Salı, Eylül 03, 2013

Konak Belediyespor'un başarısı UEFA sitesinde

Konak Belediyespor'un UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nin ilk turunu geçmesi UEFA'nın resmi sitesinde yankı buldu. Konak Belediyespor'un Türkiye için yeni bir standart getirdiğinin vurgulandığı Türker Tozar imzalı haberde teknik direktör Hüseyin Tavur'un görüşlerine yer verildi.


UEFA sitesindeki haberde özetle şu görüşlere yer verildi :


Konak Belediyespor teknik direktörü Hüseyin Tavur, takımını Avrupa'nın seçkin takımları arasına sokan Bosna Hersek'deki eleme grubu başarısını Türk kadın futbolu için yeni bir mihenk taşı olarak tanımladı.


Türk ekibi dördüncü torbadan katılmasına karşın, 1.Grupta önce FC NSA Sofya'yı 2-0 yendi, evsahibi WFC SFK 2000 Sarajevo'nun 2-1 ile üstesinden geldi ve ardından Cardiff City FC önünde 1-0 galip geldi. Şimdi, Konak'ın 5 Eylül'deki 1/32 turu kurasındaki muhtemel rakipleri arasında son şampiyon VfL Wolfsburg ve eski şampiyonlar Arsenal LFC, 1. FFC Turbine Potsdam ve Olympique Lyonnais gibi takımlar var.


Tavur'un 2006'daki kuruluştan 12 ay sonra devraldığı takım o günden bu yana uzun bir yol katetti. Tavur UEFA.com'a o günleri "ilk yıllarımızda kadromuz kısıtlıydı. Genç takımlarımıza önem vererek yaklaşık yedi oyuncumuzu A-takıma kazandırdık" diye anlattı.


"Bu oyuncular hala bizimle birlikteler. Ek olarak her yıl en fazla üç oyuncu ekleyerek takımı inşa ettik. Genç ve yıldız takımlarımızın kendi kulvarlarında yarı final ve final oynadıklarını da belirtmek gerekiyor."


Tavur'un istikrar inancı, takımın 2009/10 sezonundaki üçüncülüğü ve hemen sonraki sezonundaki ikinciliği ile meyvesini verdi. 2011/12'de beşinciliğe düşseler de geçen yıl kendilerine Avrupa bileti de kazandıran ilk şampiyonluklarını yaşadılar.


Takımın iskeletinde yer alan kaleci Fatma Şahin ve savunma oyuncuları Esra Erol ile Sibel Duman, Ataşehir Belediye'nin sekiz puan önünde bitirdikleri ligde oynanan 18 maçta yalnızca sekiz gole izin verdiler.  Orta sahadaki ikili, Cansu Yağ ile Yaşam Göksu, ve Romen santrafor Cosmina Duşa bu savunmanın önünde anahtar roller üstlendiler.


"Geçtiğimiz sezon öncesinde kendimize şampiyonluk ve Avrupa'da tarih yazmak hedefini koymuştuk." diye devam eden Tavur, "Milli takımlar ve kulüpler düzeyinde Türkiye'nin kayda değer bir başarısının olmaması nedeni ile bir açlık vardı. Biz takım olarak başaracağımıza inandık ve belediye başkanımız Dr.Hakan Tarhan'ın da büyük desteği ile başarı geldi." dedi.


Tavur eleme grubu başarısının Türk kadın futbolu için tarihi bir önemi olduğuna inanıyor. "Geçmişi düşündüğümüzde, bu büyük bir adım. Diğer takımların teknik direktörleri ile konuştuğumda artık kapının açıldığını söylediklerini ve kendilerine 'Konak yaptıysa biz niye yapamayalım?' diye sorduklarını görüyorum. Eminim ki gelecekte hem milli takım hem de kulüpler düzeyinde başarılar bunu izleyecek."


Ancak bu o kadar kolay olmayacak. "Ben beden eğitimi öğretmeniyim." diye açıklayan Tavur "Okullardan oyuncu seçmeye gittiğimizde 16-17 yaşında yetenekli kızları bulduğumuzda mutlu oluyoruz. Bu yaşlarda artık oyunculara yeni şeyler öğretmek çok zor. Doğru eğitimin daha erken başlaması gerekli." 


Konak şimdi Ekim'de oynanacak 1/32 turu için kurayı bekliyor. Tavur "Katsayımız nedeni ile üst grupta yer alamadık. Sanırım takımlar bizimle eşleşmeyi tercih edecekler. Ancak herkese bizi yenmenin kolay olmadığını göstereceğiz. dedi.


KAYNAK : UEFA.com

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.