Salı, Ocak 14, 2020

Büyükçekmece'nin tarihi kulübü yeniden kuruldu


Bir dönem İstanbul 1. Amatör Lig’in en önemli kulüplerinden biri olan daha sonra Büyükçekmecespor’la birleşerek tarihe karışan Karadeniz İdman Ocağı yeniden kuruldu. Bordo mavili ekip bu sezon 2. Amatör Lig’de mücadele edecek.


Necmettin Cabri’nin başkanlığında kurulan Karadeniz İdman Ocağıspor’da Cahit Dak, Fatih Gürakar, Mansur Osmanoğlu, İbrahim Altıntaş, Serkan Çardakbaşı, Selahattin Öner yönetim kurulu üyesi  olarak görev yapıyor.

1978-198 yılları arasında gayri federe bir kulüp olarak mahalli maçlarda mücadele eden İdmanocağıspor, 1986’da federe olurken, 1990-1991 sezonunda 1. Amatör Lig’de grup şampiyonu olup, baraj maçında Öz Mimarsinanspor’u 0-1 ve 5-3’lük skorlarla yenerek Deplasmanlı Amatör Lig’e yükseldi. Kulüp 1991-1992 sezonu başında Büyükçekmecespor ile birleşip Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ismini aldı. 1992-93 sezonunda küme düşen kulüp, o dönem bir diğer DAL ekibi olan Haznedar Güvenspor’u alarak bu ligde devam etti (Haznedar Güvenspor da 3. Lig’deki Kapalıçarşıspor’u aldı). Bu tarihten sonra kulüp yoluna Büyükçekmecespor olarak devma ederken, İdman Ocağı tarihe karıştı.
Aynı isimle tekrar kurulan Karadeniz İdman Ocağı'nın eski kulüple herhangi bir organik bağı bulunmuyor.

Haber: Efkan Bucak



Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...