Çarşamba, Eylül 11, 2013

Rize Belediye'de 2.Lig heyeceanı

TFF Kadınlar 2.Lig'de bu yıl Rize Belediyespor da ilk kez yer alacak.


Üç yıllık program meyvesini veriyor


İdris Ocak'ın yönetimindeki Rize Belediyespor kadın futbol takımı, belediye başkanı Halil Bakrıcı'nın desteği ile üç yıl önce kuruldu. Üç yıldır sadece kendi kaynakları ile oyuncularını yetiştiren Rize ekibi geçtiğimiz yıllarda çeşitli altyapı kategorilerinde Türkiye Şampiyonları'na katılmış, bu yıl da Karadeniz grubunu lider olarak bitirerek gençlerde ikinci tura yükselmişti.


Hazırlık maçı için rakip yok


İdris Ocak, Yerel Futbol'a takımının tamaman Rize il merkezindeki kızlardan oluştuğunu söylerken, çevre il ve ilçelerden oyuncuları olmadığını vurguladı. Üç yıldır oluşturulan 1996-97 ve 98 doğumlu kadronun artık lige hazır olduğunun altını çizen Ocak, 1999-2000 ve 2001'li ikinci bir kadronunda alttan yetiştiğini anlattı. Haftada üç antreman ile hazırlanan Rize Belediyespor'un hazırlık maçı yapacak rakip bulamadığından da yakınan Ocak, tek hazırlık maçlarını Gürcistan'dan bir ekiple yaptıklarını söyledi.


Milli takıma hazırlar


Ocak maç yapamadıkları için kadrosundaki yetenekli kızların göze çarpmadığını belirtti. Özellikle milli takım seçicilerinin Gençler Türkiye Şampiyonası'nda takımını izleyecek olmasından memnun olduğunu söyleyen Ocak, milli takıma Rize'den de oyuncu verecek kalitede bir futbol programı olduklarını özellikle vurguladı. 


Erdem G

Hiç yorum yok:

1308 Osmaneli Belediyespor'da hakeme büyük tepki

Bilecik 1. Amatör Lig'de bugün oynanan ve 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlanan  1308 Osmaneli Belediyespor-Bozüyük Vitraspor maçı s...