Çarşamba, Eylül 25, 2013

Spor, siyaset, adalet ve yasaklar

Yerel Futbol İzmir temsilcisi Hamdi Şendoğan, ülkemiz futbolunda son dönemde yaşanan olaylardan yola çıkarak gözlemlerini aktardığı köşe yazısıyla karşınızda...



Aslında bu yazıyı uzun süredir yazmak istemekteydim. Fakat son zamanlarda yaşananlardan sonra bugün kesin olarak yazmaya verdim. Çünkü artık doğma büyüme bir Karagümrüklü olarak, yıllardır tribünlerin içinde futbolun içinde olan bir vatandaş olarak yazıyorum. Duyduklarımı değil, gördüklerimi, yaşadıklarımı, hissettiklerimi yazıyorum.


Geçtiğimiz günlerde Kasımpaşaspor Kulübü'nün yeni tesislerinin açılışı yapıldı. Güle güle kullansınlar. Gözüm yok. Ama İTİRAZIM var. Bir sporsever olarak itirazım var. AHIM var. Benim vatandaşımın yetimimin hakkı var. Tesisin yapıldığı arazinin tapusu kime aitti? Kim veya hangi bedeller karşılığında alındı? Kemerburgazspor’un hakkı ödendi mi? Türkiye’de yüzlerce kulüp varken nedir bu KASIMPAŞA aşkı? Stat yap, tesis yap, otopark ver, sponsor bul. Bunların yüzde değil 10 binde biri hangi amatör veya 3. Lig kulübüne yapıldı? Sezon başlarında 20 tane forma 10 tane top vermekle İYİLİK yapıyorsunuz sözde. Hani EŞİTLİĞİNİZ?  Hani ADALET’iniz? 


Açılışa katılan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat KILIÇ’a sormak istiyorum. Göreve geldiğiniz günden buyana kaç adet spor tesisinde gidip incelemelerde bulundunuz? Buralar ile ilgili kaç tane proje üretip çözüme kavuşturdunuz? Kaç kulübü ziyaret edip sorunlarını dinlediniz?


tesis1Yoğunsunuz, her yere yetişmezsiniz değil mi? Fazla uzaklara gitmeye gerek yok. Alın size aşağıda bir resim. Burası İstanbul’un göbeği Fatih, İstanbul’un tarihi yarımadası ve burada tabelada göreceğiniz gibi bakanlığınıza bağlı bir tesis. Hani olimpiyatlara aday olduğumuz şehrin bir tesisi. 15 sene aradan sonra çivi çaktığınız ondada DOĞAL çimi alıp SUNİ ÇİME dönüştürdüğünüz bir tesis GÖRMÜYORSUNUZ, BİLMİYORSUNUZ değil mi? Ama haklısınız 15 senede bir icraat yaptınız da STAT SUNİ ÇİM ile AVRUPAİ oldu! Giriş betonları yıkılsa da olur, varsın turnikesi olmasın, çatısı aksın, önemi yok! 3 Ekim’de Karagümrük'ün maçı var. Tuttuğunuz takım KASIMPAŞASPOR ile… Gelip protokolde yer almak çok sevdiğiniz PAŞANIZI desteklemek BAŞBAKANIN takımının yanında olmak isteyeceksiniz. Cesaretiniz varsa RAHATINIZI BOZUN, resimdeki kapıdan girip, bizim oturduğumuz koltuklarda oturun. Bir vatandaş olarak bunu yapın. Gelmişken de çevrenizdekilere YALANDAN vaatlerde bulunup BURAYI ONARIN vs. diye talimat vermeyin. Bizim karnımız tok bu vaatlere. VAAT değil İCRAAT yapın. İCRAATINIZI göstermelik birkaç kulübe değil TÜM KULÜPLERE TÜM TESİSLERE yapın.


tesis2


Gelelim başlığın ikinci KONUSU SİYASET’e…
Haziran ayından bu yana yaşanılan gezi eylemlerinde tribünler ön plana çıktı veya çıkarıldı. Sezon başında da birçok yetkilinin ağzından STATLARDA SİYASET istemiyoruz cümleleri kullanıldı. Tribünlerde yurdun bir çok yerinde buna inat bağırmaya başladı. Bağırırlar tabi. Sen tutup siyasi kimliğinle statlara gidip yerini alırsan, açılışlarda boy gösterirsen tribünde de siyaseti engelleyemezsin. SİYASETİN ALASINI yapar tribünler. Bende diyorum ki PROTOKOL tribünlerde SİYASİ görmek istemiyorum. Siyasi kimliğinizi bırakın da gelin.


Diğer bir konu ise TRİBÜNLER…
Tribünlerde olaylar çıkmasının en büyük nedeni sizlersiniz. Çünkü insanları kutuplaştırdınız. Önceleri tribünler yarı yarıya iken %5 kontenjanına gittiniz. Daha sonra onuda yasakladınız deplasman yasaklarını getirdiniz. Davulları,davul tokmaklarını,tribünlerin tellerine asılan pankartları,el emeği göz nuru ile yapılan sopalı pankartları yasakladınız. Sözde bir spor yasası çıkardınız oturduğunuz yerden ondada tribünlerin gerçek sahiplerinin görüşünü bile almadınız. Etrafımıza bakıyoruz Dünya kupasında vuvuzela serbest (sesi rahatsız edici olduğundan yasaklandı) , Avrupa’ya gidiyoruz davulda serbest, tellere asılan pankartta serbest, sopalı pankartta serbest. Deplasman yasağı diye bir saçmalık hiç yok.


AYIPTIR SORMASI KASIMPAŞA dışında kime ne YAPTINIZ!


YAZI: HAMDİ ŞENDOĞAN 

6 yorum:

Karagümrük1926 dedi ki...

Açıkçası ben bu durumdan şikayetçi değilim. Güzel bi stadımızın olup şerefinin olmamasındansa, kötü ve harap halde bi stadının olup şereflice onurluca bi şekilde takımımı desteklerim daha iyi.

Yavuz ERKOVAN dedi ki...

Sayın Hamdi ŞENDOĞAN ; kalemine, eline, bilgine, yüreğine, diline, gönlüne sağlık .

Şevket Atalay dedi ki...

Karagümrüklü olarak benim bunlardan bir beklentim yok.Gölge etmesinler yeter. Bostandan futbol sahasına semtimiz, kulübümüz ve taraftarlarımız tarafından çevrilen bu stat kulübümüzün hakkıdır. 49 yıllık kullanım hakkını kulübümüze versinler yeter. Biz KARAGÜMRÜKLÜLER burayı spor mabedi yapmayı başarırız.Proje hazır...Biz hazırız...

sadadqqq dedi ki...

Yorumlar neden onaylanmıyor

35 1/2 dedi ki...

karagümrük vefanın stadını elinden alırken sorun yok ama?

Hamdi ŞENDOĞAN dedi ki...

Karşıyakalı kardeşim yanlış biliyorsun yada yanlış anlatmışlar sanırım sana. Stad Karagümrüğün elinden alınıp Vefa'ya verildi. Aşağıdaki linkten okuyabilirsin.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vefa_Stadyumu

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...