Pazar, Eylül 08, 2013

Fıstıkspor'un gözü Federasyon'da

Lüleburgaz 39'un çekilmesinin ardından 2013-14 sezonunda 1.Lig'e alınması sözkonusu olan Gaziantep Fıstıkspor TFF'nin kararını bekliyor.


TFF'yi bekliyoruz


Fıstıkspor teknik yöneticisi Mehmet Yalçınkaya Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada takımının 1.Lig'i hakettiğini ve TFF'den bunu teyid eden bir karar beklediklerini söyledi. 16 kişilik kadro ile çalışmalara başladıklarını söyleyen Yalçınkaya, 10 oyunculuk transfer listesini yönetime sunduğunu ve kabul edildiğini belirtti. Ancak her geçen gün gerekli kalitede bir kadro kurmanın zorlaştığını ve anlaşılan oyuncuların 2.lig ihtimali nedeni ile bitirilemediğini de vurgulayan Yalçınkaya, TFF'ye çağrıda bulunarak artık kararın geciktirilmemesini rica etti.


Bakan desteği var


Gaziantep için bir ilk olacak Kadınlar 1.Lig için kentin kenetlenmesi gerektiğini söyleyen Yalçınkaya, Gaziantep'li Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de konuya yakın ilgi gösterdiğini ve destek amaçlı bir toplantının 14 Eylül'de gerçekleştirileceğini duyurdu. Yalçınkaya bu tarihe kadar netlik kazanılması için TFF ile günlük olarak konunun takip edildiğini de belirtti.


Transferler kararı bekliyor


Özellikle lige katılmayacak olan Lüleburgaz 39'un oyuncuları ile ilgilendiklerini söyleyen Yalçınkaya, Trakya'da 4-5 oyuncunun transferinin sözkonusu olduğunu vurguladı. Yabancı oyuncu konunda da dersine çalışan Gaziantep ekibi Nijerya ve Gürcistan'dan iki oyuncu ile görüşmelerini sürdürüyor.


TFF Yönetim Kurulu karar verecek


Lüleburgaz 39'un lige katılmama kararı sonrası TFF'nin önünde üç seçenek var. Geçtiğimiz yıl  ilk kez oynanan 2.Lig 3.lük maçında Hakkarigücü'nü mağlup ederek lig üçüncüsü olan Gaziantep Fıstıkspor'u lige almak dışında dokuzuncu olarak 1.Lig'den düşen Fomget Gençlik'i almak veya ligi dokuz takımla oynatmak da sözkonusu olabilir. TFF daha önce konuya hukuk kurulunun tavsiyesine göre yönetim kurulunda karar verileceğini duyurmuştu.


Erdem G

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.