Pazar, Ekim 30, 2016

Ortaköyspor zirvede yalnız

İstanbul Süper Amatör Küme 7. Grup'ta haftanın en önemli karşılaşmasında Ortaköyspor, sahasında konuk ettiği Yenibosnaspor'u 3-1 mağlup etti. Golleri ilk yarıda bulan Kırmızı Beyazlılar, rakibiyle arasındaki puan farkını altıya çıkararak zirvede yalnız kaldı.

Beşiktaş Belediyesi Çilekli Tesisleri'nde oynanan karşılaşmanın başlama düdüğü ile birlikte ev sahibi ekibin golü geldi. Henüz 2'nci dakika oynanırken ceza sahası içerisinde kaleci Hüseyin, Çağlar'ı düşürünce mücadelenin hakemi penaltı noktasını gösterdi. Ortaköyspor kenar yönetimi bu pozisyonda kırmızı kart beklerken, hakem Okan Akın sarı kartını kaleci Hüseyin'e çıkardı. Penaltı atışını kullanan Fatih Gonca, topu ve kaleciyi farklı köşelere yolladı.

Penaltıyı yaptıran ve atan aynı
Erken gelen gole rağmen oyundan kopmayan Yenibosnaspor, rakip takımdan Çağlar'ı durdurmakta zorlanınca gelen ikinci penaltı sonrası gardı düştü. Bu bölümde Ortaköyspor'un ataklarında rol alan isim olan Çağlar, ceza sahası içinde bir kez daha yerde kaldı. Penaltıda topun başına geçen Fatih Gonca, ikinci kez kaleci Hüseyin'i mağlup etti.

Yenibosnaspor 10 kişi
27'de konuk Yenibosnaspor 10 kişi kaldı. Sarı Siyahlıların gelişen atağında Sinan Demirci, bir pozisyon sonrası itirazı nedeniyle hakem Okan Akın tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

Maçın yıldızı Çağlar
Üst üste gelen penaltı golleriyle rahatlayan Ortaköyspor'da günün yıldız ismi, gol atamamasına rağmen Çağlar Özel'di. İlk iki golde penaltıyı yaptıran 1996 doğumlu oyuncu, 42'de gelen üçüncü gole de imzasını attı. Sağ kanattan taşıdığı topu ceza sahasına ortalayan genç oyuncunun ortasını Tolunay Küçükyıldız ters bir vuruşla kendi filelerine yolladı. Bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu: 3-0

Dördüncü gol de penaltıdan
Mücadelenin ikinci yarısında eksik rakibi karşısında oyunu kontrol eden Ortaköyspor, farkı artırmak için rakip kaleyi yokladı ancak başarılı olamadı. Bu yarıda tüm gücünü sahaya yansıtan Yenibosnaspor, 83'te penaltı kazandı. Topun başına geçen Tolunay, maçtaki ikinci golünü rakip filelere bırakarak skoru 3-1 yaptı. 

Kalan dakikalar başka gol getirmedi ve Ortaköyspor, ikinci sıradaki rakibiyle arasındaki puan farkını altıya çıkararak liderliğini sürdürdü.

STAT: Çilekli
HAKEMLER: Okan Akın, Mustafa Alp Usta, Muhammed Alperen Eravşar
ORTAKÖY: Egemen, Mert, Sinan Okan, Mücahit, Esat, Uğur, Çağlar, Eyüphan, Fatih, Oğuzhan, Ali
TEKNİK SORUMLU: Kadir Eren Sayar
YENİBOSNA: Hüseyin, Eryaman, Mehmet Kürşat, Gökhan, Tolgahan, Alper, Umut, Tolunay, Sinan, Bülent, Nezih
TEKNİK SORUMLU: Emin Kızılay
GOLLER: Fatih Gonca (2), Tolunay (K.K.)  / Tolunay
KIRMIZI KART: 27' Sinan Demirci

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER







Hiç yorum yok:

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.