Perşembe, Haziran 23, 2011

Köşe: Yücel ve Düşmez’e büyük tepki




Sevgili sporseverler, geçtiğimiz günlerde burada bir yazım olmuştu ve bu yazımda başlık aynen şöyleydi, “Spor mu, Siyaset mi?”, evet bu köşe yazımı yazarken hiçbir tarafı küçümseme gibi bir düşünce içerisinde değildim. Şahsi görüşlerimi sizlerle paylaşmak ve bu yazıma tepkilerin ne olacağını beklemeye çekildim. Yaklaşık bir hafta önce yazdığım yazı hakkında bir dolu telefon ve mail aldım. Beni burada yanlış anlayan da, doğru olduğunu bilenler de oldu. Evet, ben şöyle demiştim, Sayın Sait Yücel’in ya siyaseti, ya da sporu seçmesini istemiştim. İki kulvarda olanın bu işe gerekli eğilimi gösteremeyeceğini düşünerek bu yazımı yazmıştım. 


Bugüne gelindiğinde aynen şu tepkileri aldım. Öncelikle Ali Düşmez’in de aktif siyasetin içerisinde olduğunu, ASKF’yi Mahkemeye verdiğini, İstanbul Amatör futbolunun ne Ali Düşmez, Ne de Sait Yücel ile olamayacağını, ortak bir liste çıkarılıp hizmetin kulüpleri verilmesini, Spor adamlarının bu olayın içerisinde yeni yüzleri görmelerini, buna benzer bir sürü isteklerinin olduğunu gözlemledim. 


Şimdi bana gelen maillerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum: “Sayın Ali Düşmez’in İstanbul ASKF’ye büyük zarar verdiğini hepimiz biliyoruz. Bu kurumu mahkemeye veren kişi nasıl olur da kulüplerin karşısına “Ben adayım” diye çıkabiliyor?. Bu doğru bir düşünce tarzı değil. Sayın Düşmez de, sayın Sait Yücel de bu işe bir nokta koymalıdırlar, aksi halde İstanbul Amatör futbolu bu anlayışla hiçbir yere varamayacaktır. Ali Düşmez, İl genel Meclis üyeliğine, Sait Yücel de İlçe Başkanlığı görevlerine devam etsinler. Onlara bu yolda başarılar diliyoruz. Bizim üzerimizden hiç kimse prim yapmaya kalkmasın” diyerek tepkilerini dile getirmişler.


İkinci bir mail’de ise şöyle deniyordu: “Siz Sait Yücel’i İlçe başkanı olarak yazmışsınız ve Ali Düşmez’i de siyasetin içerisinde neredeyse yok gibi göstermişsiniz. Size bilgi amaçlı bir konuyu aktarmak istiyorum ve bunu bir daha unutmayın. Ali Düşmez Bey, mensubu olduğu partiden İl Genel Meclis Üyesidir. Sarıyer’de İlçe Başkanlığında aktif görev almaktadır. Sait Yücel’i herkes biliyor mensubu olduğu partinin İlçe Başkanlığını. Bu iki değerli insanında ASKF’den elini çekmesini bekliyoruz. İstanbul Amatör Futbolunun yeni yüzlere ihtiyacının olduğunu hepimiz biliyoruz, hatta bu ikili de çok iyi biliyor.”


Bir de “Burada rant mı var” diye soran bir yorumcunun yazısını okudum fakat buradaki yorumu sizlerle paylaşmak istemedim çünkü bana göre o söylenenler boş gibiydi. Haddim olmadığı olayların içerisine girmeyi hiç istemiyorum. 


Bu yorumlardan şu çıkıyor, demek ki İstanbul Amatör Futbolunun idarecileri, futbolcuları, teknik heyetleri ve bu kulüplere gönül vermiş kişiler kesinlikle Sait Yücel ve Ali Düşmez’in aday olmamasını istemiyorlar. Bu ikilinin yıllardır ASKF’de olduğunu, ikilinin bu saatten sonra bu camiaya yeterli desteği veremeyeceğini söylüyorlardı. Artık söz kamuoyunun ve değerli spor adamlarınındır. Genel kurul öncesi İstanbul Amatör Futbolu üzerinden siyaset yapmaya kalkanlar da bu işe bir son noktayı koymalıdırlar. İstanbul için en hayırlısı neyse o olsun demekten başka bir şey diyemiyorum. 


YAZI: İBRAHİM KESKİN

5 yorum:

Adsız dedi ki...

yokmu kardeşim koca istanbulda bunlardan başka adam hey kulüpler size diyoruz.

Adsız dedi ki...

bu ikisi de siyasetçi bunlarla olmaz 3.aday lazım

Muhammed Öztekin dedi ki...

Bence de bu işi yapacak kişi siyasetle işi olmayacak kişiler olmazı lazım,hepsine saygı duyuyorum,yaptıkları işe bir şey demiyorum...Ama Futbol ve Siyaset asla yanyana gelmemezi lazım...
Baksanıza saden futbolumuz dünya genelin de zayıf,parmaklarımızla sayıp bütün ülke dışında oynayan kişilerin sayısını...Bir de bizim ülke de oynayan yapancılar ise sadece bir takım da bizim başka ülkelerde yetişenlerin sayısını geçer...
Onun için tam futbolumuzu bittirmemeliyis,siyaset ,spoara girmemezi lazım...
Herkesin siyasi görüşü farklıdır....

Adsız dedi ki...

açıkçası iki adayı da istemiyoruz çekilsinler zahmet olmazsa

Adsız dedi ki...

bu iki adayı istemeyenlere sesleniyorum çıkında herkez görsün ve desteklesin sizi biraz cesaretli olun yada protesto edin basına çıkın yada tff ye şikayet edin.

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...