Cumartesi, Haziran 25, 2011

İstanbulspor AŞ Tepecik'e taşınıyor



Bir dönem Spor Toto Süper Lig’de yer alan, Avrupa kupalarına katılan, şu sıralar 3. Lig’de mücadelesini sürdüren İstanbulspor AŞ artık bir Tepecik takımı. Sarı-Siyahlılar’ın Büyükçekmece ilçesinin Tepecik beldesindeki tesislerinin yapımı tamamlandı. Kulüp temmuz başında toplanıp il dışında kampa gittikten sonra çalışmalarını Tepecik’te sürdürecek ve tamamıyla Tepecik’e taşınacak. Kulübün herhangi bir şekilde devri söz konusu olmazken, İstanbulspor AŞ’nin başkanlığını Ömer Sarıalioğlu sürdürecek.

1926 yılında İstanbul Sultanisi (Şimdiki İstanbul Erkek Lisesi) bünyesinde kurulan bu ekip, 3. Lig’de kendi halinde oynarken 1992’de Cem Uzan’ın yatırım yapmasıyla Süper Lig’de şampiyonluğa oynayan bir takım haline geldi. Uzan, kulübün profesyonel liglerdeki yarışma hakkını ve profesyonel futbol şubesini satın aldı. Kulüp Küçükçekmece’deki Star Binası’na taşınırken idmanlarını Ataköy’de yapmaya başladı. Daha sonra kulübe TMSF el koydu, kulüp Marmara AŞ’ye satıldı. Uzun süre Ataköy’de konuşlanan kulüp, geçen sezon Bakırköyspor’la birlikte Şenlikköy Stadı’nı paylaşmıştı. Kulübün yönetim merkeziyse Yenibosna’daki Sarıalioğlu İş Merkezi olarak görünüyor.

Yerel Futbol Sitesi

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...