım oldu. Lakin, Sait Yücel ile bir türlü yan, yana gelip düşüncelerini dileklerini dinleyemedim. Her iki isim, gerek Sait Yücel, gerekse de Ali Düşmez hem ticarette, hem de siyasette kalitelerini kanıtlamış isimler. Dolayısıyla bu seçimler bir öncekilere göre daha zor geçecek.
İASKF’nun açılımı İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu. Evet İstanbul’un spordaki patronunu İstanbul’un emektarları seçecek. Emektar ne kadar güzel bir kelime. Emek veren, alın teri döken… Dileğim odur ki, kazanan ne Ali Düşmez ne de Sait Yücel olsun kim kazanırsa kazansın, kazanan İstanbul olsun.
30 Haziran 2011 Perşembe günü ilk oturumunun gerçekleşeceği İASKF Kongresine tüm Kulüplerimiz belirledikleri delegeler ile tam kadro katılsınlar. Nedeni ise ilk oturumda çoğunluğun sağlanacak olması. İkinci oturuma iş bırakılmayacak. Tüm Kulüplerin geleceğini ilgilendiren bir seçimde de hazırda bulunmamak hoş kaçmayacaktır. Düşünsenize kendi geleceklerini seçecek olan İstanbul Kulüplerinin katılımı son derece önemli. Konu geleceğin seçimi ise kaçınılmaz olan katılımdır.
Hayırlı uğurlu olsun, İstanbul yeni patronunu seçecek. Az evvel de belirttiğim gibi kim kazanırsa kazansın, kazanan İstanbul’un emektarları olsun. Projeleri güçlü olan kazansın. Hedefleri büyük olan kazansın. Sağlıcakla kalın…
HABER-FOTOĞRAF: ENGİN AKIN

10 yorum:

Adsız dedi ki...

üç aday var engin akın üç.bilmeden bi de yazı yazmıyormusunuz şurda

Adsız dedi ki...

aday mehmet ali aydınların açıkladığı tff yönetim kurulu listesinde bu sefer yedekte bile ali düşmez yok.fena çuvallamış yedeğe bile almamışlar bu arada engin bey iki aday yok üçüncüsü i.b.b. kulüp müdürü sebahattin keskin onu kaale bile almamışsınız.Ayrıca ali düşmezin kanun gereği yeniköy spor kulübü başkanlığından istifa etmesi gerekiyor yeniköyle en ufak bir bağının bile kalmaması gerekiyor.yeniköy semtine dahi uğramamalı zaten istenmiyor

Adsız dedi ki...

en büyük başkan sait başkan

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar güzel sallıyosunuz da Ali Düşmez'in arkasından,neden Sait Yücel'e de sallamıyosun davalık olmuş diye.
Bu seçimlerde tüm delegeler inş. gelir ve doğru inandığı kişiye oyunu atar.
Ben Ali Düşmez ve Ali Tanrıyaşükür başkanlarıma inanıyor ve güveniyorum.
Tansu AÇABEY

Adsız dedi ki...

hayırlısı olsun kazanan amatörler olsun

Adsız dedi ki...

adam gibi adam sait yücel

Anadolu Yakasındaki Bir Kulübün Futbolcusu dedi ki...

Resmi olarak üç aday olabilir ama başkanlık için 2 kişi yarışıyor, Engin Akın da bu nedenle ikisinden bahsetmiş sadece. Ben diğer adayı ilk kez duyuyorum

Adsız dedi ki...

Tüm sporseverlere merhaba.
Gerek yerel futbolda gerekse yayınlanan mesajlarda gördüğüm kadarıyla bir Ali DÜŞMEZ propagandası yapılmakta.Gerçi ben bunun böyle olacağını yerel Futbolun ödül gecesinde tahmin etmiştim.Ödül töreni deil Ali DÜŞMEZ sovu vardı.Ödül alan kişilerim ödüllerinin % 50 sini ya kendisi verdi ya verilmesinde sahnede bulundu. Sn. DÜŞMEZ i tanımam etmem hakkında yorumda yapma lüksüm yoktur.Fakat madem Ali DÜŞMEZ i destekleyen kulüpler birliği haberlerini veriyorsunuz Sn.Sait YÜCEL i destekleyen Kulüpler birliğinide yayınlayın.tarafsız olmadığınız açık belli.
İASFK nin bir önceki kongresine katıldım.oyumuda kullandım.Fakat aday dahi olamayan kişiler yapılan kongreyi mahkemeye taşıdılar.İASFK mahkemelik oldu ve etkisizleşti.Şimdi bugün çıkmış aday olmuş.kendisine başarılar diliyorum.Kim seçilirse seçilsin hayırlı olsun diyorum .insallah kulüplerin çıkarlarını siyasi çıkarları ile karıştırmaz kulüplerimize faydalı işlere imza atarlar.
Bu arada açık yüreklilikle yarinki seçime geleceğimi ve oyumu Sait YÜCEL e vereceğimide açıkça beyan ediyorum.
Ali Rıza KOÇYİĞİT.

Adsız dedi ki...

ali düşmez kağıthaneden ancak beş kulüpten oy alır

Burak Kurtuluş dedi ki...

Ali Rıza Bey, yaptığınız bu yorum sizin gibi bilgili bir kişiye ve tecrübeli bir Yöneticiye maalesef hiç yakışmadı. Bizim site olarak tamamen tarafsız olduğumuzu en iyi sizin bilmeniz gerekirdi. Konuya tam vakıf olmadığınız yaptığınız yorumdan anlaşılmaktadır. İsteseydim yorumunuzu silerdim çünkü biz genelde bu tur yorumları siliyoruz.Ancak isminizi görünce (bu yorum bir dostumuzdan gelmiş, dostlarımızdan gelen eleştiriler haksız da olsa başımızın üstünde yeri var diye düşündük)

Sitemiz, yayın politikası gereği sizlerden gelen haberleri de yayınlamakta. Sait Bey'i destekleyen Kulüpler ya da Birlikler bize "şu mesajı yazar mısınız?" demiyorsa, bizim ne günahımız var.

Kaldı ki, Sait ağabey, benim çok sevdiğim, saydığım bir büyüğümdür, ağabeyimdir. Siz hiç şimdiye kadar Yerel Futbol sitesinde Sait Bey'in hakkında aslı astarı olmayan bir haber ya da yorum gördünüz mü? Ben buna izin izin verir miyim sanıyorsunuz? Sait Bey, esas mesleği itibariyle çalıştığım Kuruma her zaman uğrayan bir ağabeyimizdir. Siyasi hayatı beni hiç ilgilendirmez. Aynı şekilde Ali Bey'in de siyasi hayatı bizi ilgilendirmez.

Tekrarlayacak olursak, Yerel Futbol Sitesi bu seçimde taraf değildir, taraf olsak neler yapardık, siz daha iyi bilirsiniz. Şahsım adına konuşayım, ben 1 makale yazardım, siz de okurdunuz. Medyanın gücünü siz benden daha iyi bilirsiniz Ali Rıza ağabey.

Biz taraf değiliz ama siz, siyaseten tarafsınız (zaten bunu açık yüreklilikle ilan ediyorsunuz). Sait Bey'in ekibinde çok sevdiğim büyüklerim var, Amca deyip elini öptüğüm Kulüpler Birliği Başkanı var. Kulüp Başkanları var. Aynı şekilde Ali Bey'in ekibinde de çok büyük saygı duyduğum kıymetli ağabeylerimiz var.

Yerel Futbol Ödül töreni demişsiniz, orada da maalesef hata yapmışsınız. Siz benden daha iyi bilirsiniz örf ve ananelerimizi. Evinize gelen konuğa nasıl davranılır siz yaşça benden büyüksünüz, siz daha iyi bilirsiniz.

Sait ağabeyi Ödül törenimize bizatihi ben davet ettim. Ancak Kırklareli'de CHP'nin bir etkinliği vardı gelemedi. Gelemediği gibi plaketini almaya kimseyi de göndermedi. Abdullah Kaya beyefendiyi de davet ettik, bana oturma düzenine kadar sordukları halde, gelmeye tenezzül etmediler.

Ali Bey'e de ben gittim, yanımda Ogün Hoca ile... Yeniköy Kulübündeki toplantısını bizim için böldü, bizi Üyelerine takdim etti ve "seve, seve gelirim" dedi. Şart koşmadı.

Gecen Cuma günü Sait ağabeyi yine aradım, Engin Akın ile birlikteydik ve Sait ağabeye, "Başkanım, sizinle röportaj yapmak istiyoruz, müsat misiniz? diye sordum. Elbette, gel kardeşim, seni İstinye'de bekliyorum dedi. Engin Akın Silivri'den geldi, Ogün Hoca evini taşıyordu, yarım bıraktı geldi ama biz yola çıktığımız Abadi ağabeyimi aradım, "Başkan, Kartal'a toplantıya gitti" dediler.

Kaldı ki, ben bu konuya şimdiye kadar hiç değinmedim.

Engin Akın ne güzel söylemiş, kazanan İstanbul Amatör futbolu olsun diye. Biz delege değiliz, oy hakkımız yok, sizin kararınıza saygı duyuyorum. Kim kazanırsa, kazansın, bizim için fark etmeyecek. Biz Amatör Futbolumuz kalkınsın diye beklenti içindeyiz. Aynı sizin gibi.

Son olarak da sizi ve Gazi Mahallesi Kulübünü ve Gazi Mahallesi camiasını sevdiğimi bilmenizi isterim.

Selamlarımla.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.