Cumartesi, Ekim 29, 2016

Büyükçekmece Belediyespor zirveye göz kırptı

İstanbul Süper Amatör Küme 4. Grup'ta grup ekiplerinden Büyükçekmece Belediyespor, deplasmanda Batı Trakya Türkleri'ni 4-1 yenerek zirveye bir adım daha yaklaştı.


Merkezefendi Stadı'nda oynanan maçı Tolga OdabaşıNimet Altunkural ve Olcay Okuyucu triosu yönetti. Saha komiseri Zafer Çatalkaya, sağlık görevlisi Arif Eskioğlu ve gözlemci Bilal Yer idi.

Seremoni öncesi Büyükçekmece Belediyespor oyuncuları Türk bayrakları ile taraftarları selamladı. İki ekip de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla birlikte poz verdiler.

Maça Batı Trakya'nın santra vuruşuyla başlandı. İlk bölümlerde baskısını arttıran ev sahibi net pozisyonlarda Mert'i geçemedi. 

Lawal yıldızlaştı
13.dakikada gelişen atakta Lawal topu ağlarla buluşturdu ve konuk ekip maçta 1-0 öne geçti. Golü bulduktan sonra tempoyu bozmayan konuk ekip 26.dakikada ise Enver'in şutunda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skor 2-0 oldu. Oyunda baskıyı hissettiren konuk ekip defansın arkasına gönderdiği top Lawal'ın önüne düştü ve Lawal güzel bir vuruşla takımını sırtladı ve skor 3-0 oldu. İlk yarıda kalan bölümlerde başka gol olmadı ve soyunma odasına konuk ekibin üstünlüğüyle gidildi.

Tek sayı Abdullah'tan 
İkinci devrede Büyükçekmece Belediyespor'un başlama vuruşunun ardından Enver ve Nihat ile birçok gol pozisyonuna giren konuk ekip fırsatlardan yararlanamadı. Nadir gelişen Batı Trakya Türkleri atağında 74. dakikaya girildiğinde Abdullah güzel bir vuruşla skoru 3-1'e getirdi. 

Santranın ardından penaltı
Santra vuruşuyla beraber ceza sahasına giren konuk ekip 75. dakikada Enver ile penaltı kazandı. Topun başına geçen Enver kendisinin iki takımının dördüncü golünü atarak maçın skorunu 4-1'e taşıdı. Mücadelenin geri kalan bölümünde başka gol olmadı ve Büyükçekmece Belediyespor sahadan 3 puan ile ayrıldı.




Batı Trakya Türkleri 7 puanla son sırada kalırken, Büyükçekmece Belediyespor ise 16 puanla averajla üçüncü sıraya yükseldi. Haftaya Batı Trakya Türkleri Esenyurtspor'a konuk olurken, Büyükçekmece Belediyespor Çıksalın'ı konuk edecek.


















4.grupta oluşan puan durumu;
HABER-FOTOĞRAF:OĞUZHAN AKGÜNDÜZ

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.