Çarşamba, Eylül 25, 2013

Yeni Özkartal hükmen mağlup

İstanbul 1.Amatör Lig 5.Grupta Pazar günü Gazi Mahallesi Stadında oynanan ve 30.dakikada Güneşli takımının üstünlüğü ile devam ederken yarıda kalan maçın kararı verildi.

TFF İstanbul İl Başkanlığı, 1.Amatör Lig Tertip Komitesinin aldığı karara göre, müsabakaya devam etme olanağı kalmadığından konuk ekip Güneşlispor’un 3-0 hükmen galip ilan edildi.

Açıklamalı kararda şu ifadelere yer verildi. “21.09.2013 tarihli Yeni Özkartal-Güneşli maçının hakem ve ilgililerinin raporları görüşüldü. Müsabakanın başlama düdüğünden itibaren Yeni Özkartal taraftarlarının yan hakeminin bulunduğu yönden toplu ve bireysel küfürlerle hakaretlerde bulunması, verilen bir karara aynı takımın kalecisinin ceza alanını terk edip hakeme itirazı sonucu sarı kart görmesi üzerine aynı seyircinin sahaya hakemleri yaralayacak yabancı cisimler ve taş atmaları sebebiyle müsabaka hakemlerinin 30.dakikada soyunma odasına girdikleri, bu sırada soyunma odasının bulunduğu bina önünde toplanan grubun “maçı oynatacaksınız lan” ve çeşitli küfürler eşliğinde “buradan nasıl çıkacaksınız” şeklinde tehdit ve hakaretlerde bulundukları, emniyet ekibinin başında bulunan kişinin ise “bizim bu grubu dağıtma ihtimalimiz yok, güvenliği sağlayamayız” ifadesinden sonra hakem ve sporcu sağlığını tehdit eden bu durum karşısında maçın tatil edildiği, hakem ve görevlilerin sahayı polis eskortu ile terk ederken seyircinin buna da saldırılarda bulunduğu anlaşıldı. Bu durumda 30.dakikaya kadar Güneşli takımının 2-0 galibiyetiyle devam eden müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması sebebiyle FMT’nin 19/b maddesine göre Yeni Özkartal takımının bu müsabakada 3-0 hükmen yenik sayılmasına karar verilmiştir. 

KAYNAK: http://www.tffistanbul.org

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...