Perşembe, Eylül 26, 2013

Sarıalioğlu'ndan yeni sezon mesajı

İstanbulspor AŞ 2. Başkanı Ve Altyapıdan Sorumlu Yöneticisi Sebahattin Sarıalioğlu, alt yapılarda yeni sezonun başlamasıyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı...



Sarıalioğlu'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 


"Sevgili çocuklarım
Yüce Allah’ım nasip etti 2013 senesinde beraberiz yine, nasip ederse hayaller kurduğumuz 2014 sezonunda daha beraber olacağız.


Biz İstanbul sporunun futbol bölümünün alt yapısındayız 8 yaşından 18 yaşına kadar çocuklarımızla bir aileyiz. Hayallerimiz var, bu hayaller içinde takımların A takımlarında oynamak var ve geleceğimize katkıda bulunmak var. Zaten hayal olmadan hiç bir işin temeli atılmaz işte biz kaç senedir hayalini kurduğumuz A2 Takımını bu sezon federasyonumuzun yardımlarıyla kurduk. A2 takımı bir köprüdür, çocuklarımız. Gençlik geliştirmeden, gelecek artık yolları tıkanmayacak, yolları çıkmaz yol olmayacak. Kabiliyeti olan, çok çalışan A2 takımında oynayacak, oradan A takımına yükselmesi kolay olacak ve kendisine, ailesine bir ekmek kapısı bulacak.


Bütün bu hayallerimizi gerçekleştirmek için gecesini gündüzüne katan kendi sağlığını hiç düşünmeden, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan (maddi, manevi) kaybolmaya yüz tutmuş Türk futbolunun dev markalardan, çınarlarından İstanbul sporumuza İstanbul Büyükçekmece'de otuz dönüm arazi üzerinde iki tane çim saha, yemekhane, yatakhane, kamp yerleri, duşları, banyoları, idari binaları, sinema salonları, okul yapmak üzere iki bina daha ve sayamadığım bir sürü varlık, bütün bu varlıkları toplumun hizmetine sunmuş olan İstanbul Spor’ un sahibi ve başkanı olan Ömer Sarıalioğlu’na altyapı olarak çocuklarımızla, hocalarımızla, idarecilerimizle hep beraber teşekkür ve şükranlarımızla arz ediyoruz.


Sevgili çocuklarım bütün bunları niye yapıyorum? Anlatıyorum size bir imkan sunuluyor, bu imkanı iyi kullanın, tecrübeli büyüklerinizin dediklerini hep almaya, yapmaya çalışın. Yapacağınız işi istekli, iştahlı olun. Olmazsanız başka iştahlı olan gelir önünüze geçer o yemeği yer siz de bakarsınız. Bizde olduğu gibi yabancılar gelip büyük paraları götürüyor, biz de onları seyrediyoruz.


Bu noktaya gelmişken bir iki noktaya değinmek istiyorum. Büyük sporcular hep çalışarak bu altyapılardan geliyor. Demek ki bizde bir eksiklik var. İşte bunlar da büyüklere, idarecilere, belediyelere, hükümetimize, devletimize büyük işler düşüyor. Son senelerde çok tesisler yapılıyor, ama inanın o kadar çalışmak isteyen çocuk var ki, çocuklarımıza bu yapılanlar yetmiyor. Eksikler yanında yapamadıklarımız var. Federasyonumuz gelip altyapıları hiç kontrol etmiyor. Kulüp idarecileri yeterli mi, hocaları var mı, yeterli mi; çalışma sahaları var mı, yeterli mi? Federasyonumuz tarafından sıkı denetim yapılmalı çünkü bizim patronumuz odur.


Bugünlerde okullar başlıyor. Okullarımız tam gün. Hiçbir idareci, hoca okulu bırak gel spor yap diyemez, demez. Önce okul, sonra spor. Burada çok kabiliyetli çocuklarımız bazen okulu, bazen de çok kabiliyeti olan sporu kaybediyor ikisinden de oluyor. Bu değerli varlığımız, çocuğumuz, boşlukta kalıyor.


Spor deyip geçmeyelim. Bu ülkenin ekonomisine katkıda bulunmak istiyorsak, millet olarak eğitime, spor eğitimine yani alt yapılara hizmet etmek için seferber olmamız lazım. İşte bunlar da idareciler, kulüpler, federasyonumuz, okul müdürleri, spor bakanlığımız, milli eğitim başkanlığımız hep birlikte bir çalışma birimi kurup çalışmak lazım. Belki var, belki bilmiyorum, fakat seferberlik ilan edip hızlı çalışmak lazım ki, herkes tarafından görülsün. Ben kimseyi tenkit etmek için bunları yazmıyorum, ama bu işle uğraşan olarak bu eksikleri görüyorum. Tecrübeli bir insan olarak, ülkemin çocuklarının dünya piyasasına açılmasını istiyor ve Allah'ımdan diliyorum.


Değerli çocuklarım, her genç sizin kadar şanslı değil. Anadolu'dan çok telefon alıyoruz. Bize gelmek isteyen çok genç var, ama barındaracak yerimiz olmadığı için alamıyoruz. Onun için olduğunuz yerin kıymetini bilin ve çok çalışın. Yorulun ki aileniz yorulmasın. Sizin ayaklarınızda kuvvet var, siz yorulmazsanız sonra aileniz yorulur. Sonra pişmanlık para etmez.


İki şey geri alınmaz; bir geçen zaman, iki söylenen çirkin söz. Onun için zamanı hep çalışarak, çok çok çalışarak geçirin, çirkin söz asla söylemeyin.


2013 senesinde çok çalıştık, kalitemiz yükseldi, daha çok çalışıp bu sene A takımına üç futbolcu verdik. Seneye allah nasip ederse daha çok vereceğiz. Birkaç senede A takımını kendi altyapısından kurulacak, daha çok başarılara imza atacak. Herkese sağlık, mutluluk dolu, başarılı yıllar diliyorum."


Kaynak: İstanbulspor AŞ

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...