Çarşamba, Eylül 11, 2013

Türkiye İşitme Engelliler 1. Futbol Ligi kurası çekildi

Türkiye Futbol Federasyonu ve İşitme Engelliler Federasyonu ile birlikte organize edilen Türkiye İşitme Engelliler 1. Futbol Ligi kurası çekildi.


Türkiye Futbol Federasyonu Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, İşitme Engelliler Federasyonu başkanı Osman Aslan, İşitme Engelliler Futbol Genel Koordinatörü Teknik Direktör Ali Meral ve birçok katılımcı ile gerçekleşen kura çekiminde konuşma yapan Gürsoy, “Sizler sesi olmadan çığlık atarak, Türkiye'ye ve Dünya'ya mesaj veriyorsunuz. Camianıza çok uzak bir insan değilim. TFF olarak 4 engelli federasyona destek oluyoruz. Sizlere verilen desteklerin yanında kaynak üretmek lazım. Finansal desteklerin yanında, pazarlama, kaynak, projeleri ve basını iyi kullanmak lazım. Federasyonun kadın futbolu çalışması var. İşitme engelli kadınları artık yeşil sahalarda görmemiz lazım ve bu çalışmanın hayata geçirilmesi gerek. 1. lige katılan tüm takımlara başarılar diliyorum" diye konuştu.


Gürsoy'un ardından konuşma yapan İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Osman Aslan ise Engelliler futbolunu ayağa kaldırmanın gerekliliğine vurgu yaparak, “Olimpiyatlardan sonra dünyadan çok olumlu eleştiriler alıyoruz. Kulüplerimize federasyonun yardımları devam edecek. Lige katılan tüm takımlara başarılar diliyorum. Sizlerin de bildiği gibi, 1'inci ligde ilk üç sırayı alan takımlarla 2014 yılında 12 takımlı İşitme Engelliler Süper Ligimiz başlayacaktır" ifadelerini kullandı. 40 takımın 4 ayrı grupta mücadele edeceği 1'inci Lig 27 Ekim'de başlayacak ve ligin ilk yarısı 29 Aralık'ta bitecek. 26 Ocak 2014 tarihinde ikinci yarısı başlayacak olan İşitme Engelliler Futbol 1'inci Ligi, 28 Mart 2014 tarihinde sona erecek.


 

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.