Pazartesi, Ocak 20, 2020

'Yol'un sonu Süper Lig: Marmara Karayolları tarih yazdı


İstanbul 1. Amatör Lig baraj maçında Kartal Yunusspor’u penaltılarla mağlup eden Marmara Karayolları Spor Kulübü, tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig’e yükselmenin gururunu yaşıyor.


Sezonu 17. Grup ikincisi olarak bitiren Marmara Karayolları, Kartal Bulvar Stadı’nda, 16. Grup ikincisi Kartal Yunusspor ile karşılaştı. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 biterken, 15’er dakikalık iki uzatma devresinin ardından skor 2-2 oldu ve penaltılara geçildi. Penaltılarda iki takım da ilk penaltılarını kaçırırken, Yunusspor üçüncü atışından da yararlanamadı. Marmara Karayolları beşinci atışını golü çevirip skoru 4-2 yaptı ve Süper Amatör Lig’e çıktı.

2006-2007'de çıkamamışlardı
1994 yılında, Kartal’da bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurulan Marmara Karayolları SK, 2006-2007 sezonunda 2. Amatör Lig’de grup ikincisi olarak play-off’lara kalmış, 16 takımın katıldığı turnuvada ilk turda Yeldeğirmenispor’a 4-2 yenilmişti. O sezondan sonra kimi zaman liglere katılmayan kimi zaman mütevazı ekiplerle lige giren Kartal ekibi, son dönemde Durmuş Aksoy başkanlığında çıkışa geçti.



Muzaffer Türkoğlu ile 3'te 2

Üç sezon önce takımın başına Kartalsporlu eski futbolcu Muzaffer Türkoğlu’nu getiren Marmara Karayollarıspor, tecrübeli teknik adam yönetiminde şampiyonluk yaşarken, bir sonraki sezon 1. Amatör Lig’de grubunu Çavuşbaşıspor ve Ortaçeşmespor’un ardından üçüncü tamamladı. Kulüp bu sezon Süper Amatör Lig’e çıkarken, son 3 sezonda 2. kez lig atlamış oldu.

Yol-İş ve sponsorlara teşekkür
Başkan Durmuş Aksoy yaptığı açıklamada, “Bizlere bu mutluluğu yaşatan teknik heyete, futbolcu kardeşlerime, Antrenman sahasını bizlere açan Kartalspor yönetimine, bizleri yalnız bırakmayan ailelere, maçlarda yanımızda olmasalar bile her zaman bizleri destekleyen, Gelibolu’dan Hendek’e kadar olan Karayolları çalışanı arkadaşlarımıza, 
Mostar Restoran’a, bizlere malzeme yardımı yapan tüm firmalara, bizleri daima destekleyen Yol İş 1 Nolu Şube Yönetimi’ne sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...