Çarşamba, Haziran 29, 2011

Hayrettin Bayram’dan futbola veda!

Şimdiye kadar sürekli futbolcu ya da Hakemlerin futbola veda ettiğini duymuştuk. Bu seferki veda haberi diğerlerinden biraz farklı.

Daha önce yaptığımız bir haberde, “Kemerburgaz denilince bizim aklımıza ilk olarak “Bayram” ailesi gelir” demiştik. Kolay değil, tam 30 yıldır Kemerburgaz Spor Kulübünün her kademesinde görev yapan Hayrettin Bayram, sitemize yaptığı açıklamada, futboldan iyice soğuduğunu ve bundan sonra hiçbir şekilde futbol ile aktif olarak ilgilenmeyeceğini açıkladı.

Hayrettin Bayram kimdir?
18.04.1966 İstanbul Kemerburgaz doğumludur Hayrettin Bayram. 7 kardeşli “Bayram” ailesinin en küçük bireylerinden. Bayram ailesi Kemerburgaz’ın en meşhur ve en bilinen ailelerinden önde gelenidir. Artvin yöresinden geldikleri bilinmektedir, Kemerburgaz’ın en eski ailelerindendirler. Spora da çok yatkın bir ailedir Bayramlar… Öyle ki, büyük ağabeylerden Cemal Bayram Kemerburgaz Spor Kulübünde 10 yıl Başkanlık yaptı. Aynı zamanda 15 yıla yakın bir zaman, T.C. Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcılığı yaptı. Eski bir pehlivan olan Cemal Bayram şimdilerde Kemerburgaz’da torunları ile zaman geçirmenin tadını çıkartıyor. Yine Bayram ailesinin ağabeylerinden Yaşar Bayram da eski bir sporcu. O da Kemerburgaz Spor Kulübünde, hem futbol oynadı hem de yıllarca idarecilik yaptı. Yine bu ailenin yeni nesil bireylerinden, Emir Bayram, Ertan Bayram, Bilal Bayram ve İrfan Bayram’da Kemerburgaz Spor Kulübünde futbol oynadılar ve halen oynamaktalar. Kemerburgaz Spor Kulübünde Bayram ailesinin bayrağını şimdilerde Hayrettin Bayram’ın en büyük oğlu Oğuzhan Bayram temsil ediyor. 1995 doğumlu Oğuzhan, bu sezon ilk defa lisans çıkarttığı halde, kendisini bir anda genç takımda futbol oynarken bulmuş.

Hayrettin Bayram Kemerburgaz Spor Kulübüne yıllarca sporcu olarak hizmet etmiş. Daha sonra elini taşın altına sokma ihtiyacı hissetmiş ve elini bir türlü taşın altından geri alamamış.

Hayrettin Bayram Kemerburgaz Spor Kulübünde, sporcu, Antrenör, Yönetici, Kulüp Müdürü ve hatta araç şoförlüğü ve inanması güç olsa da, malzemecilik ve aşçılık dahi yapmış. Tabi yemekleri yapan Hayrettin Bayram değil, yenge hanım…

Hayrettin Bayram’ın evinde pişirilen yemekler yıllarca Kemerburgaz Spor Kulübünün futbolcularına ikram edilmiş.


Bu kadar uzun süreli hizmetten sonra istifa neden?
Bunun cevabını Hayrettin Bayram’ın kendisi veriyor. 1 kızım ve 2 oğlum var. Geçtiğimiz haftalarda çalıştığım Kurum olan İBB Hamidiye A.Ş.’den emekli oldum ve özel bir firmada görev yapmaya başladım. Artık futbola ayıracak vaktim kalmadı. Ayrıca, yıllardır Kemerburgaz Spor Kulübü’nde görev yaptım. 3 defa A takım şampiyonluğu yaşadım, 1 defa Genç takım ve 1 defa da minik takım ile bu mutluluğu yaşamayı Yüce Mevlam bana nasip etti. Bazıları farkında olmasa da çok meşakkatli bir iş yapıyorduk. Geriye dönüp bakınca, “ben bu kadar uzun süre nasıl katlandım” diyorum. Her türlü sorunla uğraşmaktan bıktım, usandım. Geldiğimiz son noktada, Kemerburgaz Spor Kulübü hem sportif, hem de tesis anlamında en iyi noktaya gelmiştir. A takımımız 1. Amatör Ligde şampiyon oldu ve Süper Amatör Lige yükseldi, tesislerimiz çok büyük fedakârlıklar sonucu yapıldı ve hizmet vermeye başladı. Bu günleri görmek bile beni son derece mutlu etti. Ancak yeter, benden buraya kadar.

Herkes hakkını helal etsin.
Yıllardır spor camiasının içerisindeyim. Müsabakalar olsun, diğer aktiviteler olsun, mutlaka kırdığımız, üzdüğümüz insanlar olmuştur. Bunlar, benim kendi sporcularım olur, rakip sporcular olur, diğer takımların idarecileri olur ya da Hakemler olur… Ben bu saatten sonra hiçbir şekilde futbol ile ilgilenmeyeceğim, kıymetli dostlarımdan da beni futbol ile ilgili olarak aramamalarını istirham ediyorum. Şu ana kadar farkında olmadan üzdüğüm herkesten haklarını helal etmelerini rica ediyorum ve Kemerburgaz Spor Kulübü’ndeki tüm görevlerimden istifa edip, futbola veda ediyorum.

HABER-FOTOĞRAF : BURAK KURTULUŞ

15 yorum:

Adsız dedi ki...

yapma be abi o kadar uğraştığın sahayı bu sene yaptın orada oynayamadan bırakma.

Adsız dedi ki...

hakkımız helal olsun ben hayro.

Ogün KOCA dedi ki...

Sayın ve değerli hayrettin arakadşımız. Bu yolda yaptığın işler ortada. Senin hep anılacağın konular mutlaka olacak. Sen ne kadar bıktım desende bu amatör futbol işi senden bıkmaz. Mutlaka seni bir yerinden yakalar. Sen şimdilik dinlenmene bak , emekliliğe alış. Nasıl olsa aramızda olacaksındır. Seni severiz ve bekleriz.

Adsız dedi ki...

en iyisini yapmışsın,kararından dönmeyeceğini umuyorum

Adsız dedi ki...

bi gün de arkadaşınız olmayan muhabbetiniz olmayan birinin haberini yapın.reklam yapmayın bu site iyice şahısçı oldu çıktı

Efkan dedi ki...

Sevgili ziyaretçimiz; kurulduğumuz 2006 yılından bu yana herkese sitemizde yer veriyoruz, ayrımcılık söz konusu olamaz. Saygılarımla...

Adsız dedi ki...

Hayrettin Baba,

Seni yeşil sahalarda göremiyeceğiz daha...Dostluğumuz baki..Seninle bir sezonda geçirdiğimiz anıları unutamam.Hakkımız helal.Kemere kahvaltıya gelirim yine..

Metin BOĞA

Adsız dedi ki...

yaa erola nasıl olaşabilirim ben yine rıfkı futbol oynamak istiyorum futbol ugruna evlenmedim ben erol elimden tutsun da bende oynayayım siirten sevgiler öpüyorum hepinizi

Burak Kurtuluş dedi ki...

Rıfkı Bey, yanlış yere mesaj bırakmıssınız. Sizi Esra Erol Evlen Benimle programına aktarıyorum. Orada sizi çok beğenen Mardin'den bir kişi karşılayacak ve sonra da elinizden tutacak.

Adsız dedi ki...

burak kurtuluş sen muhteşemsin bir adama ancak bu kadar güzel geydirilir.tekrar ebrikler

Adsız dedi ki...

hakikaten iyi geydirmiş

Adsız dedi ki...

yok abi hamde daha iyi zaten oraya da form doldurdum ama erolda kyak yaparsa sevinirim

Adsız dedi ki...

burak kurtuluş çok sevenin var erol da seni ve efkanı cok seviyor anladığım kadarıyla. ne var rıfkı adam cagız evlenmek istememiş ki sadece futbol ugruna evlenmedim diyiyor vede hepinizi öpüyor arkadaşım gayet medeni

Adsız dedi ki...

her yorumu yazamıyorsunuz herkese burdan sevgiler

Burak Kurtuluş dedi ki...

Erol Özbek ile konuştum. Bu kardeşimize kıyağın kralını yapacağım dedi :-)

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.