Pazartesi, Ocak 06, 2020

En 'Yaman' şampiyon!


İstanbul 1.Amatör Lig 16.Grup'ta şampiyonun ilan edileceği maçta zirvedeki Yamanspor ve 2.sıradaki takipçisi Kartal Yunusspor Ümraniye Belediyesi Suni Çim Sahası'nda karşı karşıya geldi.



Maçın orta hakemi BAL hakemlerimizden Sedat Etik olurken yardımcılıklarını Mustafa Sezgin ve Eren Taş yaptılar.

Yoğun güvenlik önlemleri alınan karşılaşmada her iki takım taraftarı da kendilerine ayrılan tribünleri doldurdular. Karşılaşma her iki takım taraftarının da meşale şovları eşliğinde başladı.

Devre golsüz geçildi
Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki ekipte temkinli başlayarak birbirlerini tarttılar. İlerleyen dakikalarda Yamanspor’da sakatlık dolayısıyla 38.dakikada Muammer özenen oyundan çıkmak zorunda kaldı. Sakatlık sonrası Yamanspor da oyuna Selahattin Serçe dahil olurken, Yamanspor saha dizilişinde taktik değişikliğe gitti.


İlk yarı genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçerken her iki takımda net pozisyon bulmakta zorlandı ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle girildi.


Yunusspor baskısı
İkinci yarıya galibiyete mutlak ihtiyacı olan Kartal Yunusspor daha etkili başladı. Karşılaşmanın 75.dakikasında defansın arkasına atılan topta Kartal Yunussporlu futbolcu  karşı karşıya poziyonda topu auta attı.
85.Dakikada Yamanspor atağında ceza sahası dışından etkili bir şut çıkaran Ömer Coşkun’un şutunu Kartal Yunusspor kalecisi müthiş bir şekilde sol tarafına uçarak kornere çeldi.

90+2. Dakikada Kartal Yunusspor ceza alanının sol çaprazından serbest vuruş kazandı. Kartal Yunusspor kalecisinin de gol için çıktığı pozisyonda ceza alanına yapılan ortada hakem itişmelerden olayı Yamanspor lehine faul verince atak sonuçsuz kaldı.

Son söz Burak Işık'tan
Karşılaşmanın 90+4.dakikasında gol için tüm hatlarıyla yüklenen Kartal Yunusspor defansını eksik yakalayan Yamanspor da soldan ceza alanına erden yapılan ortada top kayarak ayak koyan Burak Işık topu ağlara yolladı ve Yamanspor’un şampiyonluğunu tescilledi. 1-0

Golle birlikte santra yapılmadan maç sona erdi.

Aynı zamanda Yamanspor takımında Ömer Coşkun attığı 31 golle ligde gol krallığını elde etti.

Karşılaşma sonrasında Yamanspor takımı ve taraftarları galibiyeti doyasıya kutladılar. Kartal Yunusspor ise play-off'ta şansını deneyecek.

Haber: Metin Yılmaz

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.