Salı, Ocak 14, 2020

Etiler Kartalspor, Gümüşhane maçının iptalini istedi


İstanbul 1. Amatör Lig 12. Grup'ta son hafta sahasında olaylı bir maçın ardından lider İstanbul Gümüşhanespor'a 3-1 yenilerek küme düşen Etiler Kartalspor, karşılaşmada yaşananlara tepkili. 


Beşiktaş temsilcisi, resmi bir dilekçe ve fotoğraflarla Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği'ne başvurarak şikayette bulundu ve mücadelenin skorunun tescil edilmemesini istedi.

Siyah beyazlı kulübün dilekçesinde özetle, İstanbul Gümüşhanespor'la oynadıkları maça aslen Gümüşhaneli olan bir hakem atandığını, bu konuda endişelerini maç öncesi İl Hakem Kurumu nezdinde dile getirdiklerini ancak değişikliğin yapılmadığını belirttiler. Kartalspor ayrıca, aynı zamanda İASKF Yönetim Kurulu üyesi olan Kağıthane Kulüpler Birliği Başkanı'nın, maça kendilerine ayrılan kontenjandan daha kalabalık gelen Gümüşhanesporlu taraftarların Çilekli Stadı'nın diğer bölümlerine girmesi için uğraştığını, bunun da İASKF'nin tarafsızlığına göle düşürdüğü öne sürüldü.

Etiler Kartalspor dilekçesinde, dakika dakika yaşananları aktarırken itirazlarını dile getirdi. Hakemin birçok yanlış ve taraflı karara imza attığını, takımlarının psikolojisini bozduğunu savunan siyah beyazlı yönetim, maçın tescil edilmemesini talep etti. Dilekçe ve belgeler, kulübün sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Hasan Cevahir'den yanıt
Dilekçede ismi geçen Kağıthane Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Cevahir ise konuyla ilgili Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada "Etiler Kartalspor Kulübü'nün dilekçesinde şahsımın adının geçmesini hayretle karşıladım. Kağıthane Kulüpler Birliği Başkanı olarak sezon boyunca ilçemin kulüplerinin maçlarını takip ettim. İASKF Yönetim Kurulu Üyesi olmamdan öte, amatör sporun tüm paydaşlarına olan saygımdan ötürü hiçbir maçta rakip takımlara saygısızlık veya ayrımcılık yapmam söz konusu dahi olamaz. Bu bağlamda Etiler Kartalspor Yönetimi'nin söz konusu maçla ilgili açıklamaları talihsizce buluyor ve yaşananları yanlış yorumladıklarını düşünüyorum. Evet, Kağıthane Kulüpler Birliği Başkanı olarak dışarıda kalan taraftarların maça alınması için kendilerine ricada bulunduğumuz doğrudur ancak zorlama, görevlileri etkileme gibi bir şey söz konusu değildi, sadece ricada bulunduk, pekala reddedebilirlerdi de. Bu talihsiz açıklamayı Kartalspor camiasının içinde bulunduğu üzüntülü ruh haline verip, kendilerine gelecek sezonlarla ilgili başarılar diliyorum" dedi.







Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...