Pazartesi, Mart 28, 2022

Mehmet Rauf Lisesi, Feneryolu'nu sınıfta bıraktı!



TFF İstanbul U14 Ligi 53. Grup’ta, üst sıraların iddialı takımlarından Esatpaşa Mehmet Rauf Lisesi Spor Kulübü, Feneryoluspor’u farklı geçti: 8-2.  

Yenisahra Stadı’nda azımsanamayacak bir seyirci topluluğu önünde oynanan karşılaşmayı Nisa Ertal yönetti. Başarılı bir yönetim gösteren Ertal’ın oyunculara bir abla şefkati ile yaklaşması ise tribünlerden takdir topladı. Maça hızlı başlayan Ataşehir ekibi deyim yerindeyse rakip kaleyi abluka altına aldı. İlk yarı M.R. Lisesi kalecisi Kadirhan Akpınar’ın eline top değmedi desek yeridir. Devreyi 5-0 mağlup kapatan Feneryoluspor, rakibinin ikinci yarıya yedek kadrosundan takviye yaparak başlamasıyla oyunda dengeyi kurarak, rakip alanda daha çok görünmeye başladıysa da maçın son anlarında tekrar üstünlüğü eline geçiren ‘mektepliler’ karşılaşmadan 8-2 galip ayrılmayı bildi. M.R. Lisesi, çarşamba günü Haydarpaşaspor’u konuk ederken, Kadıköy temsilcisi ise perşembe günü Kayışdağıspor deplasmanına çıkacak. 



Tek hakem inadı 

TFF, yerel liglerde oynanan U14 karşılaşmalarında tek hakem inadına devam ediyor. Elit Lig olarak bilinen profesyonel altyapılarda (Gelişim ve Bölgesel Gelişim Ligi) üç hakem ile yönetilen maçlar, yerel liglerde hala tek hakem ile yönetiliyor. Hakemlerimiz harika yönetim gösterdiği bu karşılaşmalarda verdiği -doğru veya yanlış- bir ofsayt kararıyla -ki ofsayt futbolun beynidir- çoğu oynayan futbolcuların ebeveyni olan taraftarla karşı karşıya kalıyor, sözlü hakaretlere uğruyorlar. O andan itibaren de aleyhte çalınan her düdükte hızla artan bir memnuniyetsizlik, provokeler alıp başını gidiyor. Adaletin eşit dağıtılması için bu karardan hızla vazgeçilmeli. Sahada emek veren çocuklarımızın alın teri ödemeden kaçtığınız iki hakemin alacağı ücretten daha değerlidir ve bu ülkenin her çocuğu ‘elittir!’ 




Tanrı’nın teli 

Yenisahra Stadı’nın antrenmanlar ve yarı saha özel maçlar için bölümlere ayrılmasını sağlayan perdelerin tellerinden değinmeden geçemeyeceğiz. Bir maçta ortalama 4 kez, kaleci degajları veya pozisyon gereği tellere değerek hakem atışlarına sebep olan, oyunun ve pozisyonların akışını engelleyen bu olumsuzluğa yıllarca çare bulunamadı. Futbolcular, top-tel temasıyla mağdur olmamak için ‘mühendis’ zekasıyla hareket etmek durumunda kalıyorlar.  Statlarımızdaki bu teller öyle atakları kesiyor ki Maradona'nın futbol literatürüne soktuğu 'Tanrı'nın eli’ sözüne karşılık bize de 'Tanrı'nın teli' diyerek atıfta bulunmak kalıyor. 

Haber: Arif Doğan

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...