Perşembe, Mayıs 22, 2014

İstanbul Üniversitesi Türkiye ikincisi oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu bünyesinde düzenlenen Futbol Süper Lig Müsabakaları Kayseri’de yapıldı.



Türkiye’nin futbolda en iyi 9 üniversitesini bir araya getiren turnuvada, şampiyonluk ipini penaltılar sonucunda İstanbul Üniversitesi’ni 5-4 yenen Pamukkale Üniversitesi göğüsledi.

DSC_1223

Normal süresi 0-0 biten final karşılaşmasını penaltılarla kazanan Pamukkale Üniversitesi kupasını Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof Dr. Kemal Tamer’den aldı. İstanbul Üniversitesi’nde Emre Turko 4 gol ile turnuvanın gol kralı oldu.

 

İstanbul Üniversitesi Futbol Takımı Teknik Direktörümüz Murat Kaya turnuvanın ardından şunları söyledi “Çok baskın oynadığımız ve kesinlikle kazanmayı hak ettiğimizi düşündüğüm finali penaltılarla kaybetmek bizi çok üzdü. Pamukkale’yi tebrik ediyorum. 3 sezondur yarı finalde turnuvaya veda ediyorduk. Bu sezon şeytanın bacağını kırarak finale yükseldik ama şampiyon olmadık. 5 sezondur Süper Lig’de mücadele ediyoruz ve Türkiye’nin en kaliteli üniversite takımlarıyla karşılaşıyoruz. Haliç Üniversitesi’nden sonra bu turnuvanın en başarılı ve istikrarlı takımı olmak bizi çok mutlu etti. Umarım seneye altın madalya bizim olur”.

Takım kaptanı Mehmet Aytemiz ise düşüncelerini şu şekilde aktardı. “Çok iyi bir ekibiz ve bunu final oynayarak bir kez daha gösterdik. Geçen hafta Konya’da Üni-Lig Futsal Türkiye Şampiyonu olduktan sonra futbolda da bunu başarmak istiyorduk fakat penaltılar buna izin vermedi. Bütün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Şimdi hedefimiz 23-29 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır’da yapılacak Futsal Süper Lig finallerinde son şampiyon ünvanımızı korumak olacak”.

 

Kayseri’de düzenlenen turnuvanın takım sıralaması şu şekilde oldu.
1- Pamukkale Üniversitesi
2- İstanbul Üniversitesi
3- Bahçeşehir Üniversitesi
4- İst.Aydın Üniversitesi
5- Anadolu Üniversitesi
6- Haliç Üniversitesi
7- Erciyes Üniversitesi
8- Marmara Üniversitesi (Küme Düştü)
9- İst Kavram MYO (Küme Düştü)

 

KAYNAK: http://sporbirligi.istanbul.edu.tr

Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.