Pazartesi, Ocak 27, 2020

Osman Kol Darıca Gençlerbirliği'nden ayrıldı


3. Lig ekiplerinden Darıca Gençlerbirliği’nde 1.5 yıl görev yapan, A takımda yardımcı antrenörlüğün yanı sına alt yapı teknik sorumlusu olarak U19’un başarısı için yoğun emek harcayan Osman Kol, yeşil-sarılı ekipten ayrıldı.


Maddi sıkıntılar nedeniyle uzun süredir kendilerine ödeme yapılmadığını belirten tecrübeli teknik adam, üzülerek de olsa alacakları için hukuki yollara başvurmak zorunda kaldığını söyledi.

Darıca Gençlerbirliği’ndeki başarılı çalışmalarıyla takdir toplayan, gerek futbolcular gerekse veliler tarafından çok sevilen Osman Kol, Yerel Futbol’a yaptığı açıklamada,  “Türk futbolunun kanayan yarası maddi imkansızlıklar ve bunun yanında maalesef bilgisi olanın yetkisi olmaması, yetkisi olanında bilgi konusunda eksik kalması ya da kendini geliştirememiş olması, ülke alt yapı futbolunu baltalıyor. İleriye dönük hiç bir fayda sağlamıyor. Alt yapı hocaları ellerinden gelen her türlü mücadeleyi veriyor, ülke futboluna hizmet etmek için çok emek sarf ediyorlar.  Karşılığında maalesef emeklerinin karşılığını ya alamıyorlar yada çok geç alıyorlar. Bu düzenin TFF ve TÜFAD kurumlarınca yeniden denetlenmesi ve düzene koyulması gerekiyor. Aksi takdirde bitmiş bir alt yapı kültürünün gelişim sağlaması ve ilerlemesi hayal olarak kalacaktır... Darıca Gençlerbirliği Spor Alt Yapı Teknik Sorumluluğumda ekibimle birçok zorlukla karşı karşıya kaldı. TFF ve TÜFAD bu mağduriyetler üzerinde mutlaka çalışmalar yapmalı ve ülke antrenörlerini bu çıkmazdan kurtarmak için acil çözümler üretmelidir. Futbol adamı olarak haklarımı savunmaya devam edeceğimi ve her antrenörün bu hakkını kullanması gerektiğini düşünüyorum. ‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için’ diyerek bütün meslektaşlarıma başarılar diliyorum...” dedi.

Başarılı çalıştırıcı ayrıca gelen teklifleri değerlendirdiğini, İstanbul başta olmak üzere tüm illerde çalışabileceğini, kendisi için önemli olanın profesyonel ve kendisine hedef koymuş bir yönetim olduğunu sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...