Pazar, Mayıs 25, 2014

Türkiye'de stadı olmayan tek il isyanda!

Hakkari'de bir süre önce yıkılan şehir stadının yerine halen yeni bir stat yapılmayacak olması, tesissiz kalan Hakkari spor camiasının tepkisini çekti. Statsız kalan ildeki 40 spor kulübü bir araya gelerek bu durumu protesto etti.



Hakkari Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Aşkan Hakkari'de önemli bir tarihçesi olup manevi değeri kendileri için yüksek şehir stadının yıkıldığını, yerine herhangi bir alternatif stat veya proje geliştirilmediğini belirterek bu durumu protesto etmek için toplandıklarını söyledi.
Hakkari Zapspor futbolcusu Sinan Dayan ise, 'Olimpiyatlara da aday olan ülkemizde son dönemde sportif tesisler konusunda bir atılım var. Bu bağlamda Hakkari'de de üç önemli spor tesisi yapılacaktı. Emektar şehir stadımız yıkılırken ihalesi yapılan yeni tesisin nerede yapılacağı anlaşılamamıştır. Yapımı planlanan futbol sahasının, spor salonunun ve havuzun yeri tamamen tesadüfe bırakılmıştır. Bilgi almak için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne her gidişimizde farklı bilgilendirildik' dedi.
Stat yeri mahkemelik
Mevcut planda spor salonu ve yüzme havuzu, yıkılan futbol sahasının yerine yapılacak. Yeni futbol stadının yeriyse henüz belli değil. Merzan Mahallesi'nde bulunan ve SGK'ya ait olan arazinin stat yapımı için küçük olduğu anlaşılırken kulüpler spor salonu ve yüzme havuzunun buraya, yeni stadınsa eskisinin yerine dikilmesini talep ediyor. Lakin eski stadın yerinin de mahkemelik olması nedeniyle Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün buraya yeni stat dikmesi şu anda mümkün değil.
'Saha ne zaman yapılacak?'
Kısa vadede bir stat yapılması mümkün görünmezken durumu protesto eden kulüpler ortak basın bildirisinde yetkililere şu soruları yönelttiler:
'1. Halen mahkeme sürecinde olan ve belki de onay çıkmayacak bir arazi üzerine hangi mantıkla planlar kurulmuş ve projeler yapılmıştır?
2. Bu tesislerin yapımı ve ihale sonrasında Hakkari'deki spor camiasından yetkilileri en azından fikir alışverişinde bulunmak üzere niçin bir kez bile toplanmadı?
3. Yıllar boyunca tüm Hakkâri'nin hemen hemen faaliyetini sırtlayan ve emektar futbol sahamız ve spor salonumuz niçin apar topar kimseye haber verilmeden yıkılmıştır. En azından spor camiasının da katılımıyla bir törenle ilk kazma vurulmaz mıydı?
4. İhalesi yapılmış ve sonuçlanmış Genel Müdürlükten onaylanmış bir ihale ve proje üzerinde bu aşamada nasıl değişiklik yapılabilir, eklemeler, çıkarmalar nasıl yapılabilir?
5. Hiçbir planlama yapmadan ve ileriki müsabakalar düşünülmeden tüm spor alanlarını yıktıktan sonra halen yerleri bile belli olmayan tesisler yapılana kadar ileriki spor müsabakaları nerde nasıl yapılacaktır? Acaba bu yıkım kademe kademe yapılamaz mıydı? Genel Müdürlük bunun için ikna edilemez miydi?
6. En çok merak edilen soruyu soruyoruz. Futbol sahası, spor salonu ve yüzme havuzu tam olarak nerde yapılacaktır? Ne zaman sonuçlanacaktır?'

Yerel Futbol Özel

1 yorum:

emin noyan dedi ki...

Hakkari'ye çok moderm bir stad yapılıyor temelleri bile kazıldı ve son sürat çalışmalar devam ediyor acaba soruyorum bu haberi buraya veren hakkariliye sizin amacınız soporu hakkariden bitirmek mi istiyorsunuz çocuklarımızı spordan men etmek mi çabanız 4 büyük tesis yapılacak stad-yüzme havuzu-kapalı spor salonu ve gençlik merkezi bunlar yapılmammasını mı istiyosunuz halk isyanda demişsiniz 5 çabulcu toplanmış spor istemiyoruz diyorlar sizin bu halinize ancak gülerim ben tesiler yapıldıktan sonra acaba çıkıp ne diyeceksiniz hakkari halkına merak ediyorum buna

İshaklıspor'dan 3. Lig yolunda dev adım

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta lider İshaklıspor zorlu Beylerbeyi 1911 FK deplasmanında geriye düşmesine karşın 2-1 galip gedi. Beykoz e...