Salı, Eylül 24, 2013

U19 Kadın Milli Takım umudunu korudu

Kadın U19 Milli Takımımız, Macaristan'da oynanan 2013-14 U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası I. Eleme Turu 10. Grup'taki ikinci maçında ev sahibi Macaristan'ı 3-2 mağlup etti.


Telki şehrindeki Globall Football Park'ta oynanan karşılaşmada Milli Takımımızın gollerini 25 ve 50. dakikada (Penaltıdan) Hilal Başkol ile 73. dakikada Esra Özkan kaydederken, Macaristan'ın gollerini 34 ve 59. dakikalarda Zeller attı.


Milli Takımımızın mücadele ettiği 10. Grup'ta oynanan günün diğer maçında ise Belçika, Karadağ'ı 4-0 yendi.


Gruptaki ilk maçında Belçika'ya 4-0 mağlup olan Millilerimiz, son maçını 26 Eylül Perşembe günü Karadağ ile oynayacak. Karadağ maçını mutlak kazanmak zorunda olan milliler, Belçika-Macaristan maçının sonucunu bekleyecek. Türkiye Belçika'nın en az bir puan alması durumunda ikinci olacak. Macaristan galibiyeti durumunda ise, Türkiye'nin ikinci olabilmesi için Macarların sekiz farklı üstünlüğü gerekiyor.


Türkiye grubunu ikinci olarak bitirirse, elemeye en yakın olduğu gruplar 6. ve 7. gruplar. 6.grupta Hollanda'nın Sırbistan'dan ve Malta'nın da Bosna Hersek'ten en az birer puan almaları gerekiyor. 7.grupta da aynı şekilde Polonya'nın İtalya'dan, Slovenya'nın da Arnavutluk'tan en az birer puan alması ile Türkiye daha da karmaşık olan averaj hesaplarına girmeden tur atlayabilir. Bir de 5.grupta Kıbrıs Rum Kesiminin Belarus'tan puan alması işimize gelir. 


Türkiye: Büşra Öztürk, Merve Kınıklıoğlu (Dk. 46 Büşra Taşkin), Yaşam Göksu (K), Kübra Berber, Medine Erkan, Esra Özkan (Dk. 76 Büşra Eda Acar), Ümran Özev, Hilal Başkol, Eda Duran (Dk. 58 Ayşe Önal), Semanur Akbaş, Ebru Topçu.
Macaristan: Samu, Gal, Vöfely (K), Balazs, Görög (Dk. 53 Csorbai), Bognar (Dk. 75 Vicsek), Horvath, Kokany, Vidovenyecz, Dioszegi (Dk. 46 Nemeth), Zeller.
Goller: Dk. 25 ve 50 (P) Hilal Başkol, Dk. 73 Esra Özkan (Türkiye), Dk. 34 ve 59 Zeller (Macaristan).
Sarı Kartlar: Dk. 26 Dioszegi (Macaristan), Dk. 62 Hilal Başkol (Türkiye).

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...