Pazar, Ocak 26, 2020

Güngören Kulüpler Birliği'nde genel kurul krizi


Güngören Amatör Spor Kulüpleri Birliği şu sıralar kriz içinde... 2008 yılında birliğe bağlı 12 kulüpten 7’si genel kurul için imza toplarken Başkan Atilla Kırali tarafından halen kongre kararı alınmamasına tepkililer...



Güngören Amatör Spor Kulüpleri Birliği (GASKB) 12 kulüpten 3’er üye ve 7 onursal üyeden oluşuyor. 30 Aralık 2019 günü gerçekleşen dernek yönetim kurulu toplantısında birliği oluşturan 12 kulüpten 7’sinin üyeleri mevcut başkan Atilla Kırali’ye olağan üstü genel kurul istediklerini belirterek, imzalı dilekçe sundular.

Yedi kulüpten ortak açıklama

Güngörenspor, Altınovaspor, Güneştepespor, Şehzadebaşıspor, Haznedarspor, Tozkoparan Birlikspor ve İstanbul Gençlergücü kulüpleri bu talepte bulunurken, bu 7 kulüp yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeleri kullandılar: “Olağanüstü genel kurul kararı almak için imzalar eşliğinde dilekçemizi verdik. GASKB Başkanı Sayın Atilla Kırali karar defterinin yanında olmadığını bu sebeple kararı daha sonra işleyeceğini belirterek toplantıyı sonlandırdı. Aradan geçen 28 güne rağmen Sayın Kırali’nin bu kararı karar defterine işlememesi sebebi ile olağanüstü genel kurul kararımız ertelenmektedir. Tüzüğümüzün ilgili maddesinde üye sayısının beşte bir çoğunluktan 1 fazlası ile olağanüstü genel kurul kararı alınmaktadır. Bizler kulüpler olarak 36 kulüp üyesinin 20 tanesinden ve 7 onursal üyenin 4’ünden topladığımız imzalar ile genel kurul kararı almak istiyoruz. Sayın Kırali’nin bu konuda bir an önce vakit geçirmeden karar defterine bu kararı işlemesini istiyoruz.”

"Karar alınmazsa notere gideceğiz"

Kendilerinin tüzük kurallarına göre hareket ettiklerini belirten yöneticiler açıklamanın devamında “Birliğimiz tarihinde ilk defa olarak Olağanüstü Genel Kurul isteği oluşmuştur. Sayın Kırali’nin vakit geçirmeden kulüplerimizin isteğini karar defterine işleyerek, olağanüstü genel kurul kararı almasını istiyoruz. Aksi taktirde yasal haklarımızı kullanacağız. Kendisi karar defterine bu kararı işleyerek olağanüstü genel kurul kararı almadığı taktirde, bizler 7 kulübün oluşturduğu 24 imza ile noter üzerinden yapacağımız işlemle dernekler masası müfettişlerinin eşliğinde bu genel kurulun gerçekleşmesini sağlayacağız.”

"Kulüplerin üstünde bir irade kabul etmiyoruz"
Başkan Atilla Kırali’ya seslenen kulüpler “Bir an önce olağanüstü kongre kararını almanız gerekirken almamakta direndiğiniz anlaşılıyor. Bu konunun muhatapları birlik üyesi spor kulüpleridir, bunun üzerinde bir iradeyi asla kabul etmiyoruz. Olağanüstü kongre kararı almadığınız sürece hiç bir yönetim kurulu toplantısı meşru değildir. Kanuni ve tüzükten doğan haklarımızı kullanacağız buna gerek kalmadan ve hiç zaman kaybetmeden bir an önce olağanüstü kongreye giderek birliğimizin daha fazla yıpratmaktan imtina etmeniz dileğimizle yapılacak yeni toplantılara katılmayacağımızı bildiriyoruz.”

Hiç yorum yok:

Piyalepaşa'dan evinde kritik galibiyet

İstanbul 2.Amatör Lig 9.Grup'ta üst sıraları ilgilendiren mücadelede Beyoğlu temsilcisi Piyalepaşaspor, Güngören temsilcisi Şehzadebaşıs...