Cuma, Mayıs 30, 2014

Tesisi, anaokulu çocukları savundu!

Alibeyköy Parseller Spor Kulübünün 24 yıldır kullandığı tesislere Vakıflar Genel Müdürlüğünden ekipler tahliye talebi ile gelince tesisi kullanan anaokulu çocukları olayı protesto ettiler.



unnamed (2)

Alibeyköy Akşemsettin Mahallesi Cengiz Topel Caddesi No:1 Eyüp adresinde Eyüp 148 ada 1 parsel’de bulunan 4.135 m arsa Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1.Bölge Müdürlüğüne ait olup, 8 kategoride liglere katılan ve 1985 yılında kurulan Alibeyköy Parseller Spor Kulübü tarafından kiralanmıştı.

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1.Bölge Müdürlüğünden Kulübe gelen resmi yazıda, kullanım hakkı nedeniyle oluşan ecrimisil, süresi içinde ödenmediğinden Kulüp hakkında yasal takibin başlatıldığı belirtilmiş Kulüpten taşınmazın derhal tahliye edilmesi istenmişti.

 

Öğrenciler de destek verdi
Kulübün yanında bulunan Serdar Aksun İlköğretim Okulu öğrencilerinin sürekli olarak ücretsiz kullandığı tesiste bugün futbol oynadığı saatlerde VGM İstanbul 1.Bölge Müdürlüğünden bir ekip keşif için tesise gelince buna tepki gösteren Kulüp yetkililerinin protestosuna İlköğretim Okulu öğrencileri ve Anaokulu öğrencileri de katıldılar.

 

500 sporcuyu sokağa atamazsınız
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Alibeyköy Parseller Spor Kulübü Yöneticisi Cem Sayın "Bizim tesisimiz şimdiki yerimizin üstündeydi. Ancak dönemin Belediye Başkanı ani bir kararla bizi buraya indirdi. Eski tesisimiz de Eyüp Park’a trilyonlar karşılığı satıldı ve şimdi rezidans ve alışveriş merkezi inşa ediliyor. Bizim bu tesis için ne bedeller ödediğimizi herkes biliyor. Kulüp olarak tesisten nemalanma derdimiz de yok. 250 sporcumuz var. Sayısız şampiyonluğumuz var. Semtimiz varoş diye tabir ediliyor ancak bizim sporcularımız İstanbul’un en elit sporcuları arasında yer alıyorlar. Bu tesisin yıkılmaması için elimizden geleni yapacağız. Yasalar çerçevesinde hakkımızı arayacağız. Bu tesisin yıkımı demek, futbol okulu ile birlikte 500 sporcunun sokağa atılması demektir" dedi.

 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...