Cuma, Mart 25, 2022

Bölgesel Amatör Lig'de düşme-çıkma ihtimalleri



Bölgesel Amatör Lig'deki İstanbul takımlarının düşme-kalma ihtimallerini sizler için derledik...

 6/1. Grup

3. Sultangazispor 23
4. Sultanbeyli Bld 19
5. Beşyüzevlerspor 18
7. Alibeyköyspor 11
9. Üsküdar AŞ 10

İki Bursa ekibi, Görükle İpekspor ve İnegöl Kafkasspor'un şampiyonluk yolunda bir adım olduğu bu grupta eğer hiçbir İstanbul ekibi 3. Lig'e çıkamazsa, son ikisi direkt düşecek, üçüncü ise baraj maçı yapacak. Bu nedenle bu beş ekip arasında son 3/4 hafta son ikiye girmeme mücadelesi verecek. 
Olur ya (mevcut durumda Sultangazi'nin şansı var) bu takımlardan biri 3. Lig'e çıkarsa, daha farklı ihtimaller mevcut... Mesela son ikiye giren olmazsa o zaman sadece sonuncu düşer, üstündeki baraj oynar. Eğer biri 3. Lig'e çıkar, ikisi ligin genelinde son ikiye girerse diğer iki takım baraj falan yapmadan ligde kalır.

6/2. Grup
1. Bayburt 1918 FK 33
2. Bağcılarspor 30
3. Vefa SK 22
6. Yeniköyspor 19
7. Dudulluspor 13

Bu grupta bir İstanbul takımının şampiyon olması kesin, önemli olan 3. Lig'e çıkıp çıkamayacağı... İki maçı kalan Dudulluspor'a ligde kalması için büyük bir mucize gerek. Yeniköy kalan üç maçında 1 puan alırsa Ümraniye temsilcisi lige veda edecek. Vefa-Yeniköy ikilisinde hangisi altta kalırsa tetikte bekleyecek zira bu gruptan 3. Lig'e çıkan olmazsa Dudulluspor'un üstündeki takım da küme düşecek, onun üstündeki baraj maçı oynayacak. Eğer 3. Lig'e çıkan olursa Vefa-Yeniköy ikilisinden üstte olan ligde kalacak, alttaki baraj oynayacak.

6/3. Grup

1. Beylerbeyi 1911 FK 31
4. Kavacıkspor 26
5. Kuruçeşmespor 25
7. Beykoz İY 16
10. Yeşilköyspor 8

Lig sonuncusu Yeşilköyspor'un ligde kalması için gerçek anlamda bir mucize gerekiyor. Şu anki tabloya göre konuşursak; Beylerbeyi 3. Lig'e çıkarsa Yeşilköy düşer, Beykoz İY baraj oynar, Kavacık ve Kuruçeşme mutlu mesut sezonu bitirir. Eğer Beylerbeyi 3. Lig'e çıkamazsa o zaman Yeşilköyspor ile birlikte Beykoz İY de küme düşer. Kuruçeşme baraj oynar. Bu nedenle Kavacık-Kuruçeşme arasındaki rekabet oldukça önemli. Elbette bu iki ekibin matematiksel şampiyonluk şansı da sürüyor.

7/1. Grup
1. Silivrispor 29
5. Maltepespor 16
8. Beykozspor 7
9. Bakırköyspor 6

Ligi böyle bitirirlerse Beykoz ve Bakırköy direkt düşecekler. Bu iki ekipten sezon sonu altta kalan kesin olarak düşecek. Ayrıca Silivrispor 3. Lig'e çıkamazsa bu iki takım her halükarda düşecekler. Kümede kalmaları için mutlaka hem hemşerilerini geride bırakmak hem de son ikiden kurtulmaları gerek. Son ikiden kurtulup rakibini altına alan takım, Silivrispor'un da 3. Lig'e çıkması durumunda baraj maçı yaparak ligde kalma şansına sahip olacak.
Beykoz'a yakalanma durumu olmayan Maltepespor'un canını sıkacak tek ihtimal Silivrispor'un 3. Lig'e çıkamaması. Bu durumda yeşil-kırmızılı ekip baraj maçı oynayacak.

7/2. Grup
1. Kartal Bulvarspor 35
2. Ortaköyspor 25
4. Nişantaşıspor 21
5. Cevizli Anadoluspor 11
9. İstanbul Siirtgücü 4

Kartal Bulvarspor'un şampiyonluğu, Siirtgücü'nün de küme düşmesi kesinleşti... Eğer Bulvarspor 3. Lig'e çıkarsa bu tabloda Cevizli Anadoluspor ligde kalmak için baraj oynar. Eğer Bulvarspor 3. Lig'e çıkamazsa Anadoluspor her halükarda küme düşecek.
Ortaköy-Nişantaşı arasında ikincilik yarışı önemli zira Bulvarspor 3. Lig'e çıkamaz ise İstanbullular arasındaki üçüncü (bu durumda Nişantaşı) baraj maçı oynar. Ortaköy şu anda gayet rahat durumda, ligö böyle bitirirlerse ligde kalacaklar.

7/3. Grup
1. İstanbul Sinopspor 35
5. Gazi Mahallesi SK 23
8. 1877 Alemdağspor 13
9. İnkılapspor 6
10. Irmakspor 3

Bu grupta Irmakspor düştü, İnkılapspor'un ise kalması için ciddi anlamda bir mucize gerekli. Gazi Mahallesi maçlarını bitirip sezonu tamamlayacak. 1877 Alemdağspor'a gelince... Eğer sezonu İnkılapspor'un önünde bitirirlerse ve İstanbul Sinopspor 3. Lig'e çıkarsa baraj oynamadan ligde kalacaklar. Sinopspor çıkamazsa baraj maçı oynayacaklar.

SÜPER AMATÖR'DEN BAL'A KAÇ TAKIM ÇIKACAK?

Bölgesel Amatör Lig'de bu sezon 29 İstanbul takımı var. Bu rakam 2022-2023 sezonunda 23 takıma, 2023-2024 sezonunda 12 takıma düşürülecek (Tabii 3. Lig'den düşenlerle bu rakam değişebiliyor)

Mevcut tabloda Süper Amatör'den BAL'da 6 takımın doğrudan yükselmesi kesin. Bu rakamın artmasının tek yolu BAL'da bir grupta iki takımın doğrudan düşüp, 1 takımın 3. Lig'e çıkması... Bu da demek oluyor ki en fazla 8 takım SAL'dan BAL'a direkt çıkabilir.

Aynı şekilde normal koşullarda 6 takım baraj oynayacak. Eğer direkt çıkan takım sayısı artarsa buna paralel baraj sayısı azalacak.

Hazırlayan: Efkan Bucak

Not: Diğer illeri de vermeyi planlıyoruz...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Eline sağlık

Adsız dedi ki...

gerçekten emeğinize sağlık bizde hesap kitap yapacağız diye ne uğraştık...:)

Unknown dedi ki...

Hesap kitap bakkalın veresiye defterinden beter.

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...