Cuma, Ekim 28, 2016

70 Lardenspor 'cehennem'den çıktı

Karaman 1. Amatör Lig'de şampiyonluğu hedefleyen 70 Larendespor, ligin güçlü ekiplerinden zorlu Ermenek Belediyespor deplasmanında kazanmasını bildi. Zemin olarak çok kötü olan Güneyyurt Sahası'nda oynanan maçtan Turuncu Siyahlılar 3-2 galip ayrıldı.

Şampiyonluğun iki güçlü adayının mücadelesine çok hızlı başlayan Parslar, 5. dakikada Çağrı'nın pasında Yasin Akın'ın aşırma vuruşunda kaleci Mehmet'in yapacak hiçbir şeyi yoktu. Bu golle skor tabelası erken değişti.

Golden sonra yüklenen Ermenek Belediyespor, bir türlü sonuca gidemedi. Savunmasında açıklar vermeye başlayan ev sahibi ekip çok geçmeden iki farklı geriye düştü. Tecrübeli ayak İsa Boylu'nun ustaca hazırladığı pozisyonda savunma arkasında topla buluşturduğu Yasin Akın kendisinin ve Parsların ikinci golünü kaydetti.

Ali Özkan'dan kritik müdahale
Karşılaşmanın 30. dakikasında Ermenek Belediyespor'un kullandığı serbest vuruşta topu çizgiden çıkaran tecrübeli eldiven Ali Özkan maçın kaderini belirledi.

Karşılaşmayı yöneten genç hakem Ali Tez, ilk 45 dakikayı sonlandırdığında 70 Larendespor soyunma odasına moralli gitti.

Parslar farkı açtı
İkinci yarıya hızlı başlayan Ermenek Belediyespor, farkı azaltmak için gol aradığı dakikalarda kalesinde üçüncü golü de gördü.  Sol kanattan gelişen atakta Yahya Büyüktuna rakibini ekarte etti. Soğukkanlı oyuncu İsa Boylu'ya kestiği ortada araya kaçan Hüseyin Kuşar topla buluştu ve Parsların üçüncü golünü kaydetti.

Ermenek Belediyespor'dan geri dönüş
Skorda üç farklı geriye düşen Ermenek Beleidyespor, karşılaşmanın son bölümlerinde kendine geldi ancak yeterli olmadı. Mavi Beyazlılar üst üste bulduğu gollerle skoru 3-2'ye taşısa da sahadan mağlup ayrılarak şampiyonluk yolunda ağrı bir yara aldı.

Parslarda büyük sevinç
Zorlu deplasman ve saha koşullarına rağmen üç puanla ayrılmasını bilen 70 Larendespor, galibiyetin sevincini doyasıya yaşadı.

Kaptan İsa Boylu, karşılaşma sonunda yaptığı açıklamada, "Bizim için ya tamam, ya devam maçıydı. Onun bilincinde oynadık ve kazandık. Ligin iddialı bir takımıyla oynadık. Geçen hafta kaybedilen iki puan bizi üzmüştü. İnşallah şampiyonuz. Bu sezon taraftarımıza bu galibiyeti armağan ediyoruz" dedi.

Günün yıldızı Yasin
Karşılaşmada 70 Larendespor'un iki golünü kaydeden Yasin Akın, yaptığı değerlendirmede, "Önemli olan kazanmaktı ve kazandık. İnşallah bu sezon şampiyon olacağız. Önümüzdeki maçları bekleyeceğiz. Galibiyeti bize inanlara armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YerelFutbol.com




Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.