Pazartesi, Ekim 17, 2016

İstanbul Güngörenspor 'Büyük' oynuyor


Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de yer alan iki İstanbul ekibinin Süper Amatör Küme'deki randevusunda İstanbul Güngörenspor deplasmanda Büyükçekmece Belediyespor'u 3-1 yendi ve rakibini liderlikten etti.

Yıllardır Profesyonel Liglerde boy gösteren fakat mali sıkıntılardan dolayı bir anda kendini Süper Amatör Ligde bulan İstanbul Güngörenspor, tekrar küllerinden doğmak için çaba gösteriyor. Zorlu deplasman olarak gördükleri Büyükçekmece’den üç puanı üç golle alan bordo-beyazlılar, maç sonunda büyük sevinç yaşadı. İki kırmızı kartın çıktığı maçta iki de penaltı atışı kullanıldı. 

Biri attı biri kaçırdı
Penaltılardan ilkini Büyükçekmece Belediyespor kullandı fakat topu İstanbul Güngörenspor ağlarıyla buluşturamadı. Bordo-Mavililerde penaltıyı kaçıran isim, Enver oldu. Aynı şekilde daha sonra Penaltı kazanan taraf İstanbul Güngörenspor oldu. Bordo-Beyazlıların tecrübeli oyuncusu Metin, hatayı affetmedi ve takımı beraberlikten galibiyete taşıyan golü rakip filelere gönderdi. 59. dakikada İstanbul Güngörenspor’dan Burak, 80. dakikada Büyükçekmece Belediyespor’dan Yunus, gördükleri kırmızı kartlarla takımlarını sahada 10’ar kişi bıraktı. Karşılaşmayı kazanan taraf 3-1’lik Skorla Güngörenspor oldu.

Maç 35 dakika geç başladı
Saat 15.00’da Büyükçekmece Stadında oynanması gereken maç, yaklaşık 35 dakika geç başladı. Müsabakanın üçüncü hakemi Mehmet Demirel, maça gelirken geçirdiği trafik kazası nedeniyle maça gelemedi. MHK’nin acilen atadığı hakem Mehmet Sercan Hayran’ın maça gelişi uzayınca karşılaşma 35 dakika geç başlamış oldu. Hakem Mehmet Demirel’in sağlık durumunun iyi olduğu söylendi.

Güveneroğlu, tribüne
Müsabakada düdük, Klasman hakemlerinden Kürşad Filiz’deydi. Kürşad Filiz, ikinci 45 dakikada Büyükçekmece Belediyespor Teknik Sorumlusu Ulvi Güveneroğlu’nu tribünlere gönderdi. Güveneroğlu, hakem Kürşad Filiz’in yüzde yüzlük gollerini geçerle saymamasından dolayı sürekli itirazlarda bulunup takdir haklarını da rakipten yana kullandığını söyleyerek itirazlarını sürdürdü. Bunun üzerine Hakem Kürşad Filiz, Ulvi Güveneroğlu’nu tribünlere gönderdi ve müsabakayı kaldığı yerden devam ettirdi.

İlk gol Büyükçekmece’den
Büyükçekmece Stadında oynanan maçın kalitesi oldukça yüksekti. İki güçlü takımı karşı karşıya getiren maçta ilk gol, ev sahibi Büyükçekmece Belediyespor’dan geldi. 30. dakikada Enver’un golü bordo-mavilileri mutlu etti. Bu gole 40. dakikada Burak’la cevap veren Güngörenspor, beraberlik sayısını bulmanın sevinci ile soyunma odalarına gitti. Karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona eren müsabakanın ilk yarısı, izleyenlere büyük keyif verdi.

İkinci yarıda Güngören üstünlüğü
İkinci yarıya etkili başlayan taraf konuk takım Güngörenspor oldu. Kontrataklarla rakip kalede gol arayan Bordo-Beyazlılar, Burak’ın yaptığı hareketle rakibe penaltı kazandırdı. Bu penaltı cezasız kalmadı ve maçın hakemi Burak’ı kırmızı kartla oylun dışında bıraktı. Topun başına geçen Enver’in sert vuruşu üstten farklı şekilde auta gitti. Bu kaçan penaltı, Büyükçekmece Belediyespor’un gardını düşürdü. Bu kez 80. dakikada Büyükçekmece Belediyesporlu Yunus, penaltı yaptırdı ve o da kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltıyı kullanmak için topun bayına geçen isim Metin oldu. Tecrübeli oyuncu, topu filelerle buluşturdu ve 2-1 öne geçmenin sevincini yaşadı. 90+4. dakikada Güngörenspor, Kadir ile bir gol daha buldu ve sahadan 3-1 galip ayrılarak liderlik koltuğuna oturmanın keyfini sürdü.

HABER-FOTOĞRAF: İBRAHİM KESKİN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...