Pazartesi, Haziran 27, 2011

Vefaspor için şampiyonluk vakti geldi

Vefa Spor Kulübü, 1908’de İstanbul’da kurulan Spor Kulübüdür. Vefaspor, futbolun yanı sıra, yıllarca, atletizm, izcilik, kürek gibi sporun farklı alanlarında da faaliyet gösterdi. Vefa Spor Kulübü, 1958-1963, 1965-1974 yıllarında şimdi adıyla, Süper Ligde mücadele etmiştir. 1963-1965, 1974-1987 yıllarında yine şimdi adıyla Bank Asya 1. Ligde mücadele eden tarihi Kulüp, 1987-1994, 1994-1998 yıllarında Amatör Ligde mücadele ettikten sonra, 1998-2000 yıllarında 3. Ligde mücadele etmeye hak kazanmış ve 2000 yılından bu yana ise Amatör Liglerde mücadelesini sürdürmektedir. Şu anda İstanbul Süper Amatör Ligde mücadele eden Vefa Spor Kulübü, yeniden alt yapılara önem vermeye başlamış ve Kulübün alt yapısında, genç, başarılı ve idealist, aynı zamanda da bu işin mekteplisi diyebileceğimiz Kadir Eren Sayar’a görev vermiş ve başarılı çalışmalarının meyvelerini toplamaya başlamıştır.

Genç Teknik Adam Kadir Eren Sayar, Vefaspor’u ve Vefaspor’un alt yapısı için gelecek hedeflerini anlattı.

Yeni bir yapılanmaya gittik.
Alt yapıda kazanılan aidatlık duygusu bu başarılardaki yegane temel olduğunu görebiliyoruz. Biz Vefaspor alt yapısı olarak, bu sene yeni bir yapılanmaya gitme çabası içerisindeyiz. Fakat Türk futbolunun da en büyük problemi olan tesis sorunundan dolayı projelerimizi, düşüncelerimizi uygulamakta zorluk çekiyoruz.

Sayın Başkanımız Mesut Gülbaran ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de katkılarıyla, modern şartlarda çalışabilen, bilim ışığından yararlanan herkesin gıpta ile bakacağı örnek bir Vefaspor altyapısını oluşturmanın çabası içerisindeyiz. Amacımız Türk futboluna ve A Takımımıza değerli oyuncular yetiştirmek.

Sorunlarımız hızla gideriliyor, başarılı günlerimiz çok yakında.
2010-2011 yılını bir geçiş yılı kabul ederek, sporcularımızın bir önceki sezona göre antrenman şartlarını düzelttik. Geçen sezon yarı karanlıkta ve ebatları küçük bir toprak sahada çalışırken bu sene Kulübümüze yakın bir suni çim sahada çalışma imkânı yakaladık. Yine geçen sene sorun olan antrenman malzemesi sıkıntılarını çözdük. Antrenman saatlerinin sporcularımızın okul çıkış saatlerine göre organize ederek katılımın artmasını sağladık. Başarılı olabilmenin sırrının düzenli ve programlı çalışma olduğunu ve bizim felsefimizin bu olduğunu anlattık. Kulübümüzde barkovizyonla görsel çalışmalar yaparak oyuncularımızın taktiksel bilgilerinin gelişimine katkı sağlıyoruz. Çevre okulların beden eğitimi öğretmenleri ile irtibat kurup yetenekli oyuncuları bünyemize katıyoruz.

Bu kısa süredeki çalışmalarımızın meyvelerini de yavaş, yavaş almaya başlıyoruz. Birçok oyuncumuz süper lig takımları tarafından takip edilmeye başlandı. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.

Vefaspor altyapısı olarak, 2010-2011 sezonunda bütün kategorilerde yer aldık ve başarılı sonuçlar aldık. Bu kategoriler, U-19, U-17, U-16,U-15, U-14, U-13 ve Miniminik Ligleridir. Ayrıca, alt yapımıza sporcu kaynağı yaratabilme adına Vefa Spor Kulübü Okullarını açtık. Altyapımızda, spor okullarımızla birlikte 200’e yakın oyuncumuz var.

Son olarak da Vefaspor U-19 takımı
Biz U-19 takımı olarak, Şubat ayının ilk haftası itibari ile antrenmanlara başladık. 92’li doğumlu oyuncu sayımızın azlığı sebebi ile 1993, 1994, 1995’li hatta 1996 doğumlu oyuncularımızla geniş bir kadro ile hazırlandık. Birçok 2. Amatör takımın A takımı ile hazırlık maçı yaptık. İlk 4 hafta da 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile 6 puan topladık ve beklentimiz dışına çıktık. Fakat son 6 haftada, 6 galibiyet alarak son bir maç kala şampiyonluğun en büyük favorisi olmayı başardık. Perşembe günü Firuzköy ile Namık Sevik Stadında Saat 17’de şampiyonluk maçına çıkacağız. Bu maçta takımımız son 6 maçta gösterdiği kazanma hırsını yine sahaya yansıtarak hak ettiği şampiyonluğa ulaşacaktır.

Biz de Yerel Futbol Sitesi olarak, Vefa Spor Kulübü’ne ve Kadir Eren Sayar’ın nezdinde, Vefaspor’da görev yapmakta olan tüm Antrenörlerimize ve sporculara üstün başarılar dileriz.

HABER: BURAK KURTULUŞ 

Taksimspor'un 'yıldız'ı parlıyor

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta lider Taksimspor sahasında grubun iddialı ekiplerinden Kemerburgazspor'u 2-1 mağlup etti.