Çarşamba, Mayıs 28, 2014

Gençtürk’ün toplantısında Düşmez’e ağır sitem

Seçim çalışmalarına Fatih’de devam eden Seymen Gençtürk’ün toplantısına Cankurtaran Kulübü Başkanının Ali Düşmez’e yönelik sert sözleri damga vurdu. Gençtürk de rakibi Ali Düşmez’i defalarca ağır bir şekilde eleştirdi.



İASKF Başkan Adayı Seymen Gençtürk seçim çalışmalarına devam ediyor. 26 Mayıs 2015 Pazartesi günü, Topkapı Kaleiçi Sosyal Tesisleri’nde Fatih ilçesindeki Kulüplere hitap eden Gençtürk ve ekibinin toplantısında Kulüpler zaman zaman kendi aralarında ithilafa düştüler.

 

IMG_5845

Fatih’ten 16 Kulüp katıldı
Fatih Kulüpler Birliği Başkanı Murat Kapusuz’un mükemmel bir ev sahipliği yaptığı ve uzlaşmacı tavırlarıyla gecenin yıldızı olduğu toplantıya, Altınokspor’dan Başkan Özcan Kazak, Ayvansarayspor’dan Başkan Muzaffer Başkan Muzaffer Şenel, Cankurtaranspor’dan Başkan Orhan Sarıkaya ve Yönetici Aydın Kavuncu, Çelikspor’dan Başkan Engin Bilgin ve Aslan Kırkık, Çırçırspor’dan Başkan Haydar Arslan, Yavuz Sultan Selimspor’dan Hüsnü Gürel, Davutpaşaspor’da Davut Kılıç, Fatih Vatanspor’dan Başkan Suat Özcan, Fatih Yaylaspor’dan Ersin Çolak, Fındıkzadespor’dan Mehmet Erdoğan, Güzelhisarspor’dan Şahin Demirtaş ve Süleyman Aydın, Kumkapı Sarıçubuk’tan Başkan Murat Yıldırım ve Ömer Varlık, Merkezefendi Spor Kulüp Başkanı Şenol Gürele, Şehreminispor’dan Ramazan Vurmaz ve Ümit Özbay, Topkapıspor’dan Başkan Necdet Bakır (İASKF Yönetim Kurulu Üyesi), Yavuz Sultan Selimspor’dan Başkan Kadri Gözaydın, Yedikulespor’dan Başkan Naci Yeniyol, Yeşilılgaz’dan (Zeytinburnu) Emrullah İç ve Birol Hızar’ın yanı sıra İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Şenyurt Topal, İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Yetkin Karakaş ve TFF İstanbul Bölge eski Müdürü Tahsin Öncül katıldılar.

IMG_5803

Kapusuz "Fatih için hayırlı olsun"
Toplantının açılış konuşmasını Fatih Kulüpler Birliği Başkanı Murat Kapusuz yaptı. Kapusuz konuşmasında Gençtürk’e başarılar dilerken, "bu seçim Fatih için hayırlı olsun. Gönül isterdi ki katılım daha fazla olsun" dedi. Toplantının ilerleyen zamanlarında Seymen Gençtürk’ün projelerin anlatırken, salonda bulunan bir Kulüp yetkilisinin sorusu üzerine fikir ayrılığına düşülmesi sebebiyle araya girdi ve "Seymen Bey bu meseleyi İASKF toplantısında dile getirmişti, kendileri doğru söylüyor" diye konuğuna destek çıktı. Mevcut Yönetimde yer alan Kapusuz’un rakip adaya bu şekilde arka çıkması aday toplantılarında çok sık rastlanır bir durum değildi.

IMG_5777

"Projelerimiz övgü aldı"
Daha sonra söz alan Seymen Gençtürk ise "Kimsenin adamı değilim, kulüplerin adamıyım, sizin içinizden çıktım, dertlerinizi, sorunlarınızı iyi biliyorum ve hizmet etmek istiyorum. Bizim dönemimizde kulüpler kral, biz ise onların hizmetinde birer hizmetçisiyiz" diye konuştu. Gençtürk sözlerini şöyle sürdürdü: "20 gün içinde 15’den fazla ilçe gezdik. Diğer adayları destekleyen kulüplerden bile, projelerimiz övgü aldı ve mutlaka uygulanması gerektiğini söylediler. Ben İASKF’nin mevcut yönetim kurulundayım. Bu projeleri sunduk, uygulamasına kadar konuştuk ama hayata geçiremedik. Biz kimseyi şikayet etmiyoruz mevcut İASKF Başkanına sadece hatalarını söylüyoruz. İnsanlara hatalarını söylemezseniz yaptığı yanlışları hüner zanneder ve devam eder. Biz yanlışları söylüyoruz ancak 'bunları bunları da' yapacağız diyoruz. Size vaatlerimizi yazılı hale getirdik. Lütfen onları saklayın. Yapamadıklarımızı yüzümüze vurun. Başaramazsak zaten yeniden aday olup karşınıza çıkmayız. Karşınıza çıkacak yüzümüz olmaz. Altından kalkamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik; vermiyoruz. Hiçbir adayla işimiz yok, onların eksik ya da hatalı yanlarıyla da ilgilenmiyoruz. Biz önümüze bakıyoruz. Kısır tartışmalar kime ne fayda verir. Ben ve ekip arkadaşlarım taş üstüne taş koyma derdindeyiz. İstanbul amatörünü nasıl bir adım yukarıya taşırız bunun planlamasını yapıyoruz. Dertsiz amatör kulüp yok, dertli amatör kulüp o kadar çok ki! Biz önde olan spor adamları olarak size karşı toplumsal sorumluluğumuz var. Ayağa kalktık sizin için. Ne kimsenin adamıyım ne de bir yerlerden icazet alarak aday oldum. Tek dayanağım önce Yüce Allah’tır, sonra amatör spor kulüplerdir, saygıdeğer temsilcileridir, çalışma arkadaşlarımdır. 30 yıldır amatör ve profesyonel spor dünyasının içindeyim. Tek kral, taraftardır, kulüplerdir. Kulüplerin sahibi amatör sporun da sahibidir. Biz sizin hizmetçiliğinize talibiz." dedi.

IMG_5836

"Ben gelirsem Ekşioğlu gidecek"
Gençtürk toplantının ilerleyen saatlerinde TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu’nun konumuna değindi ve "Birileri o’na Başkanlık diyor ama doğrusu Temsilciliktir. 'Çözüm üretmek yerine daha çok sorun üreten Yemen Ekşioğlu kimse benim umurumda değil' diyor. Yemen ağabeyi sever, sayarım ancak kendisi de biliyor ki, ben göreve başladığımda Yemen ağabey orada olmayacak. İlk icraatımız da eşitsizliği ortadan kaldırmak için İl Temsilciliğini seçimle göreve getirmek olacak" dedi.

IMG_5825

"Kendilerine yakın Kulüplerden para almadılar"
Gençtürk ayrıca göreve geldiklerinde 600 TL olan liglere katılım ücretini ortadan kaldıracaklarını ve bu olayın tarihe karışacağını söyledi. "TFF’ye bu konuda müracaat edeceğiz, TFF kabul etmezse biz bunu ASKF olarak karşılayacağız" diyen Gençtürk, "kendilerine yakın Kulüplerden katılım bedeli almıyorlar, bu miktarı kendileri karşıladılar" diye konuştu.

 

"Hakem raporları hemen verilecek"
Daha önce diğer ilçelerde açıkladığı projelerini tekrarlayan Gençtürk, hafta içi maç olmayacağını, yaş sınırlamasında düzenlemeye gidileceğini, 2.Amatör Ligi kaldırıp, elit lig kuracağını ve Hakem raporlarının birer nüshasının her müsabaka sonrasında Kulüplere hemen verileceğini de sözlerine ekledi.

IMG_5790

Düşmez’i sağlık sorunu ile eleştirdi
Geçmiş yıllarda, Orhan Saka Amatörler Evinin yanındaki boş araziye Sağlık Merkezi kurulması için çabalarda bulunduğunu ve Bahat Hastanesi ile anlaştığını ifade eden Gençtürk, mevcut Başkan Ali Düşmez’in şimdi bu projeyi kendi fikriymiş gibi dillendirdiğini söyledi ve "Sağlık sorunu Yerel Yönetimlerin desteği ile çözülecek bir iştir. Ayrıca zamanında biz çözüm önerisi teklif ederken, kabul etmeyenler, şimdi kalkmış seçim vaadi olarak bunu söylüyorlar" diyerek Ali Düşmez’i eleştirdi.

 

"Kıyıklık ile görüştüm"
Ak Parti Milletvekili Sayın Feyzullah Kıyıklık ile görüştüğünü ve Kulüplerin sorunlarını Meclis’e taşıması için ricacı olduğunu ifade eden Başkan Adayı, Gençlik ve Spor Bakanlığından Amatör Kulüplere isim hakkı alınması için uğraş vereceğini ifade etti ve Amatör spor kulüplerine nakdi ve ayni yardım yapılmasına ve ödül verilmesine dair esas ve usuller hakkında aydınlatıcı bilgiler sundu.

IMG_5781

"Yıldızlarla donatılan kişi"
Gençtürk konuşmasının son bölümlerine doğru mevcut Başkan Ali Düşmez’i kast ederek "Yıldızlarla donatılan bir arkadaş 3 yıl boyunca hiçbir şey yapmadığı halde yeniden seçimi kazanırsa amatör kulüpler için üzülürüm" şeklinde konuştu. Ben İASKF Başkanı olursam TASKK Başkanı olmam, çünkü ben doğru iş yapmayı tercih ederim" dedikten sonra Ali Düşmez’in bir Avukatlık Bürosu ile Kulüplerin sorunlarını çözmesi karşılığında anlaştığını, bu Avukat’ın İl Disiplin Kurulu Avukat İrfan Coşkun’un ekibinden birisi olduğunu ve kendisine aylık 2.000 TL ücret ödendiğini iddia etti.

IMG_5794

"Burada bize hayal satmış!"
İASKF Başkan Adayı Seymen Gençtürk’ün konuşmasının ardından Kulüpler söz aldılar. Kumkapı Sarıçubuk’tan Başkan Murat Yıldırım "sıkıntılarımızı anlatıyoruz ama kimse bizim derdimizle ilgilenmiyor" derken; Cankurtaranspor’dan Başkan Orhan Sarıkaya ise çok daha ağır konuştu ve "Ali Düşmez buraya geldi ve bize bazı şeyler anlattı. Mesela ecrimisil konusunda ise bize umut verdi. Bizim Cankurtaranspor olarak sahamız elimizden alındı ve bir firmaya verildi. Ali Düşmez burada, herkesin huzurunda "4 Bakan ecrimisil konusunda anlaştı. Seçimden sonra bu konu bitti" dediğini aktardı. Seymen Gençtürk’ün "4 Bakan niye anlaşıyor, bu sadece Maliye Bakanlığını ilgilendiren bir konu. Ayrıca Maltepe’de 'Torba yasasında çıkacak' demiş, gerisini siz düşünün" demesi üzerine Sarıkaya; "Sizin dediğiniz doğruysa buraya gelip bize hayal satmış, insanları kandırmasınlar. Ben 1 haftadır uyuyamıyorum, benim Kulübüm mağdur. Biz çok dertliyiz, bize bu yapılanlar çok yanlış şeyler" diyerek tepkisini dile getirdi. Ayvansarayspor’dan Başkan Muzafer Şenel’in araya girerek "burada Ali Düşmez’in ekibinden 4 tane yönetici var, bu insanları yalancı durumuna düşüremezsiniz" demesi üzerine ortam gerilse de hem Seymen Gençtürk’ün hem de Fatih Kulüpler Birliği Başkanı Murat Kapusuz’un uyumlu konuşmaları ortamı sakinleştirdi.

IMG_5813

Varlık çok tepkili
Topkapıspor Başkanı ve İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Bakır’ın söz aldı ve "biz bu iş %100 oldu demedik, olacak dedik. Kimseye de söz vermedik" diye salondakilere seslendi. Ardından Kumkapı Sarıçubuk’tan Ömer Varlık konuştu ve Kulüplerinin yaşadığı sorunları aktardı. Varlık konuşmasında alt yapılarından bir tanesinin Eyüp Bahariye’de bir maça 5 dakika geç kaldığı için hükmen mağlup olduğunu söyledi. "Eyüp’teki Feshane’de bir etkinlik bizi mahvetti. Çocuklarım ağlaya ağlaya geldiler. Kimse de bizi dinlemedi dedi ekledi "Biz, Kumkapı Sarıçubuk olarak gençleri sigaradan, içkiden, kumar ve kötü alışkanlıktan uzak tutuyoruz. Federasyon bizden para alacağına her kategori için bize para ödemeli. Bir sorun da transfer edilen sporculardan dolayı eski Kulüplerine para ödenmemesi. Ben Cankurtaranspor’dan oyuncu transfer ediyorsam, ASKF’ye değil, Cankurtaranspor’a para ödemeyi tercih ederim, bu Kulüpler nasıl ayakta kalacak.

IMG_5809

"Gençtürk Ahmet Karaman’ı eleştirdi"
Ayvansarayspor’dan Başkan Muzafer Şenel’in istifalarla ilgili olarak tepkisi ve "siz 2 yönetimde de vardınız" demesi üzerine bir açıklama yapma gereği duyan Seymen Gençtürk, "İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Karaman’ın İl Disiplin Kurulu’na Şişli’den bir arkadaşını sokmak istediğini bu isteği kabul görmeyince de istifa ettiğini dile getirdi ve "Amatörlere bu dönem hizmet edilmedi, biz de bu işin parçasıyız, şayet hizmet olsaydı biz aday olmazdık. Bizim makam ve mevki derdimiz yok, biz hizmet eriyiz" dedi.

IMG_5823

Vurmaz: Bunlar larç insanlar
Şehreminispor’dan Ramazan Vurmaz ise konuşmasında tüm Kulüplere seslenerek "Federasyona, Hakemlere, Fatih Kulüpler Birliğine karşı birlik olalım" deyince o ana kadar sakin bir şekilde toplantıyı yöneten Fatih Kulüpler Birliği Başkanı Murat Kapusuz sinirlendi ve Vurmaz’ın konuşmasını bitirmesini istedi. Ramazan Vurmaz 'sizi kast etmedim Başkanım ama bunlar larç insanlar, 3 oda bir salon istiyorlar' sözü salondaki ortamı bir hayli gerdi.

IMG_5840

Gözaydın: Benim derdim mahallemin gençleri
Toplantıda son sözü uyuşturucu ve sigara ile alkole karşı verdiği mücadele ile bilinen Yavuz Sultan Selimspor’dan Başkan Kadri Gözaydın aldı ve "Bu ülkede bürokrasi diktatörleri var. Demokrasi rekabetle gelir. Fatih’te bile ancak 3-5 Kulüp Demokrasi ile Başkanını seçer hale geldi. Bir takım çıkmış alt yapısını İBB’den alıyor, sonra da şampiyon oluyor, ben onunla nasıl yarışayım. Benim derdim mahallemin gençlerini kazanmak. Ancak nedense kimse kendi mahallesini düşünmüyor" dedi.

 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

[gallery link="file" columns="4" ids="129084,129083,129082,129081,129080,129079,129078,129077,129076,129075,129074,129073,129072,129071,129070,129069,129068,129067,129066,129065,129064,129063,129062,129061"]

 

1 yorum:

suat üzümcü dedi ki...

insanları eleştırırken biraz daha ılımlı olsanız amac butun amatörlere hızmet etmek degılmı sonucada kımın kımden farkı varkı sonucda 16 hazıranda secımde kazanan amatörler olmayacakmıkı yıne ınsanlar bırbırının yuzune bakacak kazanadanda kaybedende bu ülkenın ınsanı degılmıkı ***ben taraf oldugum halde bunları rahatca konusuyorum*biz ALİ DÜŞMEZİ DESTEKLIYORUZ ***BEŞİKTAŞ KULUBLER BIRLIGI BASKANI SUAT ÜZÜMCÜ--

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...