Çarşamba, Ocak 15, 2020

İstanbul amatör futbol tarihinde ikinci kez oldu


2008’de kurulduktan sonra Anadolu yakasında mücadelesine devam eden FK 1864, bu sezondan itibaren Avrupa yakası gruplarında yer alacak. Adresini Pendik’ten Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’ne taşıyan sarı-yeşilli kulüp, 2. Amatör Lig kurasına Avrupa yakasından girdi ve 10. Grup’a düştü.


Bu bağlamda FK 1864, İstanbul amatör futbol tarihinde aynı isim ve yönetimde yaka değiştiren ikinci kulüp olarak tarihe geçti. Daha önce sadece Denizcilik İşletmeleri SK böylesine bir hamleye imza atmıştı. Mavi-beyazlı ekip, 3. Lig’e yükseldiği 1995 yılına kadar Avrupa yakasında oynamış, 1995-96 sezonunda da iç saha maçlarını Eyüp’te oynamıştı. Profesyonel lig macerası tek sezon süren Denizcilik İşletmeleri 1996-97 sezonundan itibaren Anadolu yakasına geçmişti (Bununla beraber takım bir müddet daha antrenmanlarını Okmeydanı, Camialtı, Kulaksız gibi sahalarda sürdürdü). FK 1864 de herhangi bir isim değişikliği kararı almadan yaka değiştiren ikinci takım oldu.

Bunun dışında İstanbul'un karşı tarafına geçen çok fazla kulüp var. Hatta satın alma/yönetim değiştirme yoluyla yaka değiştiren ve karşı tarafta eski ismiyle 1 sezon oynayan kulüpler de mevcut. Örneğin Rumeli İdman Yurdu, işlemlerin yetişmemesi nedeniyle devraldığı Kadıköy Fikirtepespor’un ismiyle bir sezon Avrupa yakasında mücadele etmek zorunda kaldı. Aynı şekilde Ortabayırspor Sahragenç, Kurfalıspor Kumkapıspor isimleriyle bir sezon oynamak zorunda kaldılar ancak akabinde hemen ertesi sene isimler değişti. Ancak FK 1864'ün herhangi bir şekilde isim değiştirmek gibi bir planı bulunmuyor.

Öte yandan, Kafkas kökenli vatandaşlarımız tarafından kurulan ve ismini Büyük Çerkes Sürgünü’nün tarihinden alan FK 1864 transfer çalışmalarına başladı. Başkanlığını İsa Tuncer, sportif direktörlüğünü Erol Özbek’in yaptığı kulüp kaleci Doğancan Demirci ve stoper Cem Çepeloğlu ile anlaşmaya vardı.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...