Çarşamba, Eylül 04, 2013

Ekşioğlu: SGM’ye ait sahalarda ücret alınmaması için çabalıyoruz

TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu ile soru-cevap karşılığı yapılan söyleşinin ikinci kısmını bugünden itibaren yayınlamaya devam ediyoruz.



Soru: Sayın Başkanım Fatihte 48 tane amatör takım var ama maalesef bu takımlarımızın çoğunun alt yapıları liglere katılamıyorlar nedeni ise saha olmayışı. İki tane saha var Fatih’te, Namık Sevik ve Fatih Mimarsinan Statları. Bu iki, stat bütün sezonun yükünü çekiyor ve bizler antrenman yapamadan maçlara çıkıyoruz. Çünkü bu statlarda akşamları ücret karşılığında antrenman yapılıyor. 1 saat karşılığında 80 TL ödeyerek Namık Sevik Stadına çalışıyoruz. Bir de alt yapı takımlarını düşünürsek kulüpler için maddi bir yük zaten biz yöneticiler gönüllü olarak görev yapmaktayız sizden ricam kulüplerden antrenman için saha parası alınmasın…



Bu konuyla ilgili bahsedilen statlar Namık Sevik ve Vefa Statlarıdır. Bu sahalar GSİM’ye ait. İftar yemeğinde Fatih Kulüplerinin de katılımıyla Spor Genel Müdürümüzün, Fatih Spor İlçe Müdürü Ceylan Ekinci’ye talimat verdi. Gündüz yapılan antrenmanlarda ücret alınmaması konusunda uyarıda bulundu. Bu takımlarımız akşamları ise masraflarını ödemek kaydıyla antrenman yapacaklar. Şimdi biz bu takımların maçlarını buraya veriyoruz ama para verdirmiyoruz.  Başka sahalarda ise kulüpler antrenman ve maç için para veriyor. Bu konuyla ilgili Sayın Mehmet Baykan, Sayın Ali Düşmez ve ben çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece Fatih ilçesinde değil Spor Genel Müdürlüğüne ait sahalarda ücret alınmaması için düzenleme yapıyoruz.


 


Soru: 1.Amatör Lig’de 2 takım direk düşüyor,1 takım direk çıkıyor. Play-Off maçları oynayacak. İkinci doğrudan Süper’e çıkabilir mi?



Sezon başında ilan ettiğimiz statü neyse kesin olan da o’dur. Değişiklik katiyen olmayacak.


 


Soru: Oynamak istedikleri sahayı sezon başına belirtmesine rağmen bazı kulüplerin başka statlara verilmesi olayına kesinlikle karşı çıkıyoruz. Buna neye göre karar veriliyor?



Aynı ligde Süper Amatör’de olan takımların çoğu maç saatleriyle takıştığı için mecburen denk düştüğü zaman başka sahalara veriyoruz. Mesela Namık Sevik’te 40’a yakın takım var. Kulübün sahasıysa öncelik onun maçında oluyor. Kulübün sahası değil de bölgenin sahası ise mecburen biz de sıraya sokmak zorundayız.


 


Soru: Selimiyespor ve bazı takımlar maçlar öncesi giriş ücreti alıyor, hatta oyunculardan dahi para istendiği ileri sürülüyor,bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?



Selimiye Stadında maç oynayan takımların seyircilerinin çoğunun parasını ben cebimden verdim. adam geliyor kapıya beni arıyor, gidiyor parasını cebimden veriyor hepsini içeri alıyorum.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR / ERHAN HARPUT

1 yorum:

mustafa can dedi ki...

Başkan bırakın ben veriyorum muhabbetini insanlarkurallardan bahsediyor sen konuyu hemen basitleştirip taca atıyorsun hiç bir aklıselim insan seni 2 tl.için aramaz paran çoksa hayır işlerinde kullan ama asli görevini yap amatör maçlara ücret alınmayacaktır de noktayı koy.ama diyemrzsin selimiyenin menfaatini engellemezsin en önemli maçları al selimiyeye hasılat 2 bin tl.maç başı haksız rekabet senin olduğun yerde adalet olmaz istanbul seni tanıyor kendini bize anlatma.sen seçim tarihi ver yeter.

Samatyaspor deplasmandan şen döndü

İstanbul 2. Amatör Lig 9. Grup'ta lider Samatyaspor deplasmanda Bağcılar İdman Yurdu Cemspor'u 5-1 yendi.