Perşembe, Mayıs 29, 2014

Çapa zirveye yakın

İstanbul U19 2.Ligi'nde Çapaspor Namık Sevik Stadı'nda oynanan karşılaşmada Küçük Ayasofyaspor'a konuk oldu. Kıran kırana geçen maçın galibi 3-2 lik skorla Çapaspor oldu.

Maçın başlama düdüğüyle birlikte rakip sahadan baskı yaparak rakibinin top kullanmasını izin vermeyen Çapa çok geçmeden topa sahip olarak oyunu rakip sahaya yıktı. Kanatlardan geliştirdiği ataklarda gol bulamayan Çapa yediği kontra atakta sağ çarprazda yapılan faul sonucu golu kalesinde gördü. 16. dakikada 1-0 geriye düşen Çapa ataklarını sıklaştırarak rakip kalede gol aramaya başladı. Küçük Ayasofya golden sonra kendi sahasına çekilmeye başladı. Dakikalar ilerlerken Çapa istediği golü bir türlü bulamamıştı. Dakikalar 45'i gösterdiğinde Hakem 2 dakikalık uzatma gösterdi.Uzatmalar oynanırken Çapa'nın sağ beki Melih sağ kanattan topu taşıdı ceza sahasına giren genç oyuncu arkadan müdahale sonucu yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı esnasında iki takım arasında ufak gerginlikler yaşandı. Topun başına geçen Çapa'nın 10 numarası Enes ust direği nişanlayınca Çapa gol fırsatından yararlanamadı ve içeriye moral bozukluğu içinde girdi.

10308192_794966193847572_7539456761466999601_n

Soyunma odasında Şoray Türeyen'in yaptığı sert ikazlar oyuncuları öylesine etkilemiş olacak ki ikinci yarı başlar başlamaz bütün oyuncular varını yoğunu ortaya koymaya başlamıştı. Her topa uzanan ayaklar tekmeler sokulan kafalar maçı ne kadar kazanmak istediğini gösteren bi Çapa vardı sahada. 55. dakika da bu Çapa'nın bu savaşçı oyunu devam ederken Çapa'nın sol beki Engin'in kaşı yarılması talihsiz bi olay olmuştu.Rakip takım oyuncusunun dirseği sonucu kaşı yarılarak kenara geldi ve tedavi sonucu tekrar oyuna döndü. Çapa beklediği golü dakikalar 60. gösterirken Enes'in kullandığı kornerde stoperi Mustafa ile bulmuştu. Bu dakikadan sonra galibiyet için bastıran Çapa direkleri ve kaleciyi geçemedi.Ama yılmadan usanmadan bastıran Çapa yediği kontra atakta 2. golü yedi. Galibiyet golü ararken yenilen gol büyük moral bozukluğuna neden olsada Çapa bastırmaya gol aramaya devam etti. Savunması tek bir stoper bırakarak bütün riskleri alarak bastırmaya başladı. Dakika 75 Enes'in pasına haraketlenen Baran kaleciyle karşı karşıya kalarak kalecinin sol tarafına güzel bi vuruşla skoru eşitledi. Geriye kalan 15 dakikada tek düşüncesi galibiyet golü olan Çapa üst üste kullandığı 6 korner sonucu yine stoperi Mustafa ile dakika 86'da galibiyet golünü bularak öne geçti ve haklı bi sevinç yaşadı. Geriye kalan dakikaları rolanti tempoda götüren Çapa adeta savaşarak maçı kazanmış oldu ve puanını 21 e yükseltti. Yaptığı 8. maçında 7. galibiyetini alan Çapa zirve yolunda çok önemli bir galibiyet almış oldu. Soyunma odasında büyük bir sevinç yumağı oluşturan Çapa galibiyeti doyasıya kutladı.

Maç bittikten sonra gözü kulağı rakibinin maçındaydı aynı saatte başlayan Mimar Sinan Stadında oynanan Altınok - Kağıthane Sadabad maçından gelecek haberi beklemeye başladı.Ve gelen haberle Altınok'un Kağıthane Sadabad'ı 3-2 yendiği haberini alan Çapa oyuncuları ve teknik heyet büyük bir sevinç yaşadı. Çapa bu galibiyetle zirve yarışındaki puanları eşitledi.

Yerel Futbol Sitesi

2 yorum:

Ali Diren dedi ki...

İyi de bu maç U 19-2. ligi, bir karışıklık oldu sanırım?

amatör göz dedi ki...

hocam bu haberde bir anormallik var.Çapasporun grubunda küçük ayasofya diye bir takım yok zirveden de baya bir uzak muhtemelen u19 haberi bu.

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...