Çarşamba, Mayıs 28, 2014

Silivri Kulüpler Birliği'nden açıklama

Silivri Amatör Spor Kulüpleri Birliği Yönetim Kurulu, sitemiz yazarlarından Engin Akın imzalı  'Silivri kulüpleri Ali Tonta dedi' başlıklı haberle ilgili bir açıklama yapmıştır.



Yapılan açıklama şu şekildedir:

Yerelfutbol.org sitenizde 26 Mayıs 2014 tarihli ; “Silivri kulüpleri Ali Tonta dedi” başlıklı, Engin Akın imzasıyla yayınlanan; Silivri Kulüplerinin önümüzdeki ay içinde yapılacak olan İASKF olağan genel kurulunda Alibeyspor Kulüp Başkanı Ali Tonta’nın da içinde bulunduğu Seymen Gençtürk’ün listesine destek vereceğini yönünde, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebebiyet veren bir haber yayınlanmıştır.

Bu çerçevede; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Silivri'de Kulüpler Birliğimize üye 28 kulüp bulunmakta olup, İASKF olağan genel kurulunda bu kulüplerin 18 tanesi 3 er delegeyle genel kurula katılmaya hak kazanmış olup Silivri'mizi temsil edeceklerdir.
23 Mayıs 2014 Cuma günü Külüpler Birliğimizin organizasyonuyla Kale Park'ta bir toplantı düzenlenmiş, bu toplantıya Kulüpler birliği Başkanı Candemir Yılmam ve Yönetimiyle birlikte seçimlere katılma hakkı bulunan 18 kulüpten Alibeyspor, Gümüşyakaspor, Alipaşaspor, Akörenspor, Büyük Kılıçlıspor, Kavaklıspor, Kadıköyspor, Çeltikspor ,Çantaspor , Fenerköyspor, Mimarsinanspor ve Selimpaşaspor olmak üzere toplam12 kulübümüz iştirak etmiş, Silivrispor, BÜYÜKÇAVUŞLUSPOR, Seymenspor, Ortaköyspor, Gazitepespor ile Beycilerspor ise toplantıya iştirak etmemişlerdir. Bu toplantıda katılımcıların görüşlerinin alınması amaçlanmıştır.

Toplantıda Silivri Kulüpler Birliği Başkanı Candemir Yılmam İASKF genel kurulunda yeniden başkanlığa aday olan Ali Düşmez’in Listesinden Yönetim Kurulu adayı olacağını, Alibeyspor kulübü başkanı Ali Tonta ise Seymen Gençtürk’ün Listesinden yönetim kurulu adayı olacağını açıklamıştır. İki aday da kulüplerden bu hususta destek istediklerini belirtmişlerdir. Toplantıya katılan katılımcılar seçimlerin gidişatı ve adaylarla ilgili görüşlerini belirtmişlerdir. Bu görüşlerin temel unsurunu Silivri'de birlik olmanın gerekliliği, ancak bu şartlarda bu birlikteliğin oluşmasının zor olduğu oluşturmuştur. İki kulüp haricinde adayları direkt olarak desteklediklerini deklare eden bir görüş olmamıştır. Bu anlamda herhangi bir adayın teşekkür konuşması da söz konusu olmamıştır. Toplantı sonucunda birlikte bir karar ve deklarasyon çıkamayacağı anlaşılmış ve toplantı sona ermiştir. Ayrıca bahse konu olan toplantıya hiçbir basın mensubu özellikle de haberde imzası bulunan Engin Akın iştirak etmemiştir.

Bu hususlar çerçevesinde ; Engin Akın’ın bu toplantıyı takip ettiği , Silivri kulüplerinin Seymen Gençtürk’ün listesini destekleyeceği , 26 kulüpten 25’inin bu listeye tam destek verdiği, Candemir Yılmam’a sadece Büyük Çavuşluspor’un destek vereceği yönündeki haber tamamen yanlış ve maksatlı olup gerçekleri yansıtmamaktadır.

Tarafsız ve dürüst gazetecilik anlayışı içerisinde yayın hayatında olduğuna inandığımız Yerelfutbol.org sitesinin bu yanlış anlamayı düzelteceğini ve tekzip metnini yayınlayacağını ümit ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.